
שלושה תושבי טייבה נעצרו בחשד לירי והשלכת רימון הלם לעבר בתים ועסקים (24 פברואר).
החשודים – מוניס חאג יחיא (23), מהנד גבאלי (24) ומוחמד גבאלי (28) – נעצרו על ידי שוטרי היאחב"ל. לאחר חקירה ראשונית, השלושה הובאו היום לבית משפט השלום בראשון לציון, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בשמונה ימים.
היחידה החוקרת יחסה לחשודים, שלפחות חלקם מזוהים עם גורמים הקשורים למשפחת חרירי, עבירות של ניסיון לחבול בחומר נפיץ, הדחה באיומים ובכוח, קשירת קשר לפשע, ירי באזור מגורים והיזק לרכוש במזיד.
על פי החשד, השלושה היו מעורבים, כל אחד על פי חלקו, בירי ובניסיון לחבול בחומר נפיץ לעבר בתים ועסקים בטייבה, במטרה לפגוע ולאיים על אחרים. למרות שהדבר רק נרמז בבית המשפט, הערכה היא כי העבירות בוצעו כלפי עד מסוים על רקע עדותו.
במסגרת הדיונים לא נחשף חלקו של כל אחד מהחשודים וכן סירב נציג המשטרה לחשוף את הראיות כנגד כל אחד מהם.
בתוך כך, סנגוריהם של החשודים, עורכי הדין יהלי שפרלינג, תמיר סננס, שחר חצרוני ושאדי נאטור, הכחישו את המיוחס למרשיהם.
בתום הדיונים, מעצרם של השלושה הוארך עד 28 בפברואר.














לטייבה לא יחזרו יותר
עבדל קאדר שולטים בטייבה