![]() |
| מכונת האקסטזי של יחזקאל הגרוזיני לא יורדת מסדר היום |
שופט בית משפט המחוזי בירושלים, יורם נועם, גזר 48 חודשי מאסר בפועל על גדי בן שטרית ו-36 חודשי מאסר בפועל על יצחק זוהר, שהורשעו בעבירות של החזקת כלים לייצור סמים ויבוא סמים מדרום אמריקה לאירופה.
כתב האישום נגד בן שטרית וזוהר הוגש בסיום מבצע של יחידת הסוכנים בלהב 433. נטען בו כי ב-11 באפריל 2013 הם קשרו קשר עם יחזקאל (הגרוזיני) זוננשווילי, לקבל לידיהם מכונה לייצור אקסטזי. באותה העת המכונה כבר היתה בידי המשטרה, לאחר שהועברה מזוננשווילי לסוכן סמוי במטרה שהסוכן "יכין" באמצעותה טבליות אקסטזי מחומר גולמי שהבריח מחו"ל זוננשווילי, יחד עם הסוכן. לפי כתב האישום, בן שטרית יצר קשר עם הסוכן והגיע יחד עם זוהר למבשרת ציון, שם הם קיבלו את המכונה מהסוכן והעבירו אותה לתא המטען ברכב איתו הגיעו. לאחר מכן, נטען, ניסו השניים לייצר באמצעות המכונה סמים, ולכן גם הואשמו בעבירה של ניסיון לייצור סם ובעבירה של החזקת כלים ליצור סמים.
|
![]() |
| יצחק זוהר | גדי בן שטרית |
בסופו של דבר בן שטרית וזוהר זוכו אמנם מעבירה של ניסיון לייצור סמים, אולם הורשעו בהחזקת כלים לייצור סמים (המכונה), וביבוא סמים מדרום אמריקה לספרד – בתיק נפרד אשר נחקר על ידי ימ"ר ירושלים. בן שטרית הורשע גם בעבירה של קשירת קשר לפשע, מאחר ובעת שהותו בהוסטל בתורני במעלה אדומים כאסיר משוחרר בתנאים מגבילים, הוא שוחח כחצי שנה עם סוכן משטרתי לגבי סחר בסמים.
סנגוריו של בן שטרית, עורכי הדין ששון בר עוז ואלעד אלימלך, טענו כי מכונת האקסטזי לא היתה תקינה כלל, וכי הנאשמים לא החלו לייצר סמים כשהם באמצעותה. בן שטרית עצמו הביע רצון לעזוב את עולם הפשע. בתו העבירה לבית המשפט מכתב מרגש, בו תיארה את כאבה בעקבות הנתק מאביה וביקשה את רחמי בית המשפט. לטובתו של בן שטרית – בעל עבר פלילי ב-11 הליכים משפטיים נפרדים – העידו גם אחיו ומדריכים אשר סייעו בשיקומו בהוסטל, הליך שלא הטיב עימו אלא להיפך, החמיר את העונש לנוכח הפרת האמון מצידו.
![]() |
![]() |
![]() |
| עו"ד אלימלך | עו"ד בר עוז | עו"ד אדרי |
לגבי זוהר, שעובד גם כסופר סת"ם ובבניית בתים לתפילין, צוין כי בעקבות מעצרו הידרדר מצבה הכלכלי של משפחתו, אולם מנגד עמד לו לרועץ עברו הפלילי ובכלל זה עבירות נשק בהן היה מעורב בעבר, ובמיוחד מאסר על תנאי בר הפעלה בן 18 חודשים שהיה תלוי נגדו. הסנגורית, עו"ד אתנה אדרי, ציינה בטיעוניה לעונש כי לא מדובר בחמורות שבין העבירות, והוסיפה כי המשטרה עצמה כשלה במעקב אחר המכונה שעברה מיד ליד. היא ציינה גם את מחדל הרשויות – שאפשרו לזוהר לצאת מהארץ עם דרכונו, למרות עיכוב היציאה.
"עבירות הסמים היו לנגע של ממש שפשה במקומותינו כמגפה בכל רובדי החברה…", ציין השופט נועם בגזר הדין, "על בית המשפט להטיל עונשים חמורים, מכאיבים ומרתיעים, אשר מתחייבים שבעתיים כלפי סוחרי הסמים המבקשים להפיק רווח קל ומהיר מהתמכרותם של אחרים, ובפרט כל מי שמייבאים סמים לישראל לשם הפצתם…".
יש לציין כי מעונשו של זוהר החליט השופט לנכות 12 חודשים בהם כבר ישב במעצר. הוא הוסיף וגזר עליו שישה חודשי מאסר על תנאי, בעוד שעל בן שטרית נגזרו מלבד העונש בפועל גם שמונה חודשים על תנאי.














