
חודש לאחר שהצעיר איתי ויגמן ז"ל מחולון נהרג בפיצוץ מטען בעיר לוד, צוות חקירה מיוחד של המשטרה עצר השבוע צעיר שהיה דרוש לחקירה.
בלילה שבין 18 ל – 19 בפברואר, סמוך לשעה 03:15, התקבל דיווח על פיצוץ ברחוב לילך בשכונת נווה נוף בלוד. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח אסף הרופא צעיר בשם איתי ויגמן במצב אנוש, מורדם ומונשם. בהמשך נמסר על מותו של הצעיר, סביב שנות העשרים לחייו.
זמן קצר לאחר הפיצוץ נודע לאתר פוסטה כי נבדק חשד שהאיש החזיק ברשותו מטען חבלה וככל הנראה בשל תקלה הוא התפוצץ ברשותו, מה שמכונה "תאונת עבודה". טרם ברור מי היה היעד של המטען והיכן התכוון להניח אותו. לאחר בדיקת תוצרי מצלמות אבטחה באזור על מנת להבין את מעשיו של האיש לפני הפיצוץ, בוצעו פעולות על מנת לאתר אדם נוסף שהגיע עם המנוח לזירת האירוע על גבי אופנוע ונמלט לאחר הפיצוץ הקטלני.
צוות חקירה מיוחד של מרחב שפלה עצר בתחילת החקירה את מ"א (24) מבת ים בחשד לעבירות של ניסיון לחבול בחומר נפיץ, גרימת פיצוץ חומר נפיץ, קשירת קשר לפשע, חבלה במזיד ברכב ועבירות נוספות. מעצרו הוארך מספר פעמים, אך בהמשך שוחרר הצעיר, אשר יוצג על ידי עו"ד אפי דראי, בתנאים מגבילים.
במשטרה המשיכו בחקירה וביום רביעי השבוע, בשעת ערב מאוחרת, עצרו את רועי אהרון צמח (18.5) מחולון, בחשד למעורבותו באירוע, כשהיחידה החוקרת מייחסת לו עבירות של גרימת פיצוץ חומר נפץ, ניסיון לחבול בחומר נפיץ וקשירת קשר לפשע. צמח, אשר ללא עבר פלילי ומיוצג על ידי עו"ד רן עטיה, הכחיש בחקירתו את המיוחס לו. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו ב – 12 ימים.
במהלך הדיון בבית משפט השלום בראשון לציון התברר כי הצעיר היה דרוש לחקירה מזה זמן רב והמשטרה חיפשה אחריו במקומות ובמועדים שונים. בסופו של דבר הוא זוהה מתחבא על גג של בית, רגע לפני שהשוטרים עזבו את המקום שבו ביצעו את החיפוש בניסיון לאתרו.
בתום הדיון, השופטת זהר דיבון סגל קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרו עד 29 במרס.
עדכון (16.4.20)
לאחר כמעט חודש של מעצר, רועי אהרון צמח (18.5) מחולון, שנעצר בחשד למעורבות באירוע שבו נהרג בלוד צעיר מחולון, כתוצאה ממטען שהתפוצץ בידיו.
כזכור, צמח נעצר בחודש שעבר לאחר שהיה דרוש למשטרה במסגרת חקירת אירוע שהוגדר כ"תאונת עבודה", בעת ניסיון להטמין מטען חבלה ברחוב לילך בשכונת נווה נוף בלוד. מעצרו של צמח הוארך מעת לעת כשבין היתר הוא נחשד כי ב – 12 בפברואר היה מעורב בהשלכת רימון לעבר הבית, באישון לילה בין ה – 18 ל – 19 בפברואר היה מעורב בהבאת המטען לזירת האירוע וכן כי ב – 23 בפברואר הצית רכב ששימש לביצוע העבירה. סנגוריו של החשוד, עורכי הדין רן עטיה ונעמה אלחדד, הכחישו את המיוחס למרשיהם. בערב החג, לאחר שהחשד לא התחזק ברמה המספקת הגשת כתב אישום, הסכימה המשטרה כי צמח ישוחרר למעצר בית ובתנאים מגבילים נוספים.












לא מבין למה אף אחד לא חוקר את מאמן MMA ממתנ״ס קליין בתל גיבורים שמגייס את כל הילדים האלה לארגוני פשע עם סיפורים ואגדות שמסובבים להם את הראש