
תושב חדרה נעצר בחשד לנשיאת והחזקת אמצעי לחימה ותחמושת, לאחר ששוטרי תחנת חדרה איתרו אקדח בחיפוש שנערך בביתו ברחוב ששת הימים.
החיפוש בביתו של החשוד סרגיי נלין (53) נערך על פי צו בית משפט, בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל במשטרה. לפי המשטרה, האקדח מסוג גלוק היה טעון במחסנית עם כדורים, ולצדו נתפסה מחסנית מלאה נוספת.
בחקירתו טען החשוד כי מצא את האקדח והתחמושת בשטח חולי לפני כארבעה חודשים. היחידה החוקרת ביקשה מבית משפט השלום בחדרה להאריך את מעצרו בשבוע. במסגרת הדיון התברר כי הצו הוצא כבר ב-13 באוגוסט, וכן שלחשוד אין עבר פלילי.
זאת ועוד, במהלך הדיון התברר כי מדובר באקדח גנוב, שהועבר לבדיקה במעבדות המשטרה, הן על מנת לנסות להפיק ממנו ממצאים פורנזיים שיקשרו את החשוד או מעורבים אחרים, והן על מנת לבדוק האם בוצע באקדח שימוש לאירועים פליליים.
סנגורו של החשוד, עו"ד דן גלעד מהסנגוריה הציבורית, ביקש לבדוק את גרסת מרשו והסכים להארכת מעצרו לצורך השלמת החקירה.
השופטת פנינה ארגמן שעיינה בחומרי החקירה, קבעה כי גרסת החשוד באשר לנסיבות החזקת האקדח תמוהות ולא ניתן לקבל אותן, ובמיוחד לא את חששו או פחדו מפני העברת האקדח והתחמושת למשטרה. "המידע המודיעיני מתייחס לנסיבות מאוד ברורות באשר להחזקת האקדח", ציינה השופטת פרט מעניין נוסף בסוף הדיון, והאריכה את מעצרו של החשוד עד 28 באוגוסט.









