תושב אזור חשוד בהצתה וזריקת רימונים על רקע סכסוך אזרחי

שתף כתבה עם חברים

המשטרה חושדת שמוכר למשטרה התנכל לשכניו כי התנגדו לבקשתו להיתר בנייה

רימון הלם (צילום ארכיון להמחשה)

מוכר למשטרה מהיישוב אזור נעצר בחשד לסדרת התנכלויות כנגד דיירים המתגוררים בסמוך לנכס השייך לו (29 אוקטובר).
שלמה זאירוב (33) נעצר על ידי שוטרי מרחב איילון בחשד להצתה, היזק לרכוש והיזק מכוון בחומר נפיץ. לפי החשד, ב-27 וב-28 באוקטובר הוא היה מעורב בהצתה וזריקת רימוני הלם לעבר בתיהם של דיירים המתגוררים בנכס הגובל במגוריו. במשטרה חושדים כי המניע לעבירות הוא התנגדות המתלוננים לבקשת החשוד להיתרי בנייה בנכס שלו.
המשטרה ביקשה מבית משפט השלום בתל אביב להאריך את מעצרו של זאירוב בשמונה ימים (30 אוקטובר). מהדיון עלה כי בחקירתו סיפק החשוד גרסת אליבי שתיבדק על ידי המשטרה. הסנגורים – עורכי הדין דורון נוי ותמיר סננס ממשרד עו"ד נוי סננס שפרלינג וחצרוני – הכחישו את המיוחס לחשוד.
השופטת דלית ורד קבעה כי קיים חשד סביר שהחשוד מעורב בעבירות המיוחסות לו, על רקע "סכסוך אזרחי עם המתלוננים" והוסיפה כי לפי החשד הוא ביצע את העבירות כדי להפעיל לחץ על המתלוננים.

השופטת האריכה את מעצרו של החשוד הוארך עד 1 בנובמבר וציינה כי על המשטרה לבדוק עד למועד זה האם קיימות ראיות הקושרות את החשוד להימצאות בנכס במועדים הרלוונטיים.
יש לציין כי החשוד בעל עבר פלילי ישן, ולפני מספר שנים הוא נעצר בתיק הצתה. הוא מוכר גם בהקשר משפחתי: אחיו ליאור (25) וגיל (24) זאירוב הורשעו לפני כשנה בהכנת מטעני חבלה ונידונו לארבע שנות מאסר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *