כתב אישום: אקדח חצי אוטומטי מתחת לכיור במטבח

שתף כתבה עם חברים

תושב לוד שנאשם בהחזקת נשק שוחרר למעצר בית באיזוק אלקטרוני

האקדח שנתפס (צילום מתיק החקירה)

בכתב אישום שהוגש לבית משפט השלום ברמלה נטען כי בחיפוש שנערך ב-25 בנובמבר אשתקד בביתו של סיף אבו סלמי (25) בשכונת דהמשה בלוד, נמצא בארון מתחת לכיור במטבח אקדח חצי אוטומטי גלוק מתוצרת אוסטריה ושתי מחסניות שהכילו תחמושת של עשרות כדורים.
אבו סלמי מכחיש את המיוחס לו בכתב האישום – החזקת נשק, למרות שמחקרי תקשורת שללו את גרסתו לפיה הוא שהה בבידוד ברהט מאז שובו מחו"ל ב-15 בנובמבר. גרסתו זו גם לא מנעה מהתביעה להגיש נגדו בקשה למעצר עד תום ההליכים.

קודם להחלטה בבקשת התביעה, הנאשם נשלח לקבלת תסקיר מטעם שירות המבחן, שהמליץ על שחרורו לחלופת מעצר. הסנגורים – עורכי הדין גיורא זילבשטיין ושוקרי אבו טביק – עתרו לאמץ את ההמלצה, אך התביעה חזרה על דרישתה.

לבסוף, השופטת אילה אורן התחשבה בגילו של הנאשם, ובעובדה שהוא נעדר עבר פלילי, והורתה לשלוח אותו לקבלת חוות דעת ממינהלת האיזוק האלקטרוני. בהחלטתה ציינה כי מדובר בהחזקת נשק ולא בנשיאתו.
חוות הדעת קבעה כי מקום המעצר שהוצע כחלופת מעצר ישים לצורך איזוק. לפיכך, השופטת קיבלה את עמדת ההגנה והורתה על שחרורו של אבו סלמי למעצר בית באיזוק אלקטרוני ובתנאים מגבילים נוספים. התביעה ביקשה עיכוב ביצוע של ההחלטה, אולם בסופו של דבר החליטה שלא לערער על החלטת השחרור.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *