רחובות: סכסוך בין חברים הסתיים בחמש יריות והסדר טיעון

שתף כתבה עם חברים

כדור בודד "שפשף" את כף רגלו השמאלית של החבר בתקרית אלימה בגן ציבורי ברחובות. התיק הסתיים בהסדר טיעון מקל עקב קושי ראייתי להוכיח שהיריות אכן נורו מאקדח

"מה אתה חושב שאנחנו ילדים?" (אילוסטרציה: freepik)

סכסוך בשעת ערב בין שני חברים טובים מרחובות הסתיים ביריות, ולמרבה המזל בפציעה קלה של אחד מהשניים.
לפי כתב האישום שהוגש נגד קטין, ב-17 באוקטובר הובא לידיעתו שהחבר איתו הסתכסך נמצא בגן הציבורי. הוא הגיע למקום יחד עם חברים נוספים, יצא מרכבו עם אקדח, התקרב לעבר חברו, ואמר לו: "מה אתה חושב, שאנחנו ילדים? אתה תקבל אחד ברגל".
החבר ניסה להימלט מהמקום, אלא שלפי כתב האישום הקטין ירה לעברו חמישה כדורים, אחד מהם פגע בכף רגלו השמאלית. למרבה המזל, הכדור "שפשף" בלבד את רגלו של הנפגע, והוא שוחרר מבית החולים "אסף הרופא" מספר שעות לאחר שקיבל טיפול רפואי קצר.

במסגרת דין ודברים בין הפרקליטות לבין סנגורו של הנאשם, עו"ד אלון קריטי, עלתה הטענה לפיה כלל לא ברור האם הנאשם אכן ירה בנאשם באקדח המוגדר כנשק, או באמצעי אחר. זאת בשל נסיבות הפציעה של המתלונן, שכאמור – נפצע קל בלבד ולא ניתן להוכיח כי אכן נפצע כתוצאה מירי. לבסוף, בשל הקושי הראייתי, הצדדים הגיעו להסדר טיעון שבמסגרתו הנאשם הודה והורשע בעבירה של פציעה בנסיבות מחמירות. הצדדים גם הסכימו על העונש.
נציגי הפרקליטות ציינו עם הצגת ההסדר בבית המשפט: "במסגרת השיקולים שהובילו אותנו להסדר, נלקח בחשבון קושי ראייתי ממשי בתיק, שהוביל הן להסכמה העונשית והן לתיקון כתב האישום בצורה משמעותית. נלקח בחשבון גילו הצעיר בעת ביצוע העבירה, וכן העדר עבר פלילי".

עו"ד קריטי הוסיף: "לתביעה היה קושי בניהול התיק, בדיוק כמו להגנה, לכן הוחלט להגיע להסדר טיעון. בפציעה מדובר בשפשוף בכף הרגל שאי אפשר לדעת מה טיבו, לכן אנחנו לא יודעים שמדובר באקדח שהוא נשק".
השופט עמי קובו מבית המשפט המחוזי מרכז קיבל את הסדר הטיעון וציין בגזר הדין: "אכן מדובר בהסכם טיעון שמקל עם הנאשם, וזאת אף בהתחשב בכך שמדובר בקטין".
השופט גזר על הנאשם שלושה חודשי מאסר ועוד יום אחד, כמו גם תשעה חודשי מאסר על תנאי. הנאשם, כיום בגיר מעל גיל 18, היה עצור מיום ביצוע העבירה ולכן הוא צפוי להשתחרר בימים הקרובים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *