
שני תושבי חיפה נעצרו בחשד לניסיון רצח של מוכר למשטרה (46) באמצע השבוע.
כזכור, ב-10 בספטמבר סמוך לשעה 12:00 התקבל דיווח על ירי ברחוב קיבוץ גלויות בחיפה. עם קבלת הדיווח הוזעקו למקום צוותי מד"א, איחוד הצלה ומשטרה. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבית החולים רמב"ם את הגבר במצב בינוני עם פצע ירי בפלג גופו התחתון. במשטרה פתחו בחקירה, גבו עדויות ובדקו מצלמות אבטחה באזור הירי ובנתיבי מילוט אפשריים של היורים.
לאחר זמן קצר נעצרו עטא לובאני (23) ומחמוד ברוד (28), מוכרים למשטרה, בחשד שהיו מעורבים בירי. הם נלקחו לחקירה ולמחרת הובאו לבית משפט השלום בחיפה, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם בחמישה ימים. במשטרה מחפשים אחר מעורבים נוספים.
לפי החשד, בהתבסס על אינדיקציה שבידי המשטרה, הרקע לניסיון הרצח הוא סכסוך בין לובאני לבין הקורבן. חרף מעצרם של החשודים, ככל הידוע כלי הירי לא נתפס.

כאמור, העצורים מוכרים למשטרה. כך למשל, לובאני שאחיו נרצח לפני מספר שנים במסגרת סכסוך עם משפחת אחרת, נעצר לפני כשנתיים וחצי בחשד לעבירות אמל"ח. מנגד, ברוד הואשם לפני כשנה וחצי בסחר בעשרות גרם קוקאין מול סוכן סמוי.
סנגורם של החשודים, עו"ד תומר נוה, הכחיש את המיוחס להם. בתום הדיון, השופט יריב נבון האריך את מעצרם עד 15 בספטמבר.









