![]() |
| אברהם מאור (צילום: יואב איתיאל) |
בית משפט השלום בחיפה הרשיע (חמישי, 26.1) את מפקדה לשעבר של תחנת משטרת חדרה, סגן-ניצב אברהם (אבי) מאור (49) מקיבוץ שניר, במרמה והפרת אמונים. מאור הורשע בשלוש פרשות שונות – במסגרתן יצר קשר בעל אופי מיני עם שוטרות בדרגות זוטרות בעת שהיו כפופות אליו. נטען נגדו, כי הוא התחיל עם שוטרת בשירות חובה בת 19, ועם שתי שוטרות אחרות צעירות ממנו ב-15 ו-20 שנה. "אני רוצה אותך", כתב לאחת מהן. לפי כתב האישום, החיזורים והקשר המיני לא הפריעו לו לקבל החלטות בעניינן.
לכתבה המורחבת והמפורטת על כתב האישום המקורי – לחצו כאן.
עד שנחשפה הפרשה, מאור הוכר כקצין מוערך במשטרה, בעל עבר מפואר בימ"מ. הוא נאבק בפשיעה ללא חת וגם בחדרה "חתר למגע" עם העבריינים והדיר שינה מעיניהם. מכתב האישום עולה, שתוך כך טווה את הקשר החריג בינו לבין השוטרות, אשר התקיים הן במהלך שגרת עבודתם והן מחוץ לתחנה, במקומות מפגש שונים.
על פי כתב האישום, בחלק מהמקרים הוא פעל בענינן של השוטרות שהיו עמו בקשר אישי, עת בקשותיהן היו תלויות ועומדות ונדונות בפני מפקדיהן שהיו אף הם כפופים לו, מבלי שאלו ידעו בכלל על הקשר בין מפקדם לשוטרות שתחת פיקודם.
במשרד המשפטים אומרים כי התנהלותו של מאור על רקע תפקידו כמפקד תחנה, וניגוד הענינים בו היה נתון, "יצרו מתכון לפגיעה קשה באמון השוטרים במפקד, של מראית עין לפיה היו שיקולים זרים, ניצול מרות לרעה ומשוא פנים משמשים בתהליכי קבלת החלטות, ולהעכרת יחסי העבודה בשירות המשטרתי, ותוך שיגור מסר מסוכן למפקדים זוטרים של 'אם מותר לצין כה בכיר – מותר גם לנו' וכל זאת תוך השפעה קשה על אמון הציבור במשטרה כארגון מקצועי".
בעסקת טיעון בין מח"ש לבין הסנגוריות, עו"ד מירב משען ועו"ד נטלי שטרול, תוקן כתב האישום שהוגש בדצמבר אשתקד, כך שהוסרה ממנו פרשה אחת מתוך ארבע בהן הואשם בתחילה. כמו כן נעשו תיקונים נוספים באישומים המתייחסים לפרשות האחרות, כאשר סעיפי האישום נותרו ללא שינוי.
סגן נשיא בית משפט השלום בחיפה, השופט גיל קרזבום, הרשיע את מאור במיוחס לו בכתב האישום המתוקן. גזר הדין יינתן במועד אחר, לאחר שיישמעו הטיעונים לעונש. בינתיים הפנה השופטא קרזבום את התיק לחוות דעת שירות המבחן למבוגרים. במשרד המשפטים יתעקשו על הרשעה ומסתמן כי יבקשו לגזור על מאור חצי שנת מאסר בפועל אותה ירצה בעבודות שירות. בנוסף תבקש המחלקה לחקירות שוטרים מאסר על תנאי, קנסופיצוי כספי לשוטרות המדוברות.










