הדבורה המזמרת אצלנו בחניה

שתף כתבה עם חברים

הדור השישי של השברולט קאמרו מגיע לישראל בשיווק סדיר, זמן טוב לזרקור מרכזי על "באמבלבי" מהרובוטריקים, וזרקור משנה על השריף ארנולד שוורצנגר בתפקידו הקולנועי הראשון לאחר שעזב את תפקיד המושל

transformers 3 poster
באמבלבי בכרזה לסרט השלישי בסדרת "הרובוטריקים"

סביר להניח שחובבי מכוניות השרירים בישראל, יזכרו את פברואר 2016 כחודש שבו השברולט קאמרו נחתה בישראל. 50 שנה חלפו מאז אחת ממכוניות הדגל של תעשיית הרכב האמריקאית הושקה בהצלחה בארצות הברית, וכעת – הדור השישי של המכונית האלמותית, מגיע לארץ, לראשונה בייבוא סדיר, באמצעות יבואנית המותג, חברת UMI.

ההודעה על בואה של הקאמרו לישראל פורסמה בתקשורת כבר לפני מספר חודשים, במקביל להודעה דומה על פיה המתחרה העיקרית של הקאמרו משכבר הימים – פורד מוסטנג – תשווק אף היא באופן סדיר בישראל. האמת היא שמדובר בבשורה של ממש לחובבי מכוניות הספורט האמריקאיות, שלא יצטרכו "להטריח" עצמם בביורוקרטיה של ייבוא אישי ויוכלו לרכוש את המכונית ישירות בישראל, במידה כמובן והממון הדרוש מצוי בכיסיהם.

דומה כי התחרות בין שברולט קאמרו לפורד מוסטנג היא כמעט נצחית, וניתן לראות את סממניה לא רק בהיקף המכירות של הדורות השונים של המכוניות לאורך השנים, אלא גם על מסכי הטלוויזיה והקולנוע. לצורך העניין, הפעם נניח מעט לפורד מוסטנג.

chevrolet camaro new
מתוך הפרסומת באתר שברולט לקאמרו החדשה 2016 

שברולט השיקה את הדור השישי של הקאמרו עם מנוע V6 בנפח 3.6 ליטר ו-335 כ"ס, יש לציין כי מדובר במנוע מעט חלש יותר מה-V8 שמקבלים האמריקאים, עם תיבת הילוכים אוטומטית של שישה הילוכים וכוח שמועבר לגלגלים האחוריים. לפי מבקרי הרכב השונים, הדור השישי כולל אבזור משוכלל ונוח יותר. בישראל יהיה מי שיוכל לרכוש את המוסטנג עם מנוע ארבעה צילינדרים בנפח 2.0 ליטר ו-275 כ"ס טורבו.

האמת היא שבחירת המכוניות לכתבה שתכלול את המובילות מבין הקאמרו בסרטים ובסדרות טלוויזיה נראית כמו משימה בלתי אפשרית כמעט. ארכיוני הוליווד מלאים בשברולט קאמרו שכיכבו כמכוניות "ראשיות" בסרטים, וכך גם אולפני הטלוויזיה השונים באמריקה. עם זאת, במידה ומתייחסים למכוניות הקאמרו מהעידן המודרני בלבד, המשימה הופכת להיות הרבה יותר קלה.

העובדה שאפשר למנות שברולט קאמרו בודדות מהעידן החדש שנחשבות לכוכבות ראשיות בטלוויזיה העלילתית ובקולנוע, נראית מעט מוזרה. נשאלת השאלה, מדוע באמת לא נבחרו יותר מכוניות קאמרו מהעידן החדש לסרטים? ניתן לענות על השאלה הזו במילה אחת: באמבלבי. מה שמוביל אותנו לפרק הראשון בכתבה, היישר לעבר אחת מסדרות הסרטים המצליחות ביותר בעידן החדש: רובוטריקים, או באנגלית – TRANSFORMERS.

camaro1967
המקור, מודל 1967. שברולט קאמרו מסרט "הרובוטריקים" הראשון

הרובוטריק, ידידו הטוב של האדם

לפני כשנה הסתובבתי עם חבר בפאתי בני ברק. על הכביש, בחניה כפולה, חנתה שברולט קאמרו לבנה. לפני שהספקתי לומר משהו, החבר – שכלי רכב הם הדבר שהכי מעניין אותו בעולם אחרי רעייתו (ואולי לפני, מי יודע) – אמר: "תראה איזה באמבל-בי". "זה קאמרו", השבתי אינסטינקטיבית, "מכונית מדהימה". החבר: "זה מה שאמרתי, באמבלבי".

השם באמבלבי הוטבע בהיסטוריית סרטי המכוניות בסרט "הרובוטריקים", בבימויו של סטיבן שפילברג. בעלילת הסרט, תלמיד התיכון סאם וויטוויקי קיבל רישיון נהיגה וקנה את המכונית הראשונה שלו: שברולט קמארו משנת 1967. השברולט היתה למעשה הרובוטריק "באמבלבי", ששינה את צורתו למכונית. הסרט עמוס הקרבות בין רובוטריקים לשקרניקים התפתח כאשר באמבלבי החל להגן על סאם ועל חברתו מפני שקרניק רע ומעצבן במיוחד. אחר כך כל יתר הרובוטריקים הגיעו לכדור הארץ (בראשם אגדות קולנוע, כמו למשל אופטימוס פריים) ולבשו צורה של כלי רכב.

הרובוטים, כך הסתבר, חיפשו אחרי ה"אול-ספארק", מעין קוביית אנרגיה מיוחדת, שביכולתה להעניק חיים אמיתיים לכל דבר מכני. זו היתה הקובייה שיצרה את "סייברטרון", הכוכב ממנו באו הרובוטים.

camaro trans 2009
קאמרו "באמבלבי" 2009

באמבלבי (bumblebee), בתרגום חופשי מאנגלית, היא "דבורה מזמרת". צבעי המכונית בסרט, בעיקר צהוב אך גם שחור פה-ושם, לא מותירים מקום לספק באשר למקור. שמו של הרובוט-מכונית תפס והצליח כל כך, עד שגם בכל הסרטים האחרים בסדרת הרובוטריקים, שזכו אף הם להצלחות קופתיות, נבחרה קאמרו צהובה שחורה לשחק את המכונית-רובוטריק של השחקן הראשי, בהבדל משמעותי: הקאמרו בסרטים הבאים היתה מהדורות החדשים יותר.

המהלך הזה, של החלפת הקאמרו הקלאסית משנות ה-60' המדהימות במכונית ספורט מודרנית, עשוי היה להיראות כמו טעות. ואולם, מאז סרטי ההמשך, רבים נוהגים לכנות את הקאמרו מהעידן החדש בשם באמבלבי, ללא שום קשר לצבעה. מה שמסביר את הדו-שיח עם החבר שלי אי שם בבני ברק.

camaro trans 2011
קאמרו "באמבלבי" 2011

 ללא ספק, הקאמרו מהעידן החדש מזוהה יותר מכל עם הרובוטריקים, בטח ובטח אם שמים לב לעובדה, שבכל סרט מהסדרה היו אלו רפליקות שונות של המכונית, דגמים משנים שונות ומטבע הדברים גם הבדלים, בעיקר בפרטים קטנים שחובבי קאמרו יכולים לדקלם תוך כדי שינה.

בסך הכל כיכבו בסרטי הרובוטריקים רפליקות של הקאמרו מהשנים 2009, 2010 ו-2011, ועוד שתי רפליקות שונות משנת 2014. בסרטים כיכבו מיטב השחקנים, ביניהם מארק וולברג. הסרטים הכניסו יחד, בארצות הברית ומחוץ לגבולות אמריקה, כ-3.75 מיליארד דולר.

הזיהוי הכל כך חזק של המכונית עם הקאמרו מהרובוטריקים, עשוי להיות גם התשובה לשאלה ששאלנו קודם לכן. פשוט מאוד: יתכן שאף מפיק, תסריטאי או במאי לא היה רוצה שמכונית בסרט שלו תיקרא על שם מכונית מסרט אחר.

last stand
קאמרו 2012 בסרט "עומד אחרון"

האינסטינקט של ארנולד

אחרי הזרקור המתחייב על הבאמבלבי, היינו חייבים למצוא דוגמה לעוד קאמרו מודרנית עם משמעות. חיפשנו וחיפשנו, ובסוף הגענו היישר לסרט "עומד אחרון" (Last Man Stand). אחלה דוגמה.

הסרט נולד למסך הגדול בשנת 2013, והכוכב הראשי שלו הוא לא אחר מאשר ארנולד שוורצנגר. ההיסטוריה של אחד מגיבורי האקשן של אמריקה מוכרת כמעט לכל חובבי סרטי האקשן, מהם סרטים טובים יותר ופחות, אבל מעריציו של השרירן שהפך לשחקן קולנוע מכירים בכך ש"עומד אחרון" מהווה את אחת מנקודות הציון בקריירה שלו: היה זה הסרט הראשון בו השתתף שוורצנגר אחרי שעזב את תפקיד מושל קליפורניה. הוא קיבל את התפקיד כמעט במקרה, מאחר שמי שהיה אמור לככב בסרט היה ליאם ניסן. נקודה נוספת חשובה וראויה לציון בסרט הזה, היא העובדה ש"עומד אחרון" היה סרטו הראשון באמריקה של הבמאי הקוריאני קים ג'י-וון.

last stand scine
הקאמרו נגד הקורבט. מרדף בשדה

קצת על עלילת הסרט: שוורצנגר מגלם את השריף אוונס, שוטר קשוח לשעבר ממשטרת לוס אנג'לס, איבד את שותפו במשטרה ועזב לטובת חיים שקטים יותר כשריף בעיירה הקטנה סמרטון ג'נקשן. חייו מקבלים תפנית חדה כאשר מודיעים לו שסוחר סמים ברח מהכלא ומתכוון למקסיקו דרך העיירה שלו. מאחר שה-FBI וכל יתר "לובשי החליפות" ו"אנשי העיר הגדולה" רחוקים מאוד, אוונס לוקח את העניינים לידיים ובסיוע אזרחים מגניבים מהעיירה שלו, הוא עושה הכל כדי לעצור את סוחר הסמים.

הסרט קולח, קליל והכי חשוב – מלא באקשן קיטשי כמצופה מגיבור פעולה כמו שוורצנגר. רבים יאמרו כי הסצנות האחרונות בסרט, שכוללות מרדף מכוניות עצבני במיוחד, הוא הדובדבן שבקצפת בסרט הזה: מאחר שסוחר הסמים נוהג על רכב-על, רפליקה של שברולט קורבט שיכולה להגיע ל-300 קמ"ש, שוורצנגר בוחר באינסטינקט רגעי, כדי לרדוף אחרי הסוחר, בשדות הסמוכים לעיירה, בשברולט קאמרו מודל 2012, שמוכיחה כי אדום הוא צבע שהולם כמעט כל מכוניות. מאחר ששוורצנגר מנצח לבסוף את "האיש הרע", גם הקאמרו מנצחת בגדול את אחותה, ומעניקה לאוהביה רגעים נוספים של נחת, ולשם שינוי הם לא קשורים לרובוטים מעולם אחר.

last stand poster
כרזת "עומד אחרון"
השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *