שוחררו החשודים בהשלכת הרימונים על סופר יודה

שתף כתבה עם חברים
סופר יודה לאחר השלכת הרימון

שוטרי מרחב ירקון עצרו ביממה האחרונה שלושה חשודים במעורבות בהשלכת רימונים לעבר סניפי רשת "סופר יודה", ו/או בחשד לאיומים.

כזכור, במהלך חודש יוני הושלכו בשתי הזדמנויות רימוני הלם לעבר סניפי רשת המרכולים: ב-24 ביוני הושלך רימון הלם לעבר סניף של הרשת ברחוב איינשטיין בצפון תל אביב, וכתוצאה מהפיצוץ נפצע באורח קל מנהל הסניף. ב-30 ביוני הושלך רימון הלם גם לעבר סניף הרשת ברחוב בן יהודה.

במשטרת מרחב ירקון פתחו אז בחקירה ובדקו מספר כיווני חקירה. בין היתר, כפי שפורסם באתר "פוסטה", נבדק חשד שהרקע להשלכת הרימונים הוא פתיחה של חנות גדולה של הרשת במתחם המסחרי החדש ברחוב איינשטיין, של האחים חג'ג' – אחת מחברות הנדל"ן הגדולות והמצליחות בשנים האחרונות. לפי אותו מידע, "סופר יודה" חתומה על הסכם בלעדיות להפעלת סופרמרקט במתחם, והתנגדה לכוונת קבוצת אנשי עסקים מהמשולש לפתוח במקום סופרמרקט נוסף. לכן, לפי החשד, קבוצת אנשי העסקים מהמגזר – המקושרים אף הם לארגוני פשע מאזור המשולש ורמת גן – עלו מדרגה ב"ניסיונות השכנוע", עד כדי השלכת הרימונים.

שלושת החשודים הם יוסף ג'רושי, רפאל פרץ וברוך זוארץ. היחידה החוקרת מייחסת לשלושה עבירות היזק מכוון בחומר נפיץ וקשירת קשר לפשע. לפרץ וג'רושי מיוחסת גם עבירת איומים.

השלושה הובאו לבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בשבוע. בדיון התברר כי פרץ – איש עסקים שסיפק בעבר סחורה לסניפי "סופר יודה" – נחקר בפרשה כבר ב-7 ביולי, ושוחרר.

כמו כן, ממה שידוע כעת, לפי החשד הסכסוך קשור לפרץ, אך טרם נחשף האם הוא מול בעלי "סופר יודה" או לחילופין מול האחים חג'ג', על רקע משא ומתן שהתנהל בין החברה לבין פרץ לפני כשנה. כמו כן, נראה כי המשטרה לא מייחסת לאף אחד מהחשודים את השלכת הרימונים בפועל.

כפי שכבר צוין, המשטרה מייחסת לשניים מהחשודים עבירת איומים. מתברר כי עבירה זו מיוחסת להם עקב שיחת טלפון שהתבצעה כבר בחודש יוני מטלפון הקשור לג'רושי, ובמסגרת האיום לכאורה הוזכר שמו של פרץ.

הסנגורית של פרץ, עו"ד רלי אבישר רווה המייצגת אותו יחד עם עו"ד אילן אזולאי, אמרה בדיון: "היה מו"מ עם המנכ"ל של חג'ג' לפני שנה בנוגע להשכרת חנות ירקות, וזה לא הסתייע, ואחרי זה חג'ג' אמר שיש מקום אחר ולא היו איומים. לאחר האירועים חג'ג' יצר קשר עם החשוד שלי ואמר לו ש'מישהו זרק את השם שלך', והוא (פרץ) אמר שהוא לא מכיר את הבן אדם הזה… לבוא ולומר שיש סכסוך זה לא נכון".

עו"ד ערן אמרני

סנגוריהם של ג'רושי וזוארץ, עורכי הדין ירון ושלמה גיגי וערן אמרני, הכחישו אף הם את המיוחס לחשודים וטענו כי הם כלל לא מכירים את הקורבנות.

השופטת יעל פרדלסקי קבעה בהתייחסה לפרץ כי החשד בעוצמה גבוהה, אולם ביחס לג'רושי עוצמת החשד נמוכה. לגבי זוארץ קבעה כי רמת החשד בעוצמה גבוהה מאשר ביחס לג'רושי, אך נמוכה מזו של פרץ.

מעצרו של פרץ הוארך עד 8 באוגוסט, אך בעקבות ערר שהגישו סנגוריו, תקופת המעצר קוצרה ביממה. מנגד, לגבי ג'רושי, המיוצג על ידי עורכי הדין גיגי, הוחלט שמעצרו יוארך עד הערב ולאחר מכן שוחרר למעצר בית. מעצרו של זוארץ, המיוצג על ידי עו"ד אמרני, הוארך ביממה, עד 6 באוגוסט.

עדכון (6.8)

החשודים במעורבות בהשלכת הרימונים ואיומים, שוחררו ממעצר.

השארת תגובה

13 תגובות על “שוחררו החשודים בהשלכת הרימונים על סופר יודה”

  1. וואלה אין על ברוך היקר.
    הכוח העולה במפת הפשע הישראלית.
    קולאציות מאוד חזקות.

  2. על הזיין שלי המלחמה של הרחוב יותר מעניין המלחמה עם עזה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *