
בתחילת חודש אוגוסט הוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד מוסטפה אבו סייף (19), גומעה אבו טביח (18), יטאיו לאקיה (23) וזקריה שקרא (21) מיפו, אשר נעצרו בתום חקירה סמויה, בטענה שביצעו עשרות עסקאות קוקאין, כל אחד לפי חלקו.
בימ"ר תל אביב ובפרקליטות אף טענו ש"מלימוד חומרי החקירה עולה כי חרף גילם הצעיר, התנהלותם של הנאשמים היא כשל ארגון פשיעה שעיסוקו סחר בסמים".
לצד כתב האישום, הפרקליטות הגישה בקשה למעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים נגד הנאשמים.
הסנגורים – עורכי הדין ווליד כבוב, רמי שלבי, יהונתן דנה, שגיא גרינפלד, ג'ורג' חילו ומחמוד נעאמנה – עתרו לשחרר את הנאשמים לחלופת מעצר, תוך שכל אחד מהם הצביע על קשיים ראייתיים כאלו ואחרים ביחס למרשיהם. בין היתר טענו עורכי הדין כבוב ושלבי, המייצגים את אבו סייף ואבו טביח, כי לא ניתן לייחס למרשיהם חלק מהעסקאות מכוח דיני השותפות של שותפיהם לתיק. לטענתם, לא ניתן לזהות בהאזנות סתר את קולם של הנאשמים אבו סייף ואבו טביח.
כמו כן, הצביעו עורכי הדין על כך שקו הטלפון בו נעשה שימוש לצורך הסחר בסמים המאורגן היה פעיל גם על ידי חשודים אחרים אשר לא נעצרו כלל.
בהמשך לכך, שני הסנגורים הוסיפו כי לשני הנאשמים הצעירים אין עבר פלילי בכלל.
השופטת שלומית בן יצחק בחנה את חומרי החקירה ושמעה את טיעוני הצדדים, וקבעה כבר לפני מספר ימים כי ביחס לנאשם שקרא, בחלק לא מבוטל מהעסקאות בהן הוא הואשם נמצא קושי ראייתי והחלטה לגביו תתקבל לאחר קבלת תסקיר שירות המבחן.
בכל הנוגע לנאשם לאקיה קבעה השופטת כי יש תשתית ראייתית מלאה בנוגע לרוב העסקאות, למעט שתיים מהן. לפיכך השופטת הורתה על שחרורו באיזוק אלקטרוני למעצר בית אי שם באזור הקריות.
בתחילת השבוע הנוכחי קיבלה השופטת גם את טיעוניהם של עורכי הדין כבוב ושלבי, בין היתר בהתייחס לזיהוי קולם של הנאשמים אבו סייף ואבו טביח בהאזנות, ולפיכך גם בנוגע לקשר שלהם לכלל העסקאות שיוחסו להם בכתב האישום.
בדיון המשך שהתקיים בפני השופט דניאל בארי, הוא ציין כי "מן ההחלטה עולה כי יש קשיים בלתי מבוטלים לגבי חלק מראיות התביעה וכי אין ספק שהתשתית הראייתית היא פחותה מזה שהוצגה במסגרת הבקשה למעצר עד סיום הליכים המשפטיים" (17 אוגוסט).
בעניינו של אבו טביח, המיוצג על ידי עו"ד כבוב, התקבל תסקיר מבחן חיובי שהמליץ על שחרורו לחלופת מעצר. השופט אימץ את ההמלצה והורה על שחרורו למעצר בית ללא איזוק אלקטרוני.
ביחס לאבו סייף, המיוצג על ידי עו"ד שלבי, השופט בארי קבע כי יש מקום גם בעניינו לשקול שחרור בתנאים דומים, אך נוכח עיכוב בקבלת תסקיר קבע השופט כי אם תוך 10 ימים לא יתקבל התסקיר – תינתן החלטת שחרור ללא תסקיר.
עו"ד שלבי המייצג את אבו סייף מסר בתגובה: "החקירה הסמויה התנהלה במהלך כשבעה חודשים וכללה האזנות סתר והפעלת יחידות עיקוב נגד היעדים. המדינה הגישה כתב אישום מנופח בהגזמה אשר כולל 16 אישומים וייחסה להם ביצוע כ-60 עסקאות סחר בקוקאין באמצעות 'שירות שליחויות'. המדינה הגזימה באופן מובהק בטיעוניה כי חברי הרשת פעלו כארגון פשע.
לאחר שטענו ונלחמנו משפטית נגד הכשלים החמורים והמשמעותיים בחקירת המבצע וכי המדינה לא הצליחה להוכיח תשתית ראייתית ברוב העסקאות, בית המשפט קיבל את הטענות שלנו וקבע בהחלטתו כי בעניין אבו סייף ואחרים קיים קושי ראייתי משמעותי ויש מקום לשחרור על אף הכמות העצומה של העסקאות. יהיה למדינה קושי ניכר להמשיך לנהל את התיק".













מה זה החרטה ברטה הזה. עצורים על כזה תיק ומשוחררים.
חומר למחשבה.