
בית משפט השלום בחיפה דחה את בקשת המשטרה להאריך את מעצרו של אבי נמירובסקי, החשוד בניסיונות החיסול של יריבו שי אוחנה, והורה על שחרורו. אולם, בית המשפט המחוזי הפך את ההחלטה והורה להאריך את מעצרו עד יום שישי.
כשבועיים וחצי לאחר גל המעצרים של החשודים במעורבות במלחמת החיסולים בקריות, בית משפט השלום בחיפה דחה את בקשת ימ"ר מחוז חוף להאריך את מעצרו של נמירובסקי – שחשוד כי הזמין את ניסיונות החיסול של אוחנה – בשמונה ימים נוספים, והורה על שחרורו של נמירובסקי המיוצג על ידי עו"ד שלומי שרון. המשטר ההגישה ערר, שהתקבל.
יש לציין כי כבר בדיון הקודם, ביום חמישי האחרון, בית המשפט קבע לגבי נמירובסקי כי אומנם יש התפתחות מסוימת אך מערך הראיות שנאסף דורש עיבוי משמעותי.
השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב קבעה בהחלטתה: "החשד לא התעבה ואין די בו כדי להמשיך להאריך את מעצרו של החשוד". השופטת התייחסה גם להתקדמות בתיק החקירה וציינה: "התקדמות זו אינה קשורה באופן ישיר בחשוד זה ואינה מעצימה את החשד נגדו באופן ספציפי". עוד היא הוסיפה: "עיקר הראיות הן בדבר סכסוך של החשוד עם…. (אוחנה) …. אין די בכך על מנת להמשיך ולהאריך את מעצרו של החשוד וזאת גם אם קיימות עילות מעצר הן של מסוכנות והן שך חשש לשיבוש".
בתוך כך, עצרו החוקרים חשוד חדש בשם לירן בנו (28) מהקריות בחשד לשיבוש מהליכי משפט ובסיוע לאחר מעשה ברצח של אבי טובול וניסיונות הרצח של שי אוחנה. בנו מוכר למשטרה ובשנת 2013 הוא ואדם בשם יצחק בן זזון הועמדו לדין בגין ניסיון רצח של אוחנה. בתום משפטם בנו נשפט לשלוש וחצי שנות מאסר ובן זזון לשש שנות מאסר.

יש לציין כי כעת בנו, שמיוצג אף הוא על ידי עו"ד שלומי שרון, לא חשוד בניסיונות רצח עצמם. אולם, חרף זאת, המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בשמונה ימים. השופטת, שעיינה בחומרי החקירה ובחנה את הפעולות שביקשה המשטרה לבצע, מתחה ביקורת על היחידה החוקרת.
"אכן חלק מהפעולות יכולות להיות בנות שיבוש", ציינה השופטת. "יחד עם זאת, ההתנהלות של המשטרה בהקשר לחשוד זה היא בעייתית. המשטרה ידעה לפחות שבועיים על החשדות כלפי החשוד, ואף חקרה מעורבים נוספים, אשר לטענתה אף הם קשורים בסיוע לאחר מעשה, אך הם שוחררו על ידי המשטרה. העיתוי שנבחר על ידי המשטרה, כשהיא מודעת למועד החתונה המתקרב, גם אם לא ידעה על מועד החינה (25.6.19), הוא בעייתי גם אם ישנו לכך הסבר כפי שנטען בכתב על ידי ב"כ המשטרה".
לדברי השופטת, "שיקולי חקירה אלו או אחרים, הלכה למעשה גורמים נזק גדול מאוד לחשוד, שאינו חשוד בביצוע הרצח עצמו ולא בביצוע ניסיון לרצח אלא חשוד בעבירות שלאחר מעשה, וגרעין החשד הוא בהעלמת ראיות מספר ימים לאחר האירועים האלימים, כך שגם סבורני שהחשד של מסוכנות, לו טענה המשטרה, אינו בעוצמה גבוהה".

לאור קביעות אלו, השופטת הורתה להאריך את מעצרו של בנו רק ביממה. "לאחר ששקללתי את מכלול הנתונים, מחד את עוצמת החשד הסביר ועילת המעצר של שיבוש, ומאידך את התנהלות המשטרה שהייתה מודעת, לכל הפחות, למועד החתונה הקרב ובא והשתהתה כשבועיים לפחות לעצור את החשוד, שוכנעתי להאריך את המעצר אך ורק עד מחר 25.6.19".









