היעד: פארס רמיחאת, איבטין

שתף כתבה עם חברים

אחרי הצתת מוסך וולוו בימ"ר חוף מסמנים עבריין שריצה מאסר על הצתות מגרשי הרכב של "שלמה סיקסט" ו"טופולסקי קרמיקה", אלא שהפעם היעד הגיש תלונה למח"ש בה הוא טוען כי קציני מודיעין משדלים בעלי עסקים להתלונן נגדו * תמליל השיחה המלא

טרם נעצרו חשודים בביצוע ההצתה, או נכון יותר הזמנת ההצתה (צילומים: משטרה, freepik)

העשן בעקבות שריפת שמונה המשאיות של חברת "מאיר" בצ'ק פוסט בסוף השבוע אומנם התפזר שעות ספורות לאחר השתלטות לוחמי האש על הלהבות, אך בשלב זה טרם נעצרו חשודים בביצוע ההצתה, או נכון יותר הזמנת ההצתה.
מאחורי הקלעים, על רקע מקרים קודמים של הצתות מגרשי רכב ומשרדים של חברות ענק באזור הצ'ק פוסט ומפרץ חיפה, ושחרורו מהכלא של מי שנחשד במעורבות בהצתות אלה, יש למשטרה חשוד פוטנציאלי – פארס רמיחאת, 40, מהכפר איבטין אשר מוגדר בימ"ר מחוז חוף כמי שעומד מאחורי ההצתות, ומה שיותר חשוב, מאחורי הפעלת מערך שלם של סחיטות בתמורה לקבלת מכרזי שמירה ואבטחה עם התמחות בגופים גדולים במשק.

האווירה במשטרת חיפה קשה לנוכח התובנה שעם השחרור של רמיחאת חזרו גם מקרי ההצתה. רמיחאת נעצר והורשע בתיקי ההצתות הגדולות של נכסי חברת "שלמה סיקסט" ו"טופולסקי קרמיקה" בשנת 2019. מאז מאסרו השתררה רגיעה יחסית בגזרת הסחיטות של החברות הגדולות הפועלות באזור מפרץ חיפה.
עם השחרור שלו לפני מספר חודשים החלו לזרום מידעים על פעילותו בגזרה, אבל דווקא האירוע הגדול הראשון, מוסך של זכיין חברת מאיר (וולוו, רנו), תפס את שוטרי המחוז בלתי מוכנים, למרות ההערכות.

ל"פוסטה" נודע, כי בחודשים האחרונים פנו שוטרים מיחידות שונות לבעלי חברות ועסקים גדולים באזור המפרץ, ודרשו מהם לא לשתף פעולה עם חברות שמירה בלתי מורשות, או עם כאלה אשר מורשות בחוק אך מזוהות עם כנופיות הפשע המוכרות היטב לכל העוסקים בדבר. חוקרי המשטרה לא זכו למענה הולם, נראה כי בעלי עסקים וחברות ציבוריות קונים את השקט שלהם בכסף גדול על פני הגשת תלונות והסתבכות עם כנופיות הפשע מאזור איבטין החולשות על כל מה שקורה בסצינת הפשע באזור.

התובנות השונות הובילו את קציני המחוז לשלוח את חיישני המודיעין שלהם לשטח, כדי לנסות לגייס תלונות של נסחטים, או של מעורבים אשר באו במגע עם רמיחאת. ללא הצלחה. אפילו הזכיין שמפעיל את המוסך מטעם חברת מאיר סירב להגיש תלונה או לדווח על ניסיון סחיטה שלו.

אבל בלשי הימ"ר לא מחכים לו או לבעלי עסקים אחרים שמסרבים, מאז השחרור מרבים שוטרי תחנת זבולון בעיקר להגיע אל ביתו של רמיחאת באיבטין, הם מבצעים חיפושים ומתחקרים אבל עד כה הפעילות לא הובילה למעצרים.

מנגד, הסנגור של רמיחאת, עו"ד תומר נוה, טוען כי משטרת המחוז אשר התקבעה על הכיוון של רמיחאת, ללא ראיות, מטרידה אותו, והדברים מגיעים לשיאם בכך שרכזי מודיעין מנסים לדובב בעלי עסקים להגיש תלונות נגד רמיחאת.
לדבריו, בעקבות הצתת מוסך המשאיות של וולוו אנשי המשטרה הגבירו את הלחץ על אזרחים להתלונן, ובעקבות זאת הוא החליט לעשות מעשה. במכתב תלונה שמסר היום למחלקה לחקירות שוטרים, הוא מלין על התנהלות תחנת משטרת זבולון וקצין המודיעין בתחנה (26 אפריל). על פי מכתב התלונה, "רמיחאת-שגור סובל בתקופה האחרונה מהתנהלות חריגה מצד שוטרי תחנת זבולון, התנכלויות ואיומים".

הבלשים לא מחכים לתלונות. ימ"ר חוף

הסנגור ציין בתלונתו כי שוטרי תחנת זבולון נוהגים במרשו התנהגות לא ראויה אשר מנוגדת לכל נוהל ולכל דין. "השוטרים מתייצבים בביתו של מרשי לעיתים קרובות בטענה לביצוע צווי חיפוש, מעצר או מסירות הזמנות ללא כל בסיס או חשד".

הסנגור טוען כי כתוצאה מהתנהלות המשטרה כלפיו נגרמו לו נזקים. "נפתחו סכסוכים וגורמים עבריינים מחפשים לפגוע בו פגיעה של ממש", מזהיר עו"ד נוה בתלונתו למח"ש. לא רק זאת, הסנגור מביע חשש כי השוטרים ישתילו ראיות נגדו כיוון שהוא אינו נוכח תמיד בחיפושים. "יש חשש ממשי כי הבלשים ישתילו 'דברים' לא חוקיים במטרה להפלילו".

הסנגור אומר כי ההתנהלות החריגה של השוטרים מחייבת "התערבות כל הגורמים הרלוונטיים". עו"ד נוה גם טוען כי ברשותו ראיות טובות להוכחת טענותיו, לרבות צילומי מצלמות אבטחה נסתרת מתוך הבית, וכן הקלטות קוליות ועדים ישירים". בסיכומו של מכתב התלונה ביקש הסנגור לחקור את השוטרים.

עו"ד נוה צירף למכתבו הקלטה, שבה קצין מודיעין נשמע משכנע איש עסקים להתלונן נגד רמיחאת, "מדובר בפעולת שידול אסורה", טוען עו"ד נוה ומבקש את התערבות מח"ש.

קצין מודיעין: ניסה לסחוט אתכם…רצה כסף. לא היה דבר כזה?

בעל העסק: לא היה.

קצין המודיעין: אם קורה דבר כזה, תגיעו לתחנת זבולון, תגישו תלונה ותדברו איתי. אם זה לא קורה. אני לא יודע מה יהיה. אין לי תשובה ודאית להגיד לך …אני הנחיתי את השוטרים להגביר עירנות והנחיתי את הבילוש לבצע עבודה סמויה.. בעזרת השם לא יהיה כלום…אבל אם יהיה אני רוצה לדעת.
היו פניות אליכם של פארס שגור?

בעל עסקים: לא, לא היה.

קצין המודיעין: אז אנחנו לא מדברים על אותו דבר. יש סכסוך, משהו?

בעל העסק: לא…

קצין המודיעין: יש גל של הצתות …כולם מתרכזים לסיפור של סחיטה.  חלק מתפקיד התחנה זה לעשות סיכול, אני מנחה אותך מה לעשות, אני גם כמשטרה מבצע פעילות במקום.

עו"ד תומר נוה

איש העסקים הזה לא רק הכחיש כל קשר של רמיחאת-שגור, אלא גם פנה אליו וסיפר לו על השיחה שקיבל מהמשטרה, ומכאן התפתחה התלונה הנדירה למח"ש: יעד מודיעיני בכיר מגיש תלונה נגד קציני המודיעין הממונים על ניטור הפעילות שלו.

על רקע התלונה למח"ש ותמליל השיחה, שהגיע גם לחוקרים של ימ"ר חוף, נראה כי בימים אלו עובדים שעות נוספות במחוז חוף בניסיון לאתר קצה חוט מבוסס ביחס למי שאחראי להצתת המשאיות בסוף השבוע, ואירועי סחיטה אחרים מהתקופה האחרונה.

בימ"ר, שמרכזת את החקירה על אירוע מוסך חברת מאיר, אשר שייך לזכיין פרטי אמנם אבל מזוהה עם יקיר העיר חיפה, יענקלה שחר, הבעלים של מכבי העירונית, אכן מסמנים באופן מובהק ברמה המודיעינית את רמיחאת כמי שאולי אחראי לאירוע הקשה, ובטוחים כי הם יגיעו לאחראים לאירוע, באשר הם.

מהמשטכה נמסר בתגובה: "הנושא הועבר לבדיקת הגורמים המוסמכים".

 

 

השארת תגובה

3 תגובות על “היעד: פארס רמיחאת, איבטין”

  1. מח"ש צריכה לזרוק את העבריין הנוכל הזה מכל המדריגות. אי אפשר להילחם נגד רוצחים פרימיטיביים בשיטות שמתאימות לאנשים נורמטיביים תרבותיים ושומרי חוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *