כתב אישום: תאונת "פגע ברח" מכוונת בגלל חוב כספי 

שתף כתבה עם חברים

הפרקליטות טוענת כי הנאשם נהג בפסילה והתנגש במכוון ברכבו של המתלונן על רקע סכסוך כספי. אחר כך ביקש מאשתו לשקר כי היא נהגה ברכב

התנגש ברכב תוך כדי נסיעה ואחר כך ברח (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

כתב אישם שהוגש לבית המשפט המחוזי בנצרת מייחס לנשאת צברה (40) מכפר מסעדה שבצפון תאונת פגע וברח בכביש 98. מכתב האישום שהוגש על ידי פרקליטות מחוז צפון עולה, כי מדובר בתאונה שהתבצעה בכוונה, על רקע סכסוך כספי בין הנהג הרכב הפוגע לבין נהג הרכב שנפגע, המתלונן.

את כתב האישום הגישה עו"ד גונא אבו חנא-ג'ובראן. נטען בו כי התאונה התבצעה ב-4 במרס, בקטע הכביש שבין מג'דל שמס לכפר מסעדה. עוד עולה מכתב האישום, כי בין צברה לבין חברו המתלונן התגלע סכסוך כספי, שבעיצומו הנאשם שלח הודעת טקסט לחברו, בה הוא איים עליו. בתגובה, כך נטען, החבר התקשר לצברה וניסה להרגיעו, אך הנאשם השיב לו שהוא בדרך אליו, ונסע ברכבו לכיוון מסעדה, למרות שהיה בפסילה.

בשלב מסוים בנסיעה הבחין הנאשם שחברו נוסע מולו, ולכן ביצע פניית פרסה והחל לרדוף אחריו, תוך שהוא מהבהב במטרה לגרום לו לעצור. נטען כי החבר שחשש ניסה להימלט בנסיעה, כאשר לפתע הבחין בג'יפ שעומד בשוליים וגלגליו בולטים לעבר הכביש. לכן הוא סטה לנתיב השמאלי במטרה לעקוף את הג'יפ, בעוד שהנאשם האיץ ונכנס לרווח שנוצר בין הג'יפ לבין רכבו של חברו.

לפתע הבחין המתלונן ברכבים שמגיעים ממול וסימן לנאשם שיאפשר לו לחזור לנתיב הימני, אך הנאשם נצמד לרכבו של המתלונן והתנגש בו בחוזקה. כתוצאה מההתנגשות, המתלונן איבד שליטה על רכבו והתהפך. לאחר התאונה, כך נטען, הנאשם הוציא ידו מחלון הרכב בתנועה מאיימת וצעק לעבר המתלונן: "מגיע לך יא אחו שרמוטה". לאחר מכן ברח בנסיעה מהמקום. כתוצאה מהאירוע פונה המתלונן לבית החולים זיו בצפת כאשר הוא סובל מכאבים בצוואר ושפשוף במצח. במקביל הוא הגיש תלונה במשטרה נגד הנאשם.

מאחר שהנאשם נהג בשלילה, לאחר האירוע הוא שלח הודעת טקסט לאשתו, בה אמר לה לומר כי היא זו שנהגה ברכב, והורה לה להוסיף כי התאונה נגרמה בגלל שרכב אחר נצמד אליה. כבר בערב התאונה הנאשם נעצר ומעצרו הוארך מעת לעת. כתב האישום שהוגש נגדו מייחס לו סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, הפקרה לאחר פגיעה, חבלות של ממש, איומים, שיבוש מהלכי משפט ונהיגה בזמן פסילה. במקביל לכתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרו עד תום ההליכים.

התביעה טוענת כי הנאשם הודה בעבירת הפקרה, אך הכחיש כי איים על המתלונן והתנגש בו. בבקשה מצוין כי לנאשם שבע הרשעות קודמות בעבירות גניבה, שימוש בסמים, תקיפת שוטר וגרימת חבלה של ממש. כמו כן תלוי נגדו מאסר על תנאי של שישה חודשים בגין נהיגה בזמן פסילה.

סנגורו של הנאשם, עו"ד רשיד הייב מטעם הסנגוריה הציבורית: "רק אתמול הוגש כתב האישום וטרם קיבלנו את חומרי החקירה. הנאשם מכחיש את האישומים וטוען כי הם תולדה של סכסוך כספי. לאחר שנלמד את חומרי החקירה נגיב בבית המשפט".

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *