
פרקליטות מחוז ירושלים הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד שמעון מרחבי (24) מירושלים, בטענה שנמלט מהמשטרה בעודו נוהג ללא רישיון נהיגה ובזמן פסילה, ופגע בשוטר שניסה לעצור אותו.
לפי כתב האישום שהוגש באמצעות עו"ד תמר איבלמן, הנאשם לא מעולם הוציא רישיון נהיגה ובמועדים הרלוונטיים לכתב האישום אף היה פסול מלקבל או להחזיק ברישיון.
נטען כי בבוקר ה-1 במרס יצא הנאשם מביתו ברחוב בן אליעזר בירושלים, נכנס עם חברו לרכב מסוג ניסן ג'וק שבבעלות בן משפחתו, והחל לנהוג. מכתב האישום עולה כי שני שוטרים הבחינו בנאשם וזיהו אותו נוהג ללא רישיון ובזמן פסילה, אחד מהם ניגש אליו, ניסה לעצור אותו וצעק לעברו "עצור משטרה". בתגובה, כך נטען, הנאשם האיץ ברכב בניסיון לחמוק מהשוטרים.
בכתב האישום נטען כי בשלב זה הכניס אחד השוטרים את פלג גופו העליון לתוך חלון הנהג הפתוח במטרה לכבות את המנוע, והמשיך לצעוק לנאשם שהוא שוטר ועליו לעצור. למרות זאת, נטען, הנאשם האיץ ונסע בניגוד לכיוון התנועה בעוד שהשוטר תלוי על חלון רכבו. כמו כן הסיט את ההגה ימינה ושמאלה כדי להיפטר מהשוטר, עד שבשלב מסוים הסיט את ההגה באופן חד שמאלה והתנגש בג'יפ חונה, בזמן שהשוטר תלוי על הרכב ו"נכלא" בין רכב הניסן לבין הג'יפ.
מכתב האישום עולה כי בשלב זה רכבו של הנאשם נעצר, והנאשם וחברו יצאו מדלת הנוסע ונמלטו מהמקום בריצה. בהמשך פונה השוטר לקבלת לטיפול רפואי. למחרת הנאשם הסגיר את עצמו למשטרה.
כתב האישום מייחס לנאשם עבירות חבלה בכוונה מחמירה, הפקרה אחרי פגיעה, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, חבלה במזיד ברכב, נהיגה ללא רישיון, נהיגה בזמן פסילה ונהיגה ללא ביטוח. במקביל לכתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרו עד תום ההליכים.
בבקשה נכתב כי חרף גילו הצעיר, הנאשם צבר 11 הרשעות קודמות ברישום פלילי ותעבורתי וריצה מאסרים רבים וממושכים. לפני חודשיים בלבד השתחרר ממאסר לאחר קיצור במסגרת ועדת השחרורים, ולכן הוא בסטטוס של אסיר ברישיון. זאת ועוד, צוין כי לנאשם מאסר על תנאי בר הפעלה בן תשעה חודשים, שנגזר עליו במסגרת שני גזרי דין קודמים.
ניתן לציין כי הנאשם הרבה להצטלם בפייסבוק עם רכבי יוקרה, כאשר הוא יושב בכיסא הנהג ולכאורה נוהג. בנוסף, לפני כחודשיים פרסם הנאשם כי הוא מוכר רכב מודל 2012 לפירוק, לאחר שעבר תאונה.
בדיון שהתקיים בפני השופטת תמר בר אשר, הוחלט כי הנאשם יישאר במעצר עד להחלטה אחרת. את את הנאשם מייצג עו"ד יונתן קיוול.









