משלוח קוקאין מקולומביה לפזורה בדואית בנגב

שתף כתבה עם חברים

החשודים: תושב ירושלים ללא עבר פלילי, שנקלע לפשיטת רגל וטוען כי לא ידע שבמשלוח שהגיע מחו"ל היה 1.5 ק"ג קוקאין. החשוד השני שהודה טוען כי חלקו בפרשה מינורי, אך השופטת קבעה אחרת * אישום: השניים ניסו להבריח את הקוקאין בתוך מנוע של סירה

cocain suitcase3 
 קוקאין (צילום ארכיון להמחשה)

המשטרה עצרה לפני ימים אחדים שני תושבי בני ברק וירושלים (36, 40), בחשד לייבוא קוקאין מקולומביה והעברתו לדרום הארץ. השניים נעצרו בתום חקירה של מספר יחידות משטרה, ביניהן ימ"ר ירושלים, בפזורה הבדואית בנגב, באזור מצפה רמון, מבלי שהדבר דווח לתקשורת.

על פי החשד, מדובר בכ-1.5 ק"ג קוקאין – שהגיעו לישראל ככל הנראה בדואר מקולומביה. מהחקירה עולה, כי המשלוח היה מיועד להעברה לפזורה בדואית בנגב. ככל הידוע,  הסמים נתפסו מוסלקים במנוע של רכב. לגבי החשוד מבני ברק, נבדק חשד שהוא היה זה שהעביר סכום של 12 אלף דולר לאדם בקולומביה עבור הקוקאין.

במהלך חקירתם, החשוד מבני ברק הודה ברוב המיוחס לו ואילו החשוד מירושלים קשר עצמו לחלק מהדברים.

השניים הובאו לבית משפט השלום בירושלים, שם  ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם ב10 ימים.  החשוד מירושלים – הנמצא בימים אלה בהליך פשיטת רגל ועוסק בייבוא מנועים – היה, כך לדברי נציג המשטרה בדיון,  אחראי על ההברחה ואמור היה לקבל על כך כסף. מהדיון עלה כי חשוד זה הוציא את המשלוח מהמכס, חתם בשמו ונתן את פרטיו המלאים. ואולם, לדברי הסנגורית שלו, עו"ד מורן שלזינגר, מרשה – אשר ללא עבר פלילי  – לא ידע שהמשלוח הכיל סמים. השופטת שרון לארי בבלי קבעה בתום הדיון: "קיים חשד סביר ברף הגבוה ביותר כי החשוד ביצע את המיוחס לו, וביתר שאת ביודעין". 

od shlezinger moran 195 210 
 עו"ד מורן שלזינגר

לדברי סנגורו של החשוד מבני ברק, עו"ד שי ויזלברג, חלקו בעסקה הוא מינורי, ולכן ביקש לשחררו. לדבריו, "המשטרה מחזיקה אותו כבן ערובה עד למעצר שאר החשודים". למרות דברים אלה, השופטת ציינה כי חלקו של חשוד זה גדול יותר מחלקו של החשוד מירושלים. 

 ככל הידוע, במסגרת החקירה נחקרה גם אשתו של אחד מהחשודים וכן קטין. במשטרה מנסים לאתר חשודים נוספים, ככל הנראה בדואים שהצליחו להימלט. מעצרם של שני החשודים הוארך עד 6 בספטמבר. 

עו"ד שלזינגר מסרה בתגובה: "אנחנו נתמודד עם האשמות לגופן כשנקבל את חומר החקירה".  

 אישום: ניסו לייבא קוקאין במנוע של סירה

כתב אישום שהוגש הבוקר (ראשון, 18.9.16) לבית המשפט המחוזי בירושלים מייחס לערן איבגי (36) מבני ברק וגיא כהן (40) מירושלים, ניסיון לייבוא סמים מסוכנים.

על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד חן בן שלום מפרקליטות מחוז ירושלים, במהלך חודש מאי 2016 קשרו הנאשמים קשר יחד עם סלימאן אבו גלידן ויצחק נעמת-נגאת, לייבא שני ק"ג קוקאין מקולומביה לישראל, בתוך מנוע של סירה, במטרה להפיץ ולמכור אותו בישראל למטרות רווח. נטען כי הנאשמים קבעו עם נעמת-נגאת שהוא ירכוש את הסמים בפועל בקולומביה, בשעה שהם יתאמו מישראל את הליך רכישת ושליחת המנוע והסמים.

עוד נטען, כי במהלך החודשים מאי עד אוגוסט 2016, נעמת-נגאת שהה בקולומביה, רכש מנוע סירה במשקל טון, והחביא בבוכנות המנוע למעלה מ-1.5 ק"ג קוקאין. במקביל, הנאשמים טיפלו בהליכי ייבוא המנוע לארץ, דרך חברת השילוח DHL. לפי כתב האישום, השניים קבעו כי איבגי יקבל עבור תפקידו בתוכנית 80 אלף שקל.

od ytach einav 151
עו"ד עינב יתח

ב-16 באוגוסט, ללא ידיעתם של הנאשמים, נערך חיפוש במנוע הסירה על-ידי גורמי אכיפה בקולומביה, אז גם נמצא הקוקאין. בתיאום עם משטרת ישראל, הקוקאין הוצא מהמנוע, אך הליכי שליחתו לישראל לא הופרעו. סמוך לאחר מכן, המנוע נשלח לישראל, ובחלוף כ-10 ימים, עם הגעתו לנתב"ג, הטמינו בלשי המשטרה במנוע שתי שקיות קמח, כל אחת במשקל כ-650 גרם, בתוך אחת הטמינו שקית ובה 176 גרם קוקאין.

שבועיים לאחר מכן (30.8), כך נטען, הנאשמים השלימו את גיוס הכסף הנדרש לשחרור המנוע מהמכס (כ-55 אלף שקל), ותיאמו משאית להובלתו למקום מושבו של אבו גלידן בפזורה בדואית סמוך לשדה בוקר. כלל המעורבים בפרשה נפגשו בשעות הערב כדי לפרוק את המנוע. בשלב זה, בלשי המשטרה פשטו על המקום ועצרו את הנאשמים. אבו גלידן, טוענת המשטרה, הצליח להימלט.

מבקשת המעצר עד תום ההליכים עולה, כי כתב האישום נגד השניים מתבסס על הפללות הדדיות שלהם, וכן על האזנות סתר שבוצעו על ידי המשטרה, כמו גם ראיות נוספות. 

עו"ד מורן שלזינגר, הסנגורית של כהן, מסרה: "תגובה מתאימה תינתן אחרי בחינת חומר הראיות".

את איבגי מייצגת עו"ד עינב יתח.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *