חודש אחרי שסבריה אבו סיף, סביב שנות ה – 70 לחייה, נורתה למוות ובני משפחתה נפצעו מירי ביפו, משטרת מרחב יפתח עצרה את החשוד המרכזי בירי אשר היה בבריחה מאז האירוע.
כזכור, ב – 25 באוגוסט, סמוך לשעה 23:15 התקבל דיווח על אירוע ירי ברחוב מחרוזת במתחם פרדס אבו סייף ביפו. לבית החולים וולפסון הגיעו שלושה פצועים. אישה אחת – סביב שנות השבעים לחייה – הגיעה לבית חולים במצב אנוש, ומצבם של שאר הפצועים הוגדר קל עד בינוני. בהמשך נמסר כי הפצועה אנוש מתה מפצעיה.
צוות חקירה מיוחד של המשטרה שעסק בחקירת נסיבות האירוע ואחר איתורו של החשוד במעשה אשר נמלט מהמקום, הצליח להביא אמש (25.9.19), לאחר מבצע מורכב באמצעות שוטרי ובלשי המשטרה למעצרו של החשוד העיקרי בביצוע המעשה חסן אבו סייף (28), שמוכר למשטרה, ולמעצרו של טארק מוסא (21) בחשד שסייע לו להימלט מין הדין.
מבדיקה ראשונית עולה חשד כי הרקע הוא סכסוך בתוך המשפחה. המניע טרם ברור. מחקירה ראשונית של שוטרי מרחב יפתח עולה חשד כי במהלך ויכוח בוצע ירי שממנו נפגעו מספר בני משפחה.
בתום הדיון, בית המשפט האריך את מעצרו של אבו סייף (שיוצג על ידי עורכי הדין נאדיר ברנסי ואורי בר עוז) עד 2 באוקטובר ואת מעצרו של מוסה עד 29 בספטמבר.











