המשטרה: כך פוענח רצח אלדד פרי ברחובות

שתף כתבה עם חברים

עכשיו אפשר לפרסם: כבר לפי הממצאים בזירת הרצח הבינו החוקרים כי הרצח בוצע על רקע נקמה אישית, ואז כל שנותר להם היה לצמצם את רשימת החשודים הפוטנציאליים מאלפים למאות, מתוכם למצוא מי שמחזיק אקדח גלוק ברישיון

video
play-sharp-fill
בסרטון: פענוח רצח אלדד פרי
המשטרה מדווחת על פענוח תיק הרצח של יזם הנדל"ן אלדד פרי ברחובות. הבוקר הוגשה לבית המשפט הצהרת תובע נגד החשוד ברצח, דניאל קידר, בנו של הפליליסט "הראשון" בישראל עו"ד אליהו קידר, בגין רצח פרי.

ימ"ר מרכז פתחה בחקירה מואצת ב-15 באוקטובר, עם קבלת דיווח על אירוע ירי ברחובות, במסגרתו נורה למוות פרי בעת שיצא מרכבו בשעת בוקר מוקדמת, סמוך לבית כנסת בעיר בו נהג להתפלל.
החוקרים ניהלו חקירה מורכבת ומסועפת, היות והעדות הראשונה בתיק הסתכמה בכך שחשוד אלמוני נצפה נמלט מזירת הרצח רכוב על גבי אופנוע, ואילו רשימת "החשודים הפוטנציאלים לכאורה", כללה בראשית החקירה קרוב ל-2,000 אנשים. בהמשך הצטמצמה הרשימה למאות אנשים להם היה מול פרי סכסוך כספי בתחום הנדל"ן, ביניהם שותפים שלו, בעלי השקעות ונותני הלוואות לחברה שלו.

החקירה החלה בגישוש באפלה וספקולציות שנזרקו באוויר, ביניהן הערכה כי מדובר ברצח שבוצע על ידי ארגון פשע או גורמים בשוק האפור. ואולם, עם הסרת איסור הפרסום על פרטי החקירה ניתן לומר, כי במשטרה העריכו כבר בתחילה כי מדובר ברצח על רקע נקמה אישית. זאת מיד לאחר ניתוח זירת הרצח, שבוצע באכזריות, עד כדי כך שצוות החקירה המליץ למשפחת הקורבן שלא לקרוא את חוות הדעת הבליסטית.

לאט לאט הצטמצם מעגל החשודים הפוטנציאליים. במסגרת החקירה הגיעו החוקרים באמצעות צפייה במצלמות אבטחה לסוג האופנוע, והבינו כי התרמילים שייכים לאקדח מסוג גלוק. נקודת המוצא היתה כי הרצח בוצע על ידי אדם שמחזיק את הנשק ברישיון.
בשלב זה בדקה המשטרה מקרב החשודים הפוטנציאליים מי מחזיק בנשק ברישיון לנשק מסוג גלוק, וכך התמקדה החקירה בקידר. כאשר עלתה זהותו, גם החוקרים לא האמינו שמדובר באדם נורמטיבי לגמרי, העובד בחברה טכנולוגית בדרום הארץ.

לפי המשטרה, הוא תכנן את הרצח כבר מחודש מרס. דניאל קידר

במהלך החקירה התברר כי קישר השתמש ברכב עבודה והחל למעשה לבצע הכנות לרצח מאז חודש מרס. זאת מאחר שבחודש פברואר הוא נתבקש לשלם – בנוסף לכשני מיליון שקל ששילם מראש עבור שתי דירות שרכש בלוד – יותר ממיליון שקל לצורך השלמת הפרויקטים. השוטרים זיהו כי ככל שהתקדמו הדיונים וההליכים בעניינים הכספיים, כך גם התגברו ההכנות שלו לרצח; בין היתר, הוא ערך תצפיות ליד בית הקורבן, שם גם תועד במצלמות אבטחה וערך בירורים ליד בית הכנסת בו נהג פרי להתפלל. לפי הפרטים הללו הוא תזמן לכאורה את זמני הגעתו.

לאחר כשלושה שבועות של חקירה סמויה הוחלט לבצע את מעצרו של קידר ביציאה מביתו. בעת מעצרו נתפסו ברשותו האקדח, שנבדק במעבדות הזיהוי הפלילי של המשטרה ונמצאה התאמה בינו לבין ממצאים שנדגמו בזירת הרצח. כמו כן נתפס ההאופנוע שלפי החשד שימש אותו בהגעה לזירת הרצח והבריחה ממנה. לוחית הזיהוי של האופנוע היתה מכוסה בעת תפיסתו ב"מסקנטייפ".

אלדד פרי ביוטיוב של בית הרב קוק

במשטרה אומרים כי לצד צילומי האבטחה וחוות דעת לגבי הנשק, החשוד מסר בחקירתו אמירות מפלילות שמיקמו אותו אותו בזירה ביום הרצח, למרות שאת מכשיר הטלפון שלו הוא השאיר בבית.
מעצרו של קידר הוארך עד יום חמישי, ואז יוגש נגדו כתב אישום על ידי פרקליטות מחוז מרכז, יחד עם בקשה למעצר עד תום ההליכים.
עו"ד ששי גז, המייצג את החשוד יחד עם עו"ד עידן שני, מסר: "מרשי מכחיש את המיוחס .אנו נתייחס לחומר הראיות רק אחרי שנצלם את התיק".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *