![]() |
| שתיים מהאריזות שבתוכן נתפסו סמי הפיצוציות |
שוטרי היחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב עצרו בשבועיים האחרונים שלושה חשודים במעורבות בייבוא "סמי פיצוציות" מפראג ומברלין בתוך מסנני מים. במשטרה חושדים כי בשיטה זו יובאו כ -33 "חבילות סמים".
במסגרת פעילות ומשותפת של חוקרי הימ"ר יחד עם מכס נתב"ג, נעצרו אולג רחמימוב (40) מתל אביב, שמעון אדרי (37) מרמלה ו-ולדיסלב ספיבק (35) מרמת גן . החקירה החלה לאחר שבמכס נתפסו ב-13 וב-15 בינואר שתי חבילות אשר כל אחת מהן הכילה תרכובת של "סם פיצוציות" אשר היתה מוסלקת בתוך מסנן של מים.
רחמינוב, נהג מונית בעיסוקו, היה אחראי לפי החשד על איסוף החבילות מחברת שליחויות FedEx בנתב"ג, והעברת החבילות לכתובות מגורים שונות במרכז הארץ. שני החשודים האחרים, אדרי וספיבק, חשודים בקבלת החבילות. מבדיקת רישומי חברת FedEx עלה, כי במהלך השנה האחרונה נכנסו לישראל 33 חבילות אשר זהות בתכולה ובשיטת המשלוח. כמו כן, ככל הנראה הן נשלחו על ידי אותו אדם מחו"ל. עוד עולה מחקירת המשטרה, כי כמחצית מהחבילות הגיעו אל ביתו של אדרי.
לטענת המשטרה, רחמימוב וספיבק קושרים את עצמם חלקית לחשדות, וגם את אדרי אשר הכחיש כל קשר לפרשה. שלושת החשודים, ללא עבר פלילי, מיוצגים על ידי עו"ד יוסף ויורי ועו"ד צפריר יגור. מעצרם הוארך מעת לעת בבית משפט השלום בתל אביב.
בדיון שהתקיים אתמול (שני, 30.1), הוסר צו איסור הפרסום על הפרשה, והמשטרה הצהירה כי הפרקליטות תגיש מחר (רביעי) הצהרת תובע נגד רחמימוב וספיבק. במידה ותושלם החקירה בעניינו של אדרי – תוגש גם נגדו הצהרת תובע.
השופטת רונית פוזננסקי כץ ציינה בתום הדיון כי אם לא תתייצב היחידה החוקרת עם הצהרת תובע ביום רביעי, ובמידה ולא תחול התפתחות בלתי צפויה בחקירה החשודים – הם ישוחררו על ידי בית המשפט.
![]() |
![]() |
![]() |
| עו"ד צפריר יגור | עו"ד עופר קופרמן | עו"ד יצחק איצקוביץ' |
עדכון (22.3): שחרור ראשון
כחודשיים לאחר המעצר, וכחודש וחצי לאחר שהוגש כתב אישום, החליט בית המשפט המחוזי בתל אביב להורות על שחרורו למעצר בית של אחד הנאשמים, שמעון אדרי (38) מרמלה, בניגוד לעמדת הפרקליטות.
על פי כתב האישום, שהוגש בתום חקירת ימ"ר תל אביב, אדרי וכן אולג רחמימוב (40) מתל אביב ו-ולדיסלב ספיבק (35) מרמת גן קשרו במהלך שנת 2016 קשר לייבא מפראג תרכובת של סם פיצוציות, אותו הסליקו בתוך מסנני מים ושלחו אותם בחבילות באמצעות חברת "פדקס".
לכאורה, מי ששלח את הסמים הוא דימיטרי חריטונוב המתגורר בצ'כיה. במסגרת הקשר בין המעורבים, כך נטען, ב-32 הזדמנויות הוא הסליק את הסמים בתוך מסנני מים ושלח אותם לסניף "פדקס" בנתב"ג. המשקל הכולל של הסמים מוערך בכ-16 ק"ג נטו.
מכתב האישום עולה עוד, כי חריטונוב נהג להודיע לרחמימוב כי חבילת הסם צפויה להגיע לארץ והיה מוסר לו את פרטיה. רחמימוב נהג ליצור קשר עם ספיבק ולהודיע לו להכין ייפוי כוח מזויף על שם בעל התעודה שאליו מוענה חבילת הסם.
![]() |
הפרקליטות טוענת כי בכ-22 הזדמנויות מכלל המקרים, ספיבק הזמין נהגי מוניות באופן אקראי, צייד אותם במסמכים, ועל פי הנחייתו הם נסעו לנתב"ג וקיבלו את החבילות מבלי שהם מודעים לתוכנן ולעובדה שייפוי הכוח מזויף. במקרים אחרים, כך נטען, רחמימוב היה זה שאוסף את החבילות בעצמו. ברוב המקרים, חבילת הסם הושארה בחדר מדרגות בבניין ברחוב מעפילי אגוז בתל אביב, משם היתה נאספת על ידי ספיבק. עוד נטען, כי ספיבק יחד עם רחמימוב את הסמים לאחרים, ובכעשר הזדמנויות הועברו הסמים לנאשם אדרי.
התשתית הראייתית נגד השלושה כוללת בין היתר עדויות מפלילות של הנאשמים, נתונים מאפליקציית WAZE ומחקרי תקשורת. לצד כתב האישום, הגישה הפרקליטות בקשה למעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים נגדם. מנגד, סנגוריהם – עורכי הדין צפריר יגור, עופר קופרמן, יוסף ויור ויצחק איצקוביץ' – ביקשו לשחררם לחלופות מעצר שונות.
בשבועות האחרונים החליט בית המשפט לשלוח את הנאשמים לקבלת תסקיר מעצר מטעם שירות מבחן. לפני ימים אחדים, נענה השופט אברהם הימן לבקשת של סנגורו של אדרי, עו"ד איצקוביץ', והורה על שחרורו למעצר בית ובאיזוק אלקטרוני.














