מעצרו של הדורס מקריית גת הוארך בשלושה ימים

שתף כתבה עם חברים

השופט ביקר את בקשת המשטרה להאריך את מעצרו בשבוע. סנגורו: "הוא לא ברח מהזירה"

טוען שהחליק על הכביש הרטוב. הרכב על אי התנועה

בית משפט השלום באשקלון האריך היום (4.8) את מעצרו של שי טמסה, בן 21 מקריית גת, בשלושה ימים. טמסה חשוד בדריסת המשפחה אתמול בקריית גת, ובסירוב לבצע בדיקת שכרות, אולם למרות שהמשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בשבעה ימים, השופט אבשלום מאושר ביקר את בקשתה והאריך כאמור את מעצרו בשלושה ימים בלבד.

לפי החשד, אתמול (3.8) ב-10:40 בבוקר נהג טמסה ברכבו ברחוב צה"ל בקריית גת, וכשהגיע לכיכר מלכי ישראל איבד שליטה על רכבו, עלה על אי תנועה עם חלקו השמאלי של הרכב, ופגע בעמוד ובתמרור. בתאונה נפצעו ארבעה הולכי רגל בני משפחה, שהיו על אי התנועה ופונו לבית החולים סורוקה, שניים מהם במצב קשה.

במהלך הדיון הציג התובע המשטרתי, רס"ר קוסטה קיפניס שגם היה בוחן התנועה בעת האירוע, ארבע עבירות תעבורה קודמות של החשוד, כולל נהיגה כבלתי מורשה, ולטענתו מדובר בעבירות רבות יחסית לוותק הנהיגה שלו. כמו כן טען קיפניס שיש עדיין אנשים שצריכים להיחקר, אבל סירב לומר במי מדובר והאם הם חשודים או עדים. סנגורו של החשוד, עו"ד חיים אברג'ל, שאל את קיפניס האם זה נכון שמרשו סירב למסור גרסה בגלל  שהוא בטראומה. קיפניס הכחיש, ואמר שהוא בעצמו חקר אותו ומעולם לא עלתה הטענה.

עו"ד אברג'ל סיכם כי טמסה השתחרר מצה"ל לפני כשלושה שבועות לאחר שירות צבאי מלא. "הוא (טמסה) נקלע לאירוע, ראה מה שהיה, ומהמעט שהצלחתי לשוחח עמו הבנתי שהוא סייע לאחת הבנות הפצועות…הוא לא ברח מהזירה".

השופט מאושר הגיב לטענות הצדדים ואמר כי החשוד נעדר עבר פלילי, ובעל עבר תעבורתי לא מכביד, וביקר את בקשת המשטרה להאריך את מעצרו בשבוע.  "סבורני כי על הרשות החוקרת לבדוק את עצמה ברגע שהוא מבקשת את הארכת מעצר הימים, שאין כל הסבר מניח את הדעת מדוע לבקש שבעה ימים, כאשר היום השביעי מסתיים ביום שבת", כתב

עו"ד חיים אברג'ל

עו"ד אברג'ל: "מדובר בחשוד בן 21 נעדר עבר פלילי, והוא טוען שתאונה התרחשה מפני שהרכב שבו נסע החליק. לטענתו הכביש היה רטוב. הוא מצטער על האירוע ומתפלל לשלומם של הפצועים. מדובר במשפחה נורמטיבית, ההורים עובדים, ואביו עובד מדינה (בשב"ס). זו הפעם הראשונה שהוא נפגש עם החוק, ואני מקווה שבסופו של דבר הוא יחזור לעצמו ויתן גרסה מסודרת".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *