השוטרים לא תיעדו, הנאשמים שוחררו

שתף כתבה עם חברים

סלימאן חנטיר ואחמד גלאם מואשמים בהחזקת קוקאין והרואין בכמות שלא לצריכה עצמית, אבל שוחררו בתנאים לאחר שהשופט ציין מחדלי חקירה וחולשה בראיות

cocain 210 123 sharon 3 10 14
קוקאין, והיה גם הרואין (תמונה להמחשה)

שופט בית משפט השלום בעכו, וויליאם חאמד, שחרר למעצר בית את סלימאן סלימאן ("חנטיר") ואחמד גלאם, המוכרים כסוחרי סמים מכפר יאסיף, למרות כתב אישום המייחס להם החזקת קוקאין והרואין בכמות שלא לצריכה עצמית. את החלטתו נימק השופט בין היתר בכך שהשוטרים לא תיעדו את זירת העבירות לכאורה.

לפי כתב האישום נגד השניים, ב-23 ביולי הם החזיקו הרואין במשקל 4.4 גרם מחולקים ל-10 אריזות נפרדות וכן 1.5 גרם קוקאין מחולקים לשש אריזות. זאת לאחר שהשניים נתפסו באזור בו לטענת המשטרה פועלת תחנת סמים. יחד עם כתב האישום הגישה המדינה בקשת למעצרם של השניים עד תום ההליכים, בה צוין כי לשניים עבר פלילי עשיר, בין היתר בעבירות סחר בסמים. סלימאן משתייך למשפחה המזוהה עם תחום הסחר בסמים ולהערכת המשטרה מספר מבני המשפחה מפעילים תחנות סמים באזור הצפון ובסביבות כפר יאסיף. 

 saliman saliman
 סלימאן סלימאן

סנגוריהם של הנאשמים, עורכי הדין יובל זמר ובאסל פלאח טענו לחולשה בראיות וביקשו לשחררם בתנאים מגבילים. בעניינו של סלימאן, המיוצג על ידי עו"ד זמר, קבע השופט חאמד כי עוצמת הראיות בעניינו נמוכה מאוד: "לא מצאתי בשני דוחות הפעולה של השוטרים ראיה לכאורה ללמד באופן ברור וברמה גבוהה של שכנוע כי הנאשם ביצע כל פעולה שיש בה כדי ללמד על שותפות או ידיעה בדבר הימצאות סמים ברכבו, וכל אשר ציינו השוטרים התייחס להתנהלותו של גלאם". השופט גם  מתח ביקורת על המשטרה: "לא מצאתי כי בוצעה פעולת חקירה של נטילת טביעות אצבע, ולא מצאתי כי יש הסבר מניח את הדעת לאי ביצועה פעולה מהותית".

עוד ציין השופט: "נוכח החולשה בעוצמת הראיות והעובדה כי מדובר בחולשה ממשית, מצאתי כי צודק ונכון להורות על שחרור הנאשם, גם בשל העובדה כי הרשעתו הקודמת האחרונה בעבירות סמים היתה מלפני 11 שנים, והרשעתו הקודמת אחרונה בכלל היתה מלפני חמש שנים, נסיבות  אשר מצביעות כי הנאשם חולל שינוי חיובי באורחות חייו בשנים האחרונות".

בהתייחסו לגלאם ציין השופט כי "קיימות ראיות לכאורה שהוא השליך את הסמים מהרכב, אך ראיות אלו לוקות בחולשה מסוימת". יש לציין כי על חפץ כלשהו שתפסה המשטרה אמנם קיימות טביעות אצבע, אך הן לא שייכות לגלאם. גם במקרה זה מתח השופט ביקורת על המשטרה: "לא ניתן להתעלם ממחדל חקירתי שעניינו אי תיעוד הזירה בתמונות או בווידיאו על מנת ללמוד על יכולת השוטרים לזהות את  אשר התרחש ברכב ומחוצה לו".

od zemer yuval
עו"ד יובל זמר

 בסופו של דבר, השופט קיבל את טיעוני הסנגורים והחליט לשחרר את סלימאן למעצר בית לילי ואת גלאם למעצר בית מלא.

עו"ד יובל זמר מסר בתגובה: "לאחר קריאת חומר הראיות הוברר כי אין כל ראיה הקושרת את מרשי לעבירות המיוחסות לו ואני שמח שבית המשפט קיבל את טענותי בעניין זה והורה על שחרורו. בכוונת מרשי להוכיח את חפותו המלאה בבית המשפט".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *