
עו"ד עומר גואטה, תושב תל אביב, נשוי למיטל, רואת חשבון, ושניהם הורים לאביתר בן ארבע ואילה בת שבע.
היכן מסוגר?
"מסוגרים בבית ומזל שיש לנו גינה פרטית אחרת הקירות היו נשברים מהשתוללויות של הילדים. לרוב אני בבית או בבית משפט ומתנייד למשרד בדברים דחופים. מנסה לקדם תיקים ולנצל את השפעת הקורונה לטובתם של הלקוחות שלי".
חוויות מההסגר.
"האישה רואת חשבון ועובדת רגיל (אלוהים יודע איך?) ואני משלים פערים עם הילדים בבית כל עוד אין דיוני מעצרים דחופים. אני משתדל לשמור על שגרה קבועה במהלך היום: לימודים, משחקים, אוכל וכו', אבל הילדים צוחקים עליי ו'עושים לי בית ספר'. אז הגענו לפשרה שרק אחרי לימודים בבוקר יוצאים לגינה לשחק כדורגל (בונה על אביתר להיות שחקן נבחרת). אשתי מבשלת כל הזמן ואני זה שאוכל. לעולם לא לובש טריינינג בבית. זה מעלה בי תחושה דיכאונית. הקושי בסגר הוא בעיקר לא לראות את ההורים שלנו. לילדים זה מאוד קשה לא לראות את סבא וסבתא, אבל עושים הרבה שיחות וידאו. אני מקפיד לעשות קניות עבור הוריי".
החלטות משפטיות שקראת בהסגר?
"הימים ימי קורונה ויש עכשיו הרבה החלטות שחרור בענייני עצורים שלא היו מתקבלים לולא המצב המורכב. מוזר בצורה נחמדה לראות את זה".
ספר שקראת?
"'כל התלמוד על רגל אחת' מאת אורי בריליאנט. ספר מעולה, בשפה קולחת, ברורה ונעימה, שמופנה בעיקר למי שמתעצל ואינו יכול ללמוד לפחות דף גמרא ממוצע בשעה. ציטוט אקטואלי לתקופת הקורונה ובעלי ושוכרי המשרדים כאחד: 'המקבל שדה מחברו, ואכלהו חגב או נשתדפה – אם מכת מדינה היא מנכה לו מחכורו' (משנה, בבא מציע)".
מה צופה?
"בזכות ההסגר הספקתי לראות את העונה השלישית של הסדרה 'אוזרק' בנטפליקס. סדרה על משפחה בעלת חזות מהוגנת, אב (יועץ פיננסי במקצועו), אם בן ובת נגררים לעיר אוזרק שבמיזורי ומשמשים כמלביני הון מקצוענים לקרטל סמים מקסיקני. מומלץ מאוד".

מה הכי חסר לך?
"תחושת החופש, היכולת לצאת מהבית מתי וכמה שאתה רוצה בלי לדאוג – מעלה הרהורים נוספים על הקושי הרב יותר שיש לעצורים במעצרי בית שאפילו לא יכולים להוציא את האף מהחלון".
תובנות הקורונה?
בני האדם התעסקו הרבה זמן עם הטבע וזו התוצאה. המידור בינינו עכשיו זה משהו מטורף. צריך לחשוב על כל יציאה מהבית".
פוליטיקה?
"ביבי הוא המלך. צריך אחדות, אבל ביבי ראשון".
איך זה ייסגר ומתי?
"חבל שלא התחילו בסגר מלא כבר בהתחלה ומהיום הראשון, ואז אולי כבר היינו אחרי הסערה. כרגע אני צופה תחזית אפוקליפטית משהו".
סיטואציה הזויה שנתקלת בה בחודש האחרון?
"מה שהכי הפתיע אותי בסגר זה התורים לסופר. כאילו אנחנו בדיסנילד. כדי להיות מקום טוב באמצע צריך לקום בשעה חמש לפנות בוקר. עד עכשיו הגענו פיזית לסופר, אך כעת אני בהחלט שוקל לעבור למשלוחים".









