
כתב אישום שהוגש (רביעי, 2.10) לבית המשפט לענייני תעבורה באשדוד נגד מרדכי בן סימון (69) מייחס לו הפקרה לאחר פגיעה, נהיגה ללא רישיון, נהיגה רשלנית, גרימת חבלה לאחר תאונה ועבירות נוספות.
כתב האישום מתייחס לתאונה שהתרחשה לפני כשנה ושמונה חודשים. לפי האישום, ב-12 בפברואר 2018 נסע הנאשם ברחוב הטיילת באשדוד מבלי שהחזיק ברישיון נהיגה, הגיע לצומת עם רחוב הרב מנדל, ופנה שמאלה מבלי לתת זכות קדימה לאופנוע שעבר ממול. בכתב האישום נטען כי הנאשם פגע עם רכבו באופנוע. רוכב האופנוע הועף קדימה, נפל על הכביש, נחבל בשורש כף ידו ונגרם לו קרע ברצועת הברך. הוא אושפז בבית החולים 10 ימים ונאלץ לעבור ניתוח בכף היד.
התביעה טוענת כי הנאשם עצר את רכבו ועמד על תוצאות התאונה לפרק זמן מאוד קצר. כמו כן נטען כי הוא לא הזעיק עזרה לרוכב האופנוע ששכב על הכביש, עזב את המקום ונסע לביתו, בעוד שאזרחים אחרים העניקו טיפול רפואי לרוכב והזעיקו עזרה.
הנאשם הסגיר עצמו למשטרה לאחר כשעתיים. גורם המעורה בפרטי האירוע מסר לפוסטה כי כתב האישום הוגש באיחור מאחר שהתקיים בתיק שימוע שנמשך מספר חודשים. לפוסטה נודע בין היתר, כי במסגרת השימוע נמחק סעיף שייחס לנאשם נהיגה בזמן פסילה, ובהתאם נטען כעת כי הנאשם לא חידש את רישיונו.
הסנגור, עו"ד ארז אמיגה, מסר בתגובה: "במסגרת שימוע שנערך התקבלו חלק מטענותינו לעניין חלק מסעיפי האישום וכן חלק מהעובדות. מדובר בנאשם מבוגר ונורמטיבי ונעדר עבר פלילי. כתב האישום הוגש זה עתה ואת עיקר טענותינו נעלה בבית המשפט בהמשך".







