הקשר החיפאי ברודוס – פרטים חדשים על מעצר הישראלים בחשד להברחת קוקאין ואקסטזי

שתף כתבה עם חברים

ארבעה נעצרו בחשד להחזקה של עשרות קילוגרמים של אקסטזי וקוקאין, שניים מהם נעצרו עד תום ההליכים, האחרים שוחררו למעצר בית

הסמים שנתפסו (צילומים: כלי תקשורת ביוון)

ימים ספורים לאחר שנודע על מעצרם של ישראלים ביוון בחשד להחזקה של עשרות קילוגרמים סמים קשים, הוארך מעצר שניים מהם עד תום ההליכים, ושני האחרים שוחררו בתנאים מגבילים. כל הארבעה הם תושבי אזור חיפה, והם חשודים בעבירות של חברות בארגון פשיעה, החזקת סמים, וכן יבוא ויצוא סמים.

הארבעה הם: יליד רוסיה שמתגורר בקרית אתא (כבן 25) ועוד שלושה תושבי חיפה (בני 61, 61 ו-78).

על פי הפרטים שפורסמו באתר "פוסטה", בהתבסס על הדיווחים של הרשויות ביוון, שניים מהחשודים הגיעו ברכב שכור על מעבורת וסירבו לעצור במחסום של ביקורת גבולות ביציאה מרציף המעבורת. הם הגבירו את מהירותם והתפתח מרדף בסיומו הרכב השכור נעצר בחניה של בית קפה. המשטרה המקומית ברודוס איתרה ברכב בסיוע כלבי גישוש כ– 20 קילוגרמים של קוקאין ומעל 166 אלף כדורי אקסטזי.

כלב גישוש שגילה את הסמים

שני חשודים ראשונים נעצרו בבית קפה סמוך למקום בו נתפס הרכב עם הסמים. אחד מהם הוא אהרון חזיזה מחיפה, שהתברר כי הוא בעלים של ספינה ישראלית אשר עגנה בנמל, ויחד איתו נעצר תושב קריות בשם אבי יודין, שהוגדר כעוזר שלו. לפי המשטרה היוונית, על הספינה המדוברת היו אמורים להעביר את הסמים מרודוס דרך לרנקה קפריסין לנמל חיפה בישראל. בהמשך היום נעצרו ברודוס שני ישראלים נוספים אשר חשודים בכך שהם אלה אשר היו אמורים להשיט את הספינה לישראל (הסקיפרים).

מהפרטים שהגיעו לאתר פוסטה עולה, כי הסמים אותרו במספר מזוודות:

אחת עם הכיתוב AUDI הכילה כ-25 ק"ג MDMA.

שנייה עם הכיתוב UPS הכילה כ-25 ק"ג MDMA.

שלישית עם הכיתוב SILVER הכילה כ-24 ק"ג MDMA.

כמו כן אותרו מעל 20 ק"ג בחבילות קוקאין ארוזות בניילון אפור.

על פי הערכות של הרשויות, העלות הכוללת של הסמים נאמדת בשני מיליון אירו.

בשלב זה, ארבעת החשודים מכחישים את המיוחס להם. מעצרם של חזיזה ויודין, שמיוצגים על ידי עורכי הדין מקומיים, הוארך עד תום ההליכים נגדם. שני החשודים הנוספים, הסקיפרים, מיוצגים על ידי עורכות הדין תמי ושחף אולמן (בתה) אשר הוזעקו מישראל. לטענתן, השניים לא ידעו על קיומם של הסמים ותכננו לחזור ארצה בטיסה אך פספסו אותה. מאחר והחשד כלפיהם ברמה נמוכה יותר, הם שוחררו בערבות כספית לכתובת מקומית ונאסר עליהם לצאת מגבולות המדינה.

עורכות הדין אולמן מסרו: "שמחנו כי הצדק נעשה. מדובר בשני סקיפרים שהשיטו את הספינה ומצאו עצמם בכלא היווני, על לא עוול בכפם. השופטת באי רודוס השתכנעה שאין הצדקה למעצרם ושחררה אותם בערובה של עשרת אלפים יורו כל אחד".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *