![]() |
| קטין הנאשם ברצח ומשתייך למשפחה מסוכנת |
פרסום ראשון של אתר "פוסטה": משטרת חיפה מנהלת משעות הצהריים מצוד אחר קטין הנאשם ברצח וניסיון רצח (27.8).
הקטין שבעוד 10 ימים בלבד ימלאו לו 18, נמלט לאחר דיון בבית משפט המחוזי שם הוא נאשם בתיק רצח. נטען נגדו שהיה האופנוען שהסיע את היורה בפרשה בה נרצח אמיר חילף בן ה-19 ונפצע נער בן 14, שניהם בירי מנשק אוטומטי, סמוך לשוק תלפיות. הרקע? מאבק על ליבה של צעירה עולה מחבר המדינות שהתמסרה לשתי קבוצות הנערים.
הבוקר, בדיון שקיימה השופטת בטינה טאובר בענינו היא נענתה לבקשתו והמלצת שירות המבחן, שטרם כנסתו לבית הסוהר הוא יוחזר ל-48 שעות למעון הסגור בו הוחזק ל"התארגנות". הוא היה אמור לשוב למעון כדי לאסוף את חפציו האישיים בליווי מפקח, מדריך המעון שהביא אותו לבית המשפט ברכב של המעון. כשהשניים יצאו לחצר שמאחורי בית המשפט הגיח אופנוע רכוב בידי אלמוני, הצעיר קפץ עליו והשניים הסתלקו מהמקום בנסיעה מהירה.
מדובר במשפט רגיש מאד. את הפרשה פיצחו חוקרי מחלק מיעוטים ביחידה המרכזית של מחוז חוף. התובע מטעם פרקליטות מחוז חיפה הוא עו"ד חאלד חכרוש. במהלך המשפט דווח על נסיונות לאיים על עדי תביעה, ובאחד מהם אף נעשו נסיונות התנקשות. העד הזה ניסה להיעלם כדי לא להופיע למתן עדות, והפרקליטות מחזיקה אותו מאז בדירת מסתור תחת אבטחה.
עו"ד חמודי מסרי, המייצג את הצעיר אשר נמלט, טען בפני השופטת טאובר מיד לאחר האירוע: "כולם בתדהמה, החשוד לא יצר יצר קשר עמי מאז נראה לאחרונה באולם בית המשפט ועל פי הידוע לי גם לא עם איש מבני משפחתו".
![]() |
| שוטרים סורקים את זירת הרצח בשוק תלפיות |
משפחת אבו בכר
"הכתובת היתה על הקיר", אומר ל"פוסטה" איש קשר חיפאי המקורב למשטרה, בנוגע לבריחת הקטין. "זה היה ברור שיהיה כאן נסיון מתוכנן להבריח אותו, הוא משתייך למשפחת אבו בכר, משפחה מאוד מאורגנת. משפחה שהגיעה מהשטחים לפני כ-20 שנה בעקבות אבי המשפחה שהיה מוכר לכוחות הביטחון, אבל לא התגורר עם המשפחה. הם השתקעו בחיפה, ליד שוק תלפיות, האמא היא הדומיננטית במשפחה, היא גידלה שישה בנים ובת אחת, אמא לוחמנית שלימדה את ילדיה להילחם על ההישרדות שלהם באיזור קשוח ביותר".
לפי מאגרי המודיעין של המשטרה בחיפה, האחים אבו בכר הקימו סוג של ארגון פשע משפחתי פרטי שלהם, והמידע מדבר על כלי רכב גנובים ומשוכפלים, יכולות זיוף גבוהות לצד נגישות לאמל"ח ודירות מסתור שלהם בחיפה, בקריות ובעכו, ועסקים חוקיים.
"כל הבנים קרימינלים חזקים ואכזריים ביותר אשר פועלים על פי היררכיה ברורה וחלוקת תפקידים, הם מחזיקים דסק מבצעים עם יכולות שאין כמותן בכל משפחות הפשע בחיפה", מספר המקור. "איש המבצעים הוא האח אחמד אבו בכר, והמוח המתכנן הוא האח שאדי אבו בכר. הקטין שברח הוא הקטן ביותר, ציפו ממנו לגדולות בתחום הזה, והוא באמת לא רואה אף אחד ממטר, הוא חיפש לבנות שם וכנראה שלא סתם מייחסים לו כבר בגיל 17 תיק רצח.
"לפי מה שאני מכיר ומעריך, יש מצב שהילד כבר במקום רחוק ובטוח מחוץ לגבולות המדינה, גם אם זה לא יהיה להם פשוט לשרוד עכשיו שכל הימ"רים ויחידות המשטרה ושב"כ מנהלים מצוד אחריהם".
![]() |
| אחמד אבו בכר עצור בתיק הצתת חנות ברחוב החלוץ (צילום ארכיון: יואב איתיאל) |
ל"פוסטה" נודע כי במשטרת חיפה יודעים על כמה אירועים שנקשרו באחים אבו בכר, במרבית המקרים לא ניתן להם מענה מרתיע או מרשיע. לפני כארבע שנים היה חשד שהם היו מעורבים בנסיון חטיפה אלים של צעיר מקומי אשר סירב להיענות לתכתיבים העסקיים שהציבו לו. רעולי פנים עקבו אחריו ביציאה מתחנת משטרת חיפה, חסמו את דרכו עם רכבם, היכו אותו ואת הוריו שהיו איתו ונמלטו.
אירוע אחר שמיוחס להם הוא פיצוץ חנות ברחוב החלוץ בחיפה, בחודש מרס 2015. לאחים אבו בכר יש פיצוציה סמוכה לחנות שהתפוצצה ולפי החשד הרקע לפיצוץ היה נסיון שלהם להזיז מהרחוב את החנות המתחרה. בקבוק תבערה שהושלך לחנות גרם לפיצוץ של בלון גז בחנות ולפציעה של שלושה אזרחים, בינהם ילדה בת תשע. האחים שוחררו מחוסר ראיות.
עוד אירוע המיוחס להם הוא הנסיון לרצוח זמר מפורסם, רכבו הוצת ברחוב הבישוף חג'אר הסמוך למצפה סטלה מאריס. הזמר הפופולרי היה בתוך הרכב כאשר הוצת וברגע האחרון הצליח לצאת ממנו וחייו ניצלו. ההערכה היא שהרקע להצתה הוא אירוע של משפחת חילף בו השתתף, ובו נשא שיר הלל לנקמה של המשפחה ברוצחי בנה אמיר חילף.
מעבר למחדל הבריחה של הקטין המעורב ברצח, במשטרה חוששים שגם משפחת חילף תבקש לבוא חשבון עם העבריין הצעיר שנמלט. מדובר במשפחת ענקית מהכפר חילף שבגליל אשר עוסקת בין היתר בסחר רכב ונחשבת למסוכנת בפני עצמה.
|
משפחת הנרצח: אף אחד לא הודיע לנו
בעקבות הפרסום בפוסטה על בריחתו של הקטין הנאשם ברצח חילף, במשפחת הנרצח זועמים על רשויות החוק שלא הודיעו להם על הבריחה. עו"ד עביר בכר אומרת כי "נכון לרגע זה איש מהפרקליטות, כל שכן המשטרה, לא טרח ליידע את בני המשפחה כי החשוד ברצח בנם מסתובב חופשי, על אף חובתם לעשות זאת לפי חוק". לדברי עורכת הדין, "משפחת הנרצח שגילתה עד כה איפוק עד לסיום משפט הרצח מוחה בתוקף על זלזול המדינה בהם ואי אספקת ההגנה הראויה, כאשר החשוד ברצח מסתובב חופשי, על כל המשתמע מכך מבחינת מסוכנותו לבני המשפחה ולציבור ככלל". עוה"ד בכר הוסיפה כי "תלונה רשמית ותביעה לתפיסת החשוד ולאספקת ההגנה הראויה לבני המשפחה תוגש בהקדם". |













