מאסר לעבריין סמים מטירת הכרמל שמכר קוקאין לשני שוטרים סמויים

שתף כתבה עם חברים

אבי חכים שהיה אחד מיעדיה של ימ"ר חוף צירף שלושה תיקים נוספים של החזקת סמים ונידון במצטבר ל-18 חודשי מאסר

עסקאות סמים עם סוכנים משטרתיים (צילום ארכיון להמחשה)

את המאסר האחרון שלו ריצה אבי חכים עקב הרשעתו בהחזקת סמים בכמות גדולה. לכן, מאז שחרורו מהכלא, הוא היה על הכוונת של המשטרה, ובעיקר של ימ"ר חוף. הפעילות המשטרתית נגדו הניבה למשך זמן מה תפיסות קטנות, ובעיקר תיק שבו נתפסו גרמים בודדים של MDMA – תיק שהסתיים בהסדר טיעון.

פריצת הדרך מול חכים חלה הודות למידע מודיעיני שהתקבל במשטרה. לאחר שהמידע הגיע, החוקרים קיבלו אישור מהפרקליטות להפעיל נגד חכים שני שוטרים סמויים, שקנו ממנו קוקאין בשלוש הזדמנויות שונות בתמורה למאות שקלים. עם מעצרו לאחר שהופלל, נתפסו בביתו גם גרמים בודדים של קנאביס, ובהמשך הוגש נגדו כתב אישום.

סנגורו של הנאשם, עו"ד יובל זמר, הגיע להסדר טיעון עם התביעה המשטרתית, לפיו הוא יצרף לתיק האחרון שלושה תיקים נוספים שהיו תלויים נגדו: באחד מהם נטען כי החזיק בביתו כ-12 גרם קנאביס, בשני נטען שהחזיק 27 גרם חשיש וכשמונה גרם MDMA, בשלישי יוחסה לו החזקת כ-19 גרם קנאביס.

במסגרת הטיעונים לעונש, התביעה הדגישה את עברו הפלילי של חכים וציינה כי מדובר בעבריין ללא אופק שיקומי. לפיכך ביקשה להחמיר בענישה ולהפעיל מאסר על תנאי שהיה תלוי נגדו, במצטבר לעונש המאסר בתיק האחרון.

עו"ד יובל זמר

עו"ד זמר הדגיש מנגד כי חכים הודה, לקח אחריות וחסך את העדתם של עדי תביעה רבים, בהם סוכנים משטרתיים, על כל המשתמע מכך. הוא ציין את מצבו הנפשי של הנאשם והוסיף כי העבירות בוצעו למעשה על רקע חוסר יכולתו של הנאשם לעבוד ולפרנס את משפחתו.

השופטת אורית קנטור החליטה לבסוף לגזור על חכים שנת מאסר בפועל. בנוסף, היא הפעילה נגדו עונש מאסר על תנאי של 12 חודשים, שישה מהם במצטבר והשאר בחופף, כך שבסך הכל ירצה 18 חודשי מאסר בפועל מיום מעצרו בספטמבר אשתקד.

השארת תגובה

תגובה אחת על “מאסר לעבריין סמים מטירת הכרמל שמכר קוקאין לשני שוטרים סמויים”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *