
כתב אישום שהוגש נגד ליית ג'באלי (39) מטייבה מייחס לו חטיפה, תקיפה ופציעתו בירי של מוכר תירס פלסטיני (29 מרס). נגד אביו של ליית, מוחסן ג'באלי (63), הוגש כתב אישום המייחס לו איומים. כתב האישום הוגש בתום חקירת שוטרי תחנת קדמה.
מ"א הוא שוהה בלתי חוקי (שב"ח) המתפרנס ממכירת תורמוס, פול ותירס חם בעגלה שאותה הוא נוהג להחנות במקומות שונים בטייבה. ב-11 במרס הוא מיקם את העגלה שלו מחוץ לקיוסק בכביש 24 בטייבה, שם עבר בשעת ערב ילד בן עשר, אותו מ"א הכיר מלפני כן. "בוא לכאן, יא ערס", קרא מ"א לעבר הילד, שהתעלם ממנו והמשיך בדרכו. מכתב האישום עולה כי בחלוף זמן קצר חזר הילד בליווי קרוב משפחתו ליית ג'באלי. "הנה הוא", אמר מ"א כשראה את הילד, ולשאלת ג'באלי הסביר כי הוא אוהב לשחק עם ילדים ולהצחיק אותם. אז, כך נטען, ג'באלי דחף את מ"א, שהתנצל.
מכתב האישום עולה, כי ג'באלי היכה את מ"א באגרופים, עד שזה נפל. בעודו שוכב על הקרקע, כך נטען, ג'באלי המשיך לבעוט בו, ובין היתר פגע באשכיו. לפי כתב האישום, הוא חדל מהמכות רק בעקבות התערבות שלושה עוברי אורח, שמנעו ממנו לפצוע עוד יותר את מ"א החבול והמדמם.
עוד נטען בכתב האישום, כי בחלוף כחצי שעה הגיע למקום מוחסן ג'באלי, ושאל את מ"א מה הוא צריך מהילד. בעוד השניים מדברים, אל המקום הגיע שוב ליית ג'באלי. נטען כי במהלך השיחה בין השלושה, ליית סטר בחוזקה על פניו של מ"א, בעוד שמוחסן איים בהמשך: "הלילה אתה עוזב את טייבה עם העגלה שלך, ואם לא – אנחנו נירה בך".
מ"א נערך לעזוב את העיר: הוא ארז את חפציו ואף פנה לחבר שדאג לו להסעה עד למחסום הקרוב לביתו. סמוך לתשע בערב עלה מ"א לרכב ההסעה והתיישב ליד הנהג, כדי שייקח אותו למחסום. התביעה טוענת כי בשלב מסוים במהלך הנסיעה, ליית חסם באמצעות רכבו את רכב ההסעות, ירד מהרכב כשהוא מחזיק באקדח, דרך אותו והורה ל-מ"א לעלות לרכבו. במהלך הנסיעה התנצל מ"א שוב ושוב, אך זה לא עזר לו: לאחר נסיעה של כחמש דקות, השניים הגיעו לשטח פתוח בטייבה, שם הורה לו ליית לרדת מהרכב, נעמד מולו ושאל אותו מה הוא רוצה מהקטין.
מ"א, לפי התביעה, השיב שהוא בסך הכל רצה לשחק עם הילד. מכתב האישום עולה כי ליית התרחק ממנו למרחק של כשני מטרים, וירה ירייה אחת בירכו של מ"א. אחר כך החל ללכת לכיוון הרכב, הסתובב והבחין שמ"א עדיין עומד על רגליו. מיד לאחר מכן, ירה ירייה נוספת ברגלו השנייה. כתוצאה מכך נפל מ"א ארצה והחל לצעוק מכאבים. מיד לאחר מכן, כך נטען, הנאשם עזב את המקום. מתבוסס בדם, מ"א הצליח להתרומם וצעד לעבר אחד הבתים הקרובים, שם ביקש שיזמינו לו אמבולנס. צוות רפואי פינה אותו לבית החולים מאיר בכפר סבא.
כתב האישום מייחס לליית חטיפה, נשיאת נשק, פציעה בנסיבות מחמירות, תקיפה הגורמת חבלה ממשית ותקיפה סתם. אביו מואשם באיומים בלבד. התשתית הראייתית נגד השניים מתבססת על עדותו של מ"א, שתיאר בפני החוקרים כי עבר "סרט אימה". בתיק החקירה גם סרט אבטחה שתיעד את התקיפה, ודוח איתורן מרכבו של ליית, הקושר אותו לזירת הירי. בחקירתו הכחיש תחילה ליית את המיוחס לו, בהמשך קשר את עצמו לאירועי התקיפה אך טען שאינו קשור לחטיפה ולירי. מבקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשה נגד ליית עולה כי לחובתו הרשעה בהחזקת נשק שבגינה נידון ל-10 חודשי מאסר.









