שומר-דרך שתיעד עקיפה מסוכנת ביצע בעצמו עבירת תנועה

שתף כתבה עם חברים

מתנדב מטעם "אור ירוק" תיעד עקיפה מסוכנת שהובילה לכתב אישום, אך בסרטון שצילם נראה כיצד המתנדב בעצמו לא נותן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה. התוצאה: גזר דין מקל.

רכבו של הנאשם מבצע את העקיפה

עקיפה מסוכנת שתועדה על ידי מתנדב אזרחי של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים אמורה היתה להוביל לעונש משמעותי לנאשם, שכן מדובר בעבירה שדינה המינימלי הוא שלילת רישיון לשלושה חודשים. אלא שבעיית אמינות של אותו מתנדב הובילה בסופו של דבר להקלה משמעותית בעונש של הנאשם.
תחילת הפרשה ב-15 בינואר 2019, אז תועד נ"י מראשון לציון מבצע עקיפה מסוכנת בדרך לא פנויה. לפי החוק מדובר בעקיפה מסוכנת בנסיבות מחמירות.

שומר הדרך תיעד את העקיפה אך בעצמו לא נתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה

אלא שסנגורו של הנאשם, עו"ד אוריאל גולדברג, טען כי מרשו לא ביצע את העבירה וכי ישנם ליקויים ראייתיים בתיק. תחילה טען כי רק מצלמות משטרתיות קבילות בעבירה כזו, בעוד שבמקרה זה מדובר היה במצלמה אזרחית של מתנדב, אולם הטענה התגלתה כלא רלוונטית בשל פסיקה לפיה מצלמת מתנדב המוגדר כשומר-דרך תוכל להיחשב כראיה.

עו"ד אוריאל גולדברג

עו"ד גולדברג לא ויתר, ובדיון שנערך בבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה הוא טען כי בסרטון המתעד את העבירה נעשתה עבירה גם מצדו של שומר הדרך, שלא נתן זכות קדימה להולך רגל. לכן, כך נטען, נוצרה בעיה של אמינות מצד מתעד העבירה.
לאחר שהדגיש בנוסף כי מרשו מחזיק ברישיון נהיגה במשך 15 שנים ואין לחובתו עבירות קודמות, הצדדים הגיעו להסדר במסגרתו הומר האישום לעבירה של עקיפת קו הפרדה רצוף. הנאשם הודה והורשע, ורישיונו נשלל ל-30 יום לצד קנס כספי של 2,500 שקלים.

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *