במסגרת פעילות יזומה וממוקדת של שוטרי המחוז הצפוני נפתחה חקירה סמויה ביחידה המרכזית של משטרת מחוז צפון, במהלכה עלה כי בין המעורבים בהפעלת שתי מעבדות לגידול קנאביס בדיר אל אסד ובכיסרא שבצפון, נמצא גם שוטר סיור. לפיכך, המשטרה צירפה לחקירה את המחלקה לחקירות שוטרים.
היום לפנות בבוקר החקירה הפכה לגלויה, כאשר שוטרי מחוז צפון וחוקרי מח"ש פשטו על על המעבדות ועצרו שבעה חשודים, תושבי דיר אל אסד, עבדון, מעלות, ירכא ועראמשה. במעבדות התגלו יותר מ-500 שתילי מריחואנה.
החשודים הובאו (2 מאי) להארכת מעצר בבית משפט השלום בנצרת, בעוד שהשוטר החשוד הובא על ידי מח"ש לבית משפט השלום בירושלים (על שמו הוצא צו איסור פרסום). העצורים שהובאו בפני השופטת מיכל ברלינר לוי:
חסן דבאח (26) מדיר אל אסד. מיוצג על ידי עו"ד עאדל דבאח. מעצרו הוארך בהסכמה עד 9.5
סמדר דבאח (45) מדיר אל אסד. מיוצגת על ידי עו"ד עאדל דבאח. מעצרה הוארך עד 4.5
תאאר מזעל (30) מעראמשה. מיוצג על ידי עו"ד עאדל דבאח. מעצרו הוארך בהסכמה עד 9.5
עומר ברוך סבאג (27) ממעלות. מיוצג על ידי עו"ד מיכאל כרמל. מעצרו הוארך עד ליום 9.5.
אמיר אמין יקוטי (42) מעבדון.
חאלד דבאח (51) מדיר אל אסד. מיוצג על ידי עו"ד עאדל דבאח. מעצרו הוארך עד ליום 9.5
בין היתר הם חשודים בעבירות של גידול ויצור והכנת סמים מסוכנים, ייצוא, יבוא ומסחר סמים מסוכנים, החזקה ושימוש בסמים שלא לצריכה עצמית, קשירת קשר לעשות פשע ונטילת חשמל, מים או גז בגניבה. בדיון טענה המשטרה כי קיימת חקירה סמויה במשך חודשים לגבי סמדר, אשתו של חאלד, והטענה היא כי היא ידעה שהמקום מושכר לצורך מעבדת סמים. לגבי יתר החשודים נטען כי ישנו חומר חקירה שקושר אותם למעשים. אף אחד מהם לא לקח אחריות על המעבדות.
עו"ד עאדל דבאח מסר: "למרשיי אין כל קשר לאותה מעבדת סמים. מדובר במעצר שאין לו אחיזה במציאות. משטרת ישראל הגזימה ומיהרה במעצרם של אנשים חפים מפשע".
מהמשטרה נמסר בתגובה: "מדובר בחקירה שנמצאת בראשיתה ומעצר שבוצע על פי האמור, רק הבוקר. טרם התקבלו חומרים במחלקת משמעת, וצפוי כי יועברו בימים הקרובים. עם קבלת החומרים תישקל נקיטה באמצעים מנהליים כמקובל".
פרטים נוספים בהמשך.









