
ב-20 באוגוסט אשתקד הגיעו שוטרים מתחנת יפו לבניין ברחוב נועם בעיר ואיתרו בו כמות גדולה יחסית של קוקאין.
בפיר בנוי ופתוח מעל פתח הכניסה לבניין איתרו השוטרים יותר מ-278 גרם קוקאין בחלוקה לשבע אריזות בגדלים שונים, ויותר מ-139 גרם MDMA בחלוקה לשש אריזות.
בקומה הראשונה של הבניין, מתחת לגרם מדרגות סגור בשתי דלתות ברזל, השוטרים מצאו יותר מקילוגרם קוקאין בחלוקה ל-16 אריזות בגדלים שונים.
ממצאי חקירת המשטרה הובילו את פרקליטות מחוז תל אביב להגיש כתב אישום לבית המשפט המחוזי לנוער בתל אביב נגד שני נערים – האחד בן 16 והשני בן 17, בטענה שהחזיקו את הסמים שלא לצריכה עצמית.
סנגורם של הנערים, עו"ד מחמוד נעאמנה, איתר בתיק החקירה קשיים ראייתיים, שהובילו להסדר טיעון. במסגרת ההסדר הוגש לבית המשפט כתב אישום מתוקן, ממנו "נוקה" החלק בכתב האישום שבו סופר על תפיסת הסמים מעל פתח הכניסה לבניין. גם באשר לתפיסת קילוגרם קוקאין בקומה הראשונה, לכתב האישום המתוקן הוכנס שינוי משמעותי; נטען בו כי הנאשמים החזיקו שם קוקאין "בכמות שאינה ידועה במדויק".
בדיון שהתקיים בחודש ינואר השנה הציגו הצדדים את ההסדר ואת ההסכמות לפיהן הנאשמים יודו במיוחס להם ויישלחו לשירות המבחן לקבלת תסקיר.
לדיון שהתקיים אתמול בבית המשפט התייצבה גם קצינת מבחן. היא ציינה כי אחד הנערים עדיין מעורב בפלילים, ושניהם לא משתפים פעולה כראוי עם שירות המבחן, ולכן לא באה בהמלצה טיפולית.
למרות זאת, מאחר שכתב האישום כבר תוקן והוגש לבית המשפט, נציגי התביעה ביקשו להרשיע את הנאשמים ולהטיל עליהם מאסר מותנה, כמו גם קנס כספי.
עו"ד נעאמנה הסכים אולם ביקש להסתפק בקנס קטן כדי לא להכביד על הוריהם של הנאשמים, מאחר שהם יהיו אלה שישלמו לבסוף את הקנס.
השופט בני שגיא אימץ את ההסכמות בין הצדדים וגזר על הנאשמים שישה חודשי מאסר על תנאי, כמו גם קנס בסך 1,000 שקל כל אחד.











