המשטרה: שלושה צעירים מנצרת נתפסו עם כלי נשק בדרך לביצוע רצח

שתף כתבה עם חברים

כוח סמוי מתחנת נצרת תפס רובי M16 ואקדח גלוק טעונים במנוע מזגן ובגג רעפים. שלושה חשודים נעצרו

video
play-sharp-fill
כוח משטרתי של משטרת המחוז הצפוני פעל לפנות בוקר באופן סמוי בנצרת נגד עבריינים החשודים בעבירות אלימות וירי (7 אוקטובר). לפי המשטרה, מטרת הכוח היתה למנוע רצח שלפי החשד אמור היה להתבצע במסגרת סכסוך דמים בין שתי משפחות.
השוטרים עצרו במסגרת הפעילות שלושה צעירים תושבי העיר, בשנות העשרים לחייהם, בתוך בית בו הוסלקו רובי M16 ואקדח גלוק טעונים. כל הנשק אותרו בתוך מנוע מזגן ובגג רעפים. "על פי החשד החוליה היתה בשלבי הכנה לביצוע ירי באמצעות הנשקים שנתפסו", אומרים במשטרה.

מפקד תחנת נצרת, נצ"מ רן אופיר: "תפיסה מוצלחת של עבריינים שנמצאים בדרכם לבצע ירי היא על הכוונת שלנו ושוטרים סמויים מבצעים פעילו כדי להגיע לאותם עבריינית ולתפוס אותם על חם. פעילות זו מתווספת לפעילות רחבת היקף במחוז הצפוני למיגור תופעת האלימות בחברה הערבית".
במשטרה מציינים כי במהלך היומיים האחרונים, במבצע רחב היקף נגד הפשיעה האלימה בחברה הערבית, שוטרי מחוז צפון תפסו שבעה כלי נשק ושבעה מטעני חבלה תקניים ומוכנים להפעלה.

כלי הנשק שנתפסו (צילומים: משטרה)

החשודים – יוסף (24), בילאל (25) וגלאל (21) סלאם – הובאו היום לבית משפט השלום בנצרת, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בשבעה ימים.  המשטרה יחסה להם עבירות של קשירת קשר לפשע והחזקת נשק, כשנטען הייתה להם כוונה לפגוע באחרים.

במהלך הדיון, סירב נציג המשטרה לחשוף מי הם האחרים ומתי והיכן הייתה אמורה להתבצע הפגיעה. "מדובר באירוע מאוד חמור עם כוונות שיכולות להשליך על דברים נוספים", טענה המשטרה בדיון. "שחרור החשודים ישבש את החקירה".

מנגד, סנגורם של החשודים, עו"ד חאלד אבו אחמד,  טען כי טענת המשטרה בדבר סיכול ניסיון חיסול, מעלה סכסוך ומציתה את השטח. "יש פה יוסף סאם, שאחיו נרצח לפני חודש וחצי, ואנשים מעורבים בעניין. לצאת בפרסום שסוכל חיסול, גם הצד השני יש לו תגובות …. לכן צריך לנקוט בזהירות בתיק הזה".

בתום הדיון, השופט אדריס נעמן, שעיין בחומרי החקירה, קבע כי קיים חשד סביר והאריך את מעצרם של החשודים עד 11 באוקטובר.

השארת תגובה

תגובה אחת על “המשטרה: שלושה צעירים מנצרת נתפסו עם כלי נשק בדרך לביצוע רצח”

  1. בקרוב אני חוזר לשלוט על נצרת הבנת נאסר שתיווי תהיה מוכן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *