פוסטה TV: צעיר תקף ודחף מבוגר שנדרס על ידי מטרונית בחיפה

שתף כתבה עם חברים

כתב אישום: רוכב אופניים חשמליים התווכח עם נוסע מבוגר והטיח בו בחוזקה מאחור מכת אגרוף, בדיוק בזמן שהמטרונית החלה בנסיעה. המבוגר נדרס ונפצע קשה

video
play-sharp-fill
לבית משפט השלום בחיפה הוגש (25 ינואר) כתב אישום נגד תושב העיר תאופיק ג'ראר (23), בטענה שעל רקע ויכוח עם אדם מבוגר (71) הוא דחף את האיש לעבר מסלול המטרונית וגרם לו לפציעה קשה. כתב האישום מייחס לנאשם תקיפת זקן הגורמת חבלה חמורה והיזק לרכוש במזיד.

מכתב האישום עולה כי ב-13 בינואר נסע י' במטרונית ברחוב הרצל, בזמן שהנאשם ישב על אופניים חשמליים בתחנת "בית הקרנות". כאשר עצרה המטרונית בתחנה נפתחו הדלתות. המתלונן ביקש לרדת מהמטרונית, אולם הנאשם חסם את דרכו עם אופניו. נטען כי י' פנה לנאשם ואמר לו שהוא חוסם את דרכו, ולאחר מכן המשיך בדרכו וצעד על רציף התחנה. אז, ללא כל סיבה, ג'ראר ירד מאופניו, צעד במהירות לעבר המתלונן והטיח בו בחוזקה מאחור מכת אגרוף, בדיוק בזמן שהמטרונית החלה בנסיעה.

י' נהדף לעבר דלת הזכוכית של המטרונית שנשברה, והוטח ארצה בחוזקה בעוד שהמטרונית נוסעת, עולה עליו ופוגעת בכל חלקי גופו. מיד לאחר מכן נמלט ג'ראר במהירות מהמקום על אופניו.

לי' נגרמו חבלות ושברים רבים בכל חלקי גופו ופונה לבית החולים רמב"ם מורדם ומונשם. הוא עבר מספר ניתוחים. בנוסף נטען בכתב האישום כי כתוצאה ממעשיו של הנאשם נגרם נזק למטרונית.

ג'ראר נעצר מספר ימים לאחר האירוע. תחילה הכחיש את המיוחס לו, אך בהמשך הודה והביע צער. במקביל לכתב האישום הוגשה נגדו בקשה למעצר עד תום ההליכים, בה פורטו הראיות נגדו: סרטון שתיעד את המקרה, עדות נהג המטרונית ועדותו של י'.

כמו כן נכתב בבקשה כי לחובתו של הנאשם חמש הרשעות קודמות בעבירות סמים, רכוש וקשירת קשר לפשע – בגינן ריצה מאסרים ממושכים. בדצמבר 2018 הוא הורשע בעבירות סחר בסמים וריצה 20 חודשי מאסר. בנוסף תלוי ועומד נגדו תיק בו הורשע בהחזקת סמים ונהיגה ללא רישיון (בסוף פברואר אמור להתקיים דיון הטיעונים לעונש).
בדיון שנערך בתחילת השבוע, השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב קבעה כי הנאשם יישאר במעצר עד להחלטה אחרת.
סנגורו של הנאשם, עו"ד שאדי דבאח, מסר בתגובה: "הנאשם הביע צער על המעשים שלו בעת חקירתו. הוא טען שהוא פעל עקב שיקול דעת מוטעה וטעות רגעית ושהוא תקף את אותו מתלונן באגרוף, הוא לא ציפה שהוא ייפול למסלול המטרונית. לטענת מרשי הוא נתן אגרוף קל אבל מאחר ומדובר במבוגר הוא ספג את המכה באופן קשה. אף אחד לא יכול היה לצפות שהמטרונית תחל בנסיעה באותה נקודת זמן. טענות אלו הועלו בבית המשפט וגרם לממונים על החקירה להוריד את התיק מבית המשפט המחוזי לבית המשפט השלום הואיל ולא היתה כוונה לפגוע במתלונן כמתואר בכתב האישום".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *