
בבית משפט השלום בבאר שבע הוצג אתמול הסדר טיעון שמאחוריו עומד סיפור אשר נבדק בימים אלה על ידי המחלקה לחקירות שוטרים (13 פברואר). במרכזו, חשד לפיו חוקרים מתחנת משטרת ערד ערכו ללא צו חיפוש ב"ענן" הטלפון הנייד של חשוד בסחר בסמים, והשיגו את הצו לחיפוש זה רק בדיעבד.
בחודש יוני אשתקד הוגש כתב אישום בן שבעה אישומים נגד סמואל נומייר (26) ומשה בן חמו (19) מערד. כתב האישום ייחס לשניים, כל אחד על פי חלקו, עבירות החזקה וסחר בסמים. התביעה תיארה בכתב האישום שורה של עסקאות שביצעו לכאורה הנאשמים, בהן מכרו קנאביס וקריסטל באמצעות הטלגרם. נומייר, כך נטען, אף ניהל קבוצת סחר באפליקציה.
כתב האישום התבסס על עדויות של הרוכשים והתכתבויות שנמצאו בטלגרם, מהן עלתה שיטת הפעולה של השניים. כמו כן כללו הראיות בתיק סרטוני אבטחה, דוחות פעולה של השוטרים, מחקרי תקשורת ואף ממצאים מפעילות שוטרת סמויה אשר פנתה לנומייר והתכתבה איתו.
לשני הנאשמים הרשעות קודמות. התביעה הוסיפה וטענה כי הם פעלו מספר חודשים באופן מקצועי, שיטתי ומתוכנן מראש, תוך תחכום רב. למעשה, כך נטען, השניים עסקו בסחר בסמים כ"עיסוק של ממש ולצורך פרנסה".
לאחר שכתב האישום והבקשה הוגשו, חומרי החקירה הועברו לידי הסנגורים – עורכי הדין צחי רז ועינב יתח. בדיקה של עו"ד יתח העלתה, כי טרם החיפוש שערכו החוקרים בטלפונים הניידים של הנאשמים, הם ביקשו וקיבלו צו מבית המשפט. עד כאן הכל טוב וחוקי, אלא שהתברר גם כי השוטרים בדקו לא רק את תוכן הטלפון הנייד עצמו, אלא אף חדרו ל"ענן" – מעין מחסן קבצים ומידע של הטלפון – לכאורה בעת שעדיין לא היה להם צו.
את הממצאים הללו חשפה הסנגורית זמן קצר לפני שאמור היה להיפתח שלב ההוכחות במשפט נגד הנאשמים הצעירים מערד. לטענתה, את הצו לעריכת החיפוש ב"ענן" הוציאו השוטרים רק לאחר שכבר שלפו את המידע המפליל.

לאחר בחינת טענות ההגנה, התביעה המשטרתית החליטה לסגור עסקת טיעון עם שני הנאשמים, במסגרתה נמחקו כל עבירות הסחר שיוחסו לנאשמים, והם הורשעו רק בהחזקת סמים שלא לצריכה עצמית. לפי ההסדר, נומייר החזיק במושב האחורי ברכב של אדם אחר 183 גרם קנאביס שלא לצריכה עצמית, בעוד שבן חמו החזיק 30 גרם קנאביס וגרם אחד של חשיש שלא לצריכה אישית.
עם הצגת ההסדר אמרה הסנגורית, עו"ד יתח: "הוא נולד כתוצאה מקשיים ראייתיים משמעותיים ביותר, שאף נוגעים להתנהלות שלא כדין של היחידה החוקרת". נציגת התביעה הוסיפה: "ההסדר, בעיקר נוכח קשיים ראייתיים ממשיים, כשבעקבות כך תוקן כתב האישום באופן משמעותי".
לאחר שהודו והורשעו, על נומייר הוטלו כארבעה חודשי מאסר, אותם למעשה כבר סיים לרצות בשל התקופה בה ישב במעצר.
על בן חמו נגזרו חודשיים מאסר – עונש שגם הוא סיים לרצות במסגרת ימי מעצרו.
השופטת שוש שטרית שאישרה את ההסדר הטילה על על השניים גם מאסרים מותנים והם חויבו לחתום על התחייבות כספית.
כאמור, כאן לא הסתיים הסיפור. בדיקת אתר "פוסטה" העלתה, כי פרטי המקרה הועברו למחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש). מהמשטרה נמסר בתגובה: "עם קבלת פרטים אשר לא היו ידועים בעת גיבוש כתב האישום, הוחלט על תיקונו. פרטי המקרה הועברו להמשך טיפול המחלקה לחקירות שוטרים".
מהמחלקה לחקירות שוטרים נמסר בתגובה: "הנושא ייבחן כמקובל עם קבלת החומרים הרלוונטיים".










