בית משפט המחוזי בבאר שבע על "קופים" במועדוני הימורים

שתף כתבה עם חברים

השופט אינפלד ביטל החלטת שחרור של שמונה חשודים בניהול הימורים באשדוד, אבל הסביר: "המציאות היא שמי שמרוויח את עיקרו של הכסף, אינו מפעיל בפועל, אלא גורמים אחרים שאינם נמצאים במקום, על מנת שלא יתפסו"

מי המנהל בפועל? מועדון הימורים (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

ביום רביעי שעבר (20.11) קיבלו שוטרי תחנת אשדוד מידע "חם" על כך שבעיר פועלים מספר מקומות הימורים, והחליטו לפשוט על כולם במקביל. הם עצרו באותם מקומות כ-10 חשודים במעורבות בהפעלת המקומות, ותפסו עשרות אלפי שקלים במזומן, ציוד ששימש להימורים, מחשבים וכוננים. חלק מהעצורים והמעוכבים נחשדו בהפעלת המקומות, וחלקם נחשדו כשחקנים.

בתום חקירתם הוחלט להביא חלק מהחשודים לבית משפט השלום באשקלון, שם התבקשה הארכת מעצרם בשבעה ימים. רוב החשודים מוכרים למשטרה מעבירות שונות, כשלחלקם אף רקע בעבירות הימורים.

בין החשודים שהובאו לבית המשפט היו אברהם ליליאן (54), שמואל בוקריס (52), דוד חי סרג' שובאייב (28) , פרוספר מויאל (51), יצחק אדרי (51), גולן ויזמן (43), תאודור דוד עזרן (42) ודוד מיכאלי (45). החשודים יוצגו בין היתר על ידי עורכי הדין תום הלפרין ממשרד עו"ד נס בן נתן, אלון קוצר, דימטרי דוגמן, הרצל סמילה וחיים שטיינברגר.

השופט אבישי כהן דחה את בקשת היחידה החוקרת והורה על שחרורם של החשודים בתנאים מגבילים שונים. לגבי חלק מהחשודים, השופט אף דחה את בקשת המשטרה לעכב את ביצוע החלטתו עד להגשת ערר לבית המשפט המחוזי.

השופט אלון אינפלד

המשטרה לא ויתרה והגישה ערר לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, שם השופט אלון אינפלד האריך (שישי, 22.11) את מעצרם של רוב החשודים במספר ימים. שלושה מהחשודים, שיוצגו על ידי עו"ד הלפרין, שוחררו בתנאים מגבילים, לאחר שהשופט מתח ביקורת על בית משפט השלום שלא עיכב את ביצוע החלטת השחרור ביחס לאחד מהחשודים.

פעמים רבות בעבר, כאשר המשטרה פשטה על מקומות המשמשים להימורים במקומות שונים בארץ, היא נתקלה בחשודים שהודו כמעט מיד כי הם בעלי ומפעילי המקום. במרביתם של המקרים ככולם, במשטרה היה מודעים לכך שמדובר ב"קופים" – אנשים שקבלים שכר כדי להציג את עצמם כבעלים, במטרה להגן על הבעלים האמיתיים.

גם שופטים בערכאות שונות מודעים ל"קומבינה" הזו. על אף שכאמור האריך את מעצריהם של חלק מהחשודים, השופט אינפלד  גם רמז על ההיררכיה בעולם ההימורים: "המציאות היא שבדרך כלל מי שנתפס כמפעיל מקום ההימורים אינו המבצע העיקרי של העבירה של ניהול מקום הימורים. זאת במובן זה, שאמנם הוא נמצא ומשגיח במקום ולא פעם מפעיל בפועל את הדברים ועושה את המלאכה במו ידיו. אולם, המציאות היא שמי שעומד מאחורי המעשה ומרוויח את עיקרו של הכסף, אינו מפעיל בפועל, אלא גורמים אחרים, שאינם נמצאים במקום, על מנת שלא יתפסו". השופט הוסיף וציין בהחלטתו: "עילת המסוכנות בתיקים אלה מועטה עד מאוד. המעצר נובע מחשש שיבוש ובעיקר מהצורך לאפשר מיצוי חקירה ביחס לעבריינים היותר משמעותיים העוסקים בעבירות הימורים".

מהמשטרה נמסר: "בלילה שבין יום רביעי לחמישי האחרון, פעלו בעיר אשדוד בלשי המשטרה ולוחמי מג"ב של משטרת ישראל בפעילות רחבת היקף כנגד מקומות המשמשים כמקומות להימורים ומשחקים אסורים בחוק. בפעילות זאת פשטו כוחות המשטרה על שמונה מקומות ברחבי העיר, בכלל זה- באזור התעשייה, אזור הטיילת, בתי מגורים ועוד.  שם אותרו 32 חשודים, שחקנים ומחזיקי המקום החשודים בהפעלה וניהול מקומות אלו. כמו כן, בחיפוש במקום נתפסו עשרות מחשבים המשמשים להימורים וכסף מזומן רב בגובה עשרות אלפי ש"ח. החשודים הובאו לחקירה בתחנת המשטרה ולמחרת היום ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בבית המשפט של 11 מהמעורבים אך בתום הדיון בעניינם הורה בית המשפט השלום באשקלון על שחרורם בתנאים מגבילים. ערר בהול על ההחלטה שהוגש על ידי נציגת המשטרה נידון בבית המשפט המחוזי בב"ש ביום שישי האחרון – שם קיבל השופט את בקשת המשטרה בערר והורה על הארכת מעצרם של שמונה חשודים שלגביהם הוגש, וזאת תוך שציין: "הצטיינה היחידה החוקרת בביצוע פעולות רבות. ', ובהמשך לכך אף הוסיף- "ניכר שהיחידה החוקרת מייחסת חשיבות רבה לתיקים אלה ומשקיעה בהם מאמץ מרשים מאוד'"

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *