בסרטון: המועדון וחדר הכושר לאחר ההצתה
המשטרה חוקרת אירוע הצתת משרד בתוך מתחם האימונים "גולאסו" בקרית ים בלילה שבין חמישי לשישי (20 אוגוסט).
המתחם המדובר הוא בבעלות מספר אנשים מוכרים בקריות ובעולם הכדורגל, ביניהם המאמן הבכיר מליגת העל וכדורגלן הפועל חיפה לשעבר, רן בן שמעון, ושל שחקן פעיל בליגת העל, הכדורגלן עדן בן בסט. עוד באותה קבוצת הבעלים, סוכן השחקנים עידו שטראוס.
המשטרה פתחה בחקירה עם קבלת דיווח על האירוע במתחם, בו נגרם נזק כבד בעיקר למשרד המועדון ומועדון הכושר, לצד איסוף ממצאים בזירה על ידי חוקרי המז"פ וחוקר שריפות מרשות הכבאות.
מכבאות והצלה נמסר: "הלילה פעלו לוחמי האש מתחנת קריות בפיקודו של רב רשף רמי מרום בשריפה של אזור המשרדים, קפטריה וחדר הכושר של מגרשי כדורגל בקרית ים.
הלוחמים השתלטו על האש במהירות ובאמצעות זרנוקי קצף כיבוי ושחררו את העשן הכבד ששרר במקום. לא נרשמו נפגעים בארוע אך נזק כבד נגרם".
מהמשטרה נמסר כי הם מבצעים סריקות אחר מבצעי העבירה, בין היתר איסוף מידע מודיעיני על גורמים בקריות המעורבים בהתנכלות לאנשי ציבור, כולל אחד אחד בכיר שרכבו הוצת לאחרונה.
מדוברות המשטרה במחוז חוף נמסר: "עם קבלת הדיווח במשטרה אודות האירוע נפתחה חקירה. מטבע הדברים, איננו מוסרים פרטים אודות חקירות מתנהלות. נמשיך לחקור את המקרה ביסודיות במטרה להביא את החשודים לדין".
בהקשר זה נודע ל"פוסטה", כי המשטרה מודעת היטב לכך שקבוצות עברייניות השתלטו לאחרונה על שטחים בחוף הים של העיר קריית ים, והציבו שם מבנים ניידים שמתפקדים כבתי קפה מבלי שקיבלו שום אישור חוקי של הוועדות המקומיות כמקובל, עם אופציה להפוך בעתיד למסעדות חוף.
כאשר מנהלי העיר סירבו לאשר את המבנים, גורמים עלומים החלו להתנכל להם, מבלי שמשטרת מחוז חוף פועלת להגן עליהם ועל מבני הציבור המאויימים, שלא לומר לפינוי המבנים.
אחד מראשי קבוצות הפשע הללו שוחרר רק לאחרונה מהכלא בו ריצה את מאסרו על מעורבות בתיק נסיון רצח של עבריין בנשר, לאחר שלפני כן ריצה מאסר ממושך על מעורבות בפרשת יבוא כמויות גדולות של קוקאין בפרשת "כוכב הצפון".
אותו עבריין ואנשיו החלו להציב דרישות לפרנסי העיר, בין היתר דרשה הקבוצה שלו לקבל את השליטה על מועדון הכדורגל העירוני שממוקם על קרקע ציבורית אשר מוחכרת למועדון הכדורגל. מחלקת הנוער המקורית של המועדון אשר היה נקרא פעם הפועל קריית ים, מופעלת כיום כמועדון פרטי בשם "גולאסו" על ידי שני שחקני נבחרת ישראל לשעבר כאמור – אחד מהם, עדן בן בסט, הוא חתנו של סגן ראש עיריית קריית ים.
מטרת המיזם המוצהרת היא לקדם את הכדורגל המקומי, לגלות כשרונות צעירים ולמתג את קריית ים כעיר איכותית עם דמויות חיוביות, בניגוד לדימוי העברייני שיש לה מזה שנים ארוכות.
הלילה התברר, כי החזון הזה של פרנסי העיר, והיזמים מצמרת הכדורגל הישראלי, אינו עומד בקריטריונים של ארגוני הפשע בקריית ים.

בהקשר "הספורטיבי" ניתן לומר, כי בשנים האחרונות החליטה עיריית קריית ים לאחד את כל הקבוצות בעיר תחת קורת גג אחת, מועדון ספורט קריית ים, אולם ראשי מועדון "הגולאסו" סירבו לכך ודרשו לשמור על עצמאות המועדון שהם רכשו לפני כחמש שנים – מחלקת הנוער של הפועל קריית ים.
בדרך לא דרך, העבריין המוכר אשר שוחרר לאחרונה מהכלא השתלט יחד עם כדורגלן עבר מקומי ופעילי ציבור על הקבוצה העירונית המאוחדת של הפועל קריית ים. לנוכח סירוב מחלקת הנוער של בן שמעון ושות' להתאחד עימם, הם אסרו על מחלקת הנוער להתאמן במגרש העירוני. יותר מזה, אומר ל"פוסטה" גורם המעורב בכדורגל המקומי, כל מועדוני הכדורגל משפרעם עד חדרה קיבלו הוראה לא לאפשר למועדון הנוער מקריית ים להתאמן במתקנים שלהם. "כאשר האיש הזה נותן הוראה כולם נשמעים", סיפר אותו מקור.
במקביל לכך הוצתה כאמור מכוניתו של הבכיר בעירייה אשר מקורב לעדן בן בסט.
ראשי "גולאסו", בן שמעון, בן בסט ועידו שטראוס, שכבר הניעו כשרונות צעירים ממחלקת הנוער בקריית ים למועדוני כדורגל גדולים, כולל שחקן אחד שנמכר למועדון בליגת העל בו אימן רן בן שמעון, סירבו להשלים עם ההחלטה של ראשי מועדון העל בקרייה ופנו לבית המשפט. ל"פוסטה" נודע, כי בשבוע האחרון בית המשפט פסק לטובת גולאסו, והורה לעירייה ולשלוחיה לאפשר למחלקת הנוער להתאמן במגרש העירוני, את התגובה לכך קיבל הציבור המקומי הלילה עם הצתת מועדון "הגולאסו" של מחלקת הנוער.











אתר חרטה אתר משטרה
פתחו מיסעדה ומרכזי ספורט לנוער בחוף חשבתי שזה לטובה ועכשיו מסתבר שהעולם התחתון מנהל את זה איזה ביזיון… מעניין הנושא אשמח לעדכונים
היידה שוקו תזיז אותם הצידה מנסים לעשות קומבינות דרך העירייה "חתן של סגן ראש העיר"
הכנופיה הזאת שולטת שם משנת 2000, אחראי שמשפחת פלס ואזולאי קיבלו עסקים לשיקום המסעדה של ימית לאחים פלס והקיוסק ליד כיכר המנורה בקרית ים ד לאזולאי שנמסרו להם על ידי בני סטלקול בקדנציה שלו ב-97-2003 אחרי שקיבל איומים על חייו.
העירייה לא רצתה לקדם שום עסק או מסעדה כדי לא לפגוע ב-2 המסעדות המקורבות לעירייה שיושבות על החוף (מסעדת אמיגוס וימית בקרית ים)
וכעת שוב הסיפור חוזר על עצמו אסיר משוחרר מקרית ים חוזר לעיר ומטיל אימה על העירייה כדי לקבל רישיונות על עסקים בים ובקבוצת הכדורגל העירונית. אם לפלס ואזולאי זה הצליח למה שהוא לא ינסה?
האסיר עצור משנת על ניסיון רצחב 2017 של כנופיה יריבה שפתחה קו הלוואות בריבית מתחרה…ושוחרר לאחרונה, האם עוד פעם תתחיל מלחמת כנופיות בקריות כמו ב 2017?
בקיצור המצב כל כך גרוע בקרית ים שזאת העיר היחידה שאם העולם התחתון ישתלט עליה אולי זה יהיה לטובה… פלוס העובדה שאין משטרה בצפון הרחוק אפילו את ההתנכלות לאוטו של ראש העיר וזריקת הרימון לחצר ביתו לא פיענחו…
דרך אגב מישהו יודע מה קורה עם משפחת פלס ואזולאי היום ? הכנופיה היריבה שכמה מחבריה חוסלו קשורה אליהם כלשהו ? הלינץ ב 2017 בקרית ים כחלק מהסכסוך על ההלוואת בריבית היה ליד העסק של משפחת אזולאי ליד כיכר המנורה…
אמיר נראה לי הולך להיות שוב "אקשן" בקריות שווה לעקוב.