בימ"ש: לשקול להוציא את דיא עראר לקבר אחיו שחוסל

שתף כתבה עם חברים

האסיר שמרצה 22 שנות מאסר באגף השמור באיילון, ביקש לצאת תוך 40 יום לקבר בהא עראר, האח השלישי במשפחה שנרצח במסגרת סכסוך בין עבריינים. השופט נמנע מלהגדיר לוחות זמנים אבל הורה לשקול לאפשר את העלייה לקבר במועד אחר

דיא עראר

בית המשפט הורה לשירות בתי הסוהר לשקול את בקשתו של דיא עראר מג'לג'וליה לאפשר לו לעלות לקבר אחיו, בהא עראר, שנרצח לפני כחודש.

כזכור, בערב יום הכיפורים (8 אוקטובר), חוסל בירי בהא עראר, האח השלישי במשפחה שנרצח בארבע השנים האחרונות – על פי החשד על רקע סכסוך דמים בין עבריינים.

דיא עראר מרצה מאסר 22 שנות מאסר בגין הריגה באגף השמור בכלא איילון, ולאור חיסולם של שלושת האחים – נראה כי הוא מוגן מוגן יחסית מאחורי סורג ובריח. על רקע זה, לפני מספר ימים הוא ביקש באמצעות עו"ד אתנה אדרי לעלות לקבר אחיו.

לאחר ששב"ס הביע התנגדות לבקשה, עו"ד אדרי עתרה לבית המשפט המחוזי מרכז וטענה כי "על פי מנהגי האסלאם יש לעלות לקבר האח עד 40 יום ממועד פטירתו ומכאן בקשתו של העותר לעלות לקבר אחיו בטרם יסתיימו ה-40 יום".

בעתירה צוין כי פעמיים בעבר אישר שב"ס לדיא לצאת לחופשות מיוחדות בליווי – פעם אחת לבקר את אמו החולה ובפעם השנייה לבקר את אחיו בבית החולים, לאחר שזה נפצע מירי.

בתגובת שב"ס לעתירה שהוגשה לבית המשפט נכתב כי בבסיס ההתנגדות עומדת עמדת גורמי המודיעין, הן של המשטרה והן של שב"ס. "כלל המידע של משטרת ישראל הינו מידע עדכני, מן העת האחרונה יחסית, אשר עיקרו סכסוכים בין עבריינים", נטען בתגובת שב"ס, "המידע לא מאפשר כל יציאה של העותר מבין כותלי הכלא, לא בחופשה חריגה ולא במסגרת ליווי באבטחה".

בהא עראר, האח השלישי שנרצח במשפחה

גורמי המודיעין בשב"ס, נאמר בתגובה, מתנגדים נחרצות לבקשתו של דיא: "מעמדת גורמי המודיעין עולה כי לאסיר סכסוך דמים קשה למול ארגון פשיעה, כאשר רצח אחיו מחזק את המסוכנות הקיימת והידועה. חומר מודיעיני בעניינו של העותר מלמד על סכסוכים ועל מסוכנות מן העותר". בנוסף ציינו בשב"ס כי "ביטחון האסיר, סביבתו, צוות הליווי וכמובן שלום הציבור, מצויים בסכנה ממשית".

במהלך הדיון שהתקיים בשבוע שעבר התייחסה עו"ד אדרי למקרים בנסיבות דומות בהם הותר לאסירים לצאת לחופשות חריגות לצורך עלייה לקבר יקיריהם או לבקר בן משפחה חולה – חרף מידע מודיעיני על סכנה להם ולסביבתם.

בתום הדיון בבקשתו של דיא ציין השופט אברהם יעקב: "הוגשה לי שורה ארוכה של ידיעות מודיעיניות המלמדות על סכנה גבוהה וחריגה הן לשלומו של העותר והן לשלומם של אחרים אם יוצא לחופשה בליווי לצורך עלייה לקבר אחיו. מנגד, יש לשקול גם את הפן האנושי".

לאור זאת, השופט הגיע למסקנה כי הוצאת העותר לחופשה בכפוף לפרק זמן מסוים, נוכח המידע המודיעיני שהוצג, קרוב לוודאי תסכן את האסיר ואת צוות הליווי. לכן הורה השופט לשב"ס כי "בחלוף זמן ראוי ישקלו בשב"ס בשנית את בקשתו של העותר ויוציאו אותו בליווי לקבר אחיו במועד שייקבע על ידם".

המשמעות: לנוכח המידע המודיעיני, השופט נמנע מלהנחות את שב"ס להוציא את האסיר לקבר אחיו בתוך תקופת 40 ימי האבל, אך הורה לשב"ס לשקול לאפשר לו לעלות לקבר אחיו במועד אחר על מנת להפחית את הסכנה הכרוכה בכך.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *