הנהג מהתאונה בקריית גת לא הואשם בניסיון הפקרה

שתף כתבה עם חברים

למרות עדות אם המשפחה שנדרסה על ידי שי טמסה, לא הצליחה המשטרה לגבש די ראיות, והוא הואשם בנהיגה בשכרות, במהירות מופרזת ובקלות ראש, וכן בגרימת חבלה

עלה על אי התנועה, פגע בעמוד ואז במשפחה. שי טמסה (צילום: איציק זוארץ)

כתב אישום הוגש היום (11.8) לבית משפט לתעבורה בבאר שבע כנגד שי טסמה, תשוב קריית גת בן 22, החשוד בדריסת המשפחה ביישוב. טסמה מואשם בין היתר בנהיגה בשכרות, נהיגה במהירות מופרזת ובקלות ראש, ובגרימת חבלה של ממש.

לפי כתב האישום, שהוגש על ידי פקד עו"ד מיכל אסולין מלשכת תביעות תעבורה אשדוד, ב-3 בחודש, בסביבות השעה 10:40, נהג טמסה ברכבו בשדרות צה"ל בקריית גת, לכיוון מעגל התנועה ברחוב מלכי ישראל. באותה העת היו על אי התנועה היו ארבעת הולכי רגל בני משפחה אחת, מתיקו טקלה, גביאו יאלמוורק ושתי בנותיהם. בשל נהיגתו הפרועה לכאורה, איבד טמסה את השליטה על הרכב, עלה על אי התנועה, פגע באבן שפה ובעמוד תמרור, המשיך בנסיעה ופגע בבני המשפחה.

טסמה, נטען בכתב האישום היה באותה עת שיכור, ולמרות שתחילה הסכים לבצע בדיקת נשיפון על ידי שוטר שהגיע לזירה, בהמשך סירב לבצע בדיקת ינשוף. מכשיר הנשיפון לא מהווה ראיה משפטית לשכרות, אלא נותן רק אינדיקציה ראשונית, ולכן מי שמסרב לבדיקת ינשוף, חזקה עליו שהוא שיכור.

ארבעת בני המשפחה נפצעו, כשהאב מתיקו תקלה פונה לבית החולים סורוקה במסוק בשל סכנה ממשית לחייו, ועבר סדרת ניתוחים. גם הילדה בת החמש פונתה במסוק לבית החולים לאור חשש לחייה, כשהיא סובלת משברים שונים ופגיעה בבטן ובמערכת העיכול. אחותה בת השבע פונתה לבית החולים עם פגיעות קשות בקרקפת ובחזה, ועברה גם היא סדרת ניתוחים. האם, גביאו יאלמוורק נפצעה באורח בינוני בגפיים התחתונות.

במקביל לכתב האישום הוגשה בקשה למעצר ופסילת רישיון עד תום ההליכים, ממנה עולה כי בעת הבדיקה במכשיר הנשיפון התקבלה דגימה של 1450 מיקרוגרם לאוויר נשוף, פי 29 מהכמות המותרת, שכן כשמדובר בנהג צעיר, כמות האלכוהול המותרת עומדת על 50 מיקרוגרם.

בבקשה נכתב כי טמסה מחזיק ברישיון נהיגה משנת 2015, ולחובתו ארבע עבירות קודמות, בין היתר הרשעה במהירות מופרזת, ועוד שלושה תיקים תלויים ועומדים. כמו כן נכתב ביצע נפקדות מהצבא, בגינה ריצה עונש מאסר.

עוד נכתב כי הנהג ניסה להימלט מהזירה, אולם עדי ראיה שהיו במקום מנעו ממנו לעשות זאת. בבקשה נכתב כי לאור נסיבות האירוע החמורות, עברו התעבורתי, ובהיותו נהג צעיר, לא ניתן לתת בו אמון ואין מנוס אלא להורות על מעצרו עד תום ההליכים, שכן התנהגותו מצביעה כי אין ליתן בו אמון. "נסיבות ביצוע העבירות בשילוב עם התוצאות החמורות שעולות מן הבקשה מקימות יסוד סביר לחשש שהנאשם יסכן את שלום הציבור ובטחונו באם ישוחרר וימשיך חלילה לנהוג", נכתב בבקשה.

השופט אלון אופיר

בית המשפט, שמתח ביקורת על התנהלות החקירה, האריך את מעצרו של טמסה עד לקבלת תסקיר מבחן. במהלך הדיון ניסה סנגורו של החשוד, עו"ד חיים אברג'ל, לשכנע את בית המשפט להסתפק במעצר בית. "מעצר אינו מקדמה על חשבון העונש", טען. "הלכה פסוקה היא, שאין להורות על מעצר עד תום ההליכים בעבירות תעבורה אלא במקרים חריגים בלבד".

עו"ד אברג'ל הדגיש את העובדה שבבקשה עד תום ההליכים נכתב שהנאשם ניסה לברוח מהזירה ובכך להפקיר, בעוד סעיף ניסיון הפקרה נעדר לבסוף מכתב האישום. "זה לבוא ולנפח בקשה למעצר עד תום ההליכים. בקשה צריכה להסתמך על הראיות בתיק, עובר לכתב האישום שהוגש. הבקשה אינו יכולה להתייחס לנתונים שלא השתכללו לכתב אישום". תגובת המשטרה: "לעניין ניסיון הפקרה, עניין זה עלה בעדות האם, אך לא נמצא כל תימוכין לכך פרט לעדות זאת, ועל כן לא הואשם בכך הנהג בסופו של יום".

השופט אלון אופיר האריך את מעצרו של טמסה עד ל-22 בחודש, עד אז אמור להתקבל תסקיר המבחן, ורק אז ייקבע אם יוכל להישלח למעצר בית.

מהמשטרה נמסר: "מדובר במקרה חמור בו נהג רכב עושה לעצמו דין, ונוהג על אף שצרך כמות בלתי מוגבלת של משקאות אלכוהוליים, נוהג בקלות דעת, מאבד שליטה על רכבו, אז פוגע בבני משפחה שיצאו לטייל להנאתם. מקרה שכזה יכול להסתיים במותם של אזרחים תמימים".

השארת תגובה

תגובה אחת על “הנהג מהתאונה בקריית גת לא הואשם בניסיון הפקרה”

  1. איפה ההפגנות של האתיופים ????? עוד פעם נטפלים לאתיופי מסכן שבסך הכול דרס משפחה שלמה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *