השוטרים שפשטו על מתחם מגורים בתל שבע וחשפו מעבדה שהוסלקה מתחת לאדמה, במנהרה שאורכה כ-20 מטרים ופתחה מחצר במקום, במסווה של פתח ביוב. בתוך המעבדה אותרו כ-170 שתילי קנאביס וציוד ששימש לגידול.
במסגרת החקירה נעצר עבטאן אבו עסא (42), מוכר היטב למשטרה מתחום הסמים, בחשד להפעלת המעבדה. לאחר חקירתו הראשונית הובא החשוד לבית משפט השלום בבאר שבע, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרו. מהדיון עלה כי צו החיפוש הוצא בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל במשטרה.

סנגורו של החשוד, עו"ד יוחאי הזז, התייחס למצבו הבריאותי של החשוד, חירש ואילם, וטען כי נוצל על ידי בני משפחתו. לדבריו, החשוד אינו בעל כוחות להתנגד למעשה.
תחילה הוארך מעצרו של החשוד בשלושה ימים. בדיון שני טענה המשטרה כי כבל החשמל מוביל עד לביתו של החשוד. השופטת ענת חולתא, שעיינה בחומרי החקירה ושמעה את טיעוני הצדדים, קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרו של החשוד פעם נוספת, עד 4 באפריל.









