שופטת בביקורת על המשטרה שהשתמשה בחשודה כ"בת ערובה"

שתף כתבה עם חברים

בעלת רכב שנמלט מהמשטרה טענה כי הנהג הוא אביה, אך המשטרה טענה כי מדובר באחר. השופטת קבעה שלא ניתן להחזיקה עד איתור הנהג ושחררה אותה למעצר בית

חשודה היא לא בת ערובה (אילוסטרציה)

מאיה חיה לוי (28) מאשקלון הפכה לכאורה בעל כורחה מחשודה לבת ערובה, ולבסוף שוחררה למעצר בית.
ב-1 ביולי השנה היתה לוי ברכב שבבעלותה עם אדם נוסף שיצא מחניון, וכאשר שוטרי תנועה הורו לו לעצור – האיץ ונמלט מהמקום, תוך סיכון חיי אדם. לוי נעצרה בחשד לשיבוש הליכי משפט, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו וקשירת קשר לביצוע עוון.

לוי טענה שאביה הוא זה שנהג ברכב, גרסה שאושרה לכאורה על ידו, אלא שבמצלמות האבטחה במקום ניתן לראות כי לא מדובר באביה אלא באדם אחר. בחקירתה שמרה לוי על זכות השתיקה ו"בילתה" לילה שלם במעצר.
טוען המעצרים, רס"מ דוד אלסרי, ביקש בדיון בבית משפט השלום באשקלון להאריך את מעצרה של החשודה בארבעה ימים בטענה כי יש למצוא את הנהג הבורח וששחרורה עלול לשבש את החקירה.
מנגד טענה הסנגורית, עו"ד נטלי אוטן, כי מרשתה הוחזקה במעצר כ"בת ערובה" במטרה להפעיל עליה לחץ וקבלה על כך שפעולות החקירה מצדיקות את המשך מעצרה.

עו"ד נטלי אוטן

השופטת דורית בונדה קיבלה את טענות ההגנה, מתחה ביקורת קשה על בקשת המעצר וקבעה כי "לא ניתן לתפוס את המשיבה כבת ערובה עד לאיתור הנהג בפועל". על כן שוחררה לוי למעצר בית עד ליום ראשון הקרוב, לצד הפקדת ערבויות ואיסור ליצור קשר עם המעורבים בפרשה.
עו"ד אוטן: "אנו שמחים על החלטת בית המשפט, אשר הביעה ביקורת כלפי התנהלות המשטרה בתיק זה. מדובר במעצר שווא של ממש. זכות חוקית של חשוד לשמור על זכות השתיקה, אינה צריכה לשמש כאמצעי ענישה ואמצעי לחץ למציאת חשודים אחרים".
מהמשטרה נמסר בתגובה: "אנו עושים את עבודתנו נאמנה ובשום פנים ואופן לא מותחים ביקורת על החלטות בית המשפט".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *