שחרור מוקדם לאסיר שנשפט ל-7.5 שנות מאסר על שלושה מקרי שוד

שתף כתבה עם חברים

לאסיר שנגמל מסמים מאחורי הסורגים, השלים 12 שנות לימוד ולמד קרוא וכתוב, נולד לאחרונה בן בכור והוא הוגדר על ידי גורמי הטיפול בכלא כהצלחה גדולה. הוועדה התחשבה בכך ודחתה את עמדת המדינה להותירו במאסר

שינוי משמעותי מאחורי הסורגים (אילוסטרציה: FREEPIK)

ועדת השחרורים במקום מושב בבית סוהר איילון הורתה על שחרורו המוקדם של צעיר כבן 26 אשר ריצה שני שליש מעונש של 7.5 שנות מאסר – עונש שנגזר עליו עקב הרשעתו בשלושה מקרי שוד בנסיבות מחמירות.

האסיר כבר הגיש בקשה לשחרור מוקדם באמצעות עו"ד רויטל סבג שקד, אולם לפני מספר חודשים קבעה הוועדה כי קודם לכן כדאי שייצא לחופשה מהכלא, על מנת לבחון את עמידתו בתנאי החופשה ובזמנים. ואכן, לפני כחודש וחצי יצא האסיר לחופשה בת 24 שעות לרגל ברית המילה לבנו הבכור, ועמד בתנאי החופשה במלואם.

לפיכך, עו"ד סבג שקד פנתה שוב לוועדת השחרורים, וביקשה את שחרורו המוקדם של האסיר, תוך שהדגישה את השינוי המקיף שעשה בזמן מאסרו. בין היתר ציינה עו"ד סבג שקד, כי האסיר ביצע את העבירות כדי לממן צריכת סמים. לעומת זאת, מיד לאחר כניסתו למאסר הוא החל בהליכי טיפול וכמעט חמש שנים עברו מאז שנגמל לחלוטין מסמים.

עו"ד סבג שקד גם שטחה את נסיבות חייו הקשות והמורכבות של האסיר, שחווה טראומה קשה כאשר נאנס בגיל צעיר, דבר שהוביל אותו לחבור לגורמים שליליים עקב חוסר תשומת לב מצד משפחתו. היא הדגישה גם כי למד קרוא וכתוב מאחורי הסורגים, השלים 12 שנות לימוד וכיום גורמי הטיפול בכלא מגדירים אותו כהצלחה גדולה של ההליכים הטיפוליים.

עו"ד רויטל סבג שקד

האסיר עצמו קיבל את רשות הדיבור וסיפר לחברי הוועדה כי כיום הוא "במקום אחר לגמרי", לאחר שהחליט לזנוח את דרך הפשע, בין היתר לנוכח נישואיו לצעירה נורמטיבית והולדת בנו הבכור שאותו הוא כל כך אוהב.

המדינה התנגדה לשחרור המוקדם בשלב זה, בנימוק שמדובר בניכוי שליש כה ממושך, וגם בטענה שקודם לשחרור מוקדם על האסיר לעבור בהצלחה טיפול קבוצתי. ואולם, חברי הוועדה בראשות השופט שלמה איזקסון החליטו לקבל את הבקשה ולקצר את עונשו של האסיר, כך שלאחר השחרור יעמוד בתנאי תוכנית שהוכנה עבורו על ידי הרשות לשיקום האסיר (רש"א). כמו כן הוא ישהה במעצר בית לילי.

בהחלטתם ציינו חברי הוועדה כי התלבטו טרם החלטתם, אולם התרשמו מדבריו של האסיר ומהשינוי המשמעותי שעשה מאחורי הסורגים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *