![]() |
| ניסן בן ארויה |
יותר מחצי שנה לאחר שהמחלקה לחקירות שוטרים הגישה כתב אישום נגד ניסן בן ארויה (47) – קצין המודיעין והבילוש בתחנת משטרת שדות וחתנו של השר לשעבר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' – הצדדים הגיעו להסכמה על ביטול כתב האישום.
בן ארויה הוא תושב קיבוץ משמר השרון, קצין מוערך ששירת במגוון תפקידים, ביניהם ראש משרד הבילוש במשטרת כפר סבא וקצין סוכנים במשטרת מחוז תל אביב. בשלב מסוים הוא אף הגיע ליחידת העילית של המשטרה – להב 433. מצד שני, לא פעם הוא הוא הסתבך לכאורה בתקריות אלימות. כך למשל, לפני מספר שנים הואשם דרור אלפרון כי תקף את בן ארויה, ובהמשך זוכה. בשנת 2012 בן ארויה היה מעורב בתקרית עם גיא אבוטבול, קרוב רחוק של המשפחה המפורסמת, בבריכת קיבוץ משמר השרון. בגין התקרית הזו מח"ש החליטה שלא להאשים אותו בהליך פלילי אלא להמליץ בפני המשטרה להעמיד אותו לדין משמעתי פנימי. לפני כשבע שנים הוצמדה לו שמירה, לאחר שדרגת האיום כלפיו הוגדרה כגבוהה. זה קרה לאחר שהתקבלו במשטרה איומים על חייו מצד גורמים המזוהים עם משפחות פשע.
בכתב האישום שהוגש בחודש מרץ נטען כי בן ארויה ביצע חיפוש אלים ליושבי רכב חשוד כשנתן מכות לפנים, חנק, דרך על טלפון סלולארי וסירב לתת את פרטיו. מאז הגשת כתב האישום, ניהל סנגורו, עו"ד יוסי פלסיוס-קליין, דין ודברים עם המחלקה לחקירות שוטרים. בסופו של דבר הגיעו הצדדים להסכמה כי כתב האישום הפלילי יבוטל – וזאת עוד לפני שהתקיים דיון להקראתו. במקום זאת תוגש נגד בן ארויה קובלנה במישור המשמעתי, במסגרתה יסכים בן ארויה להודות במעשים.
![]() |
בעקבות ההסכמות וביטול האישום, גם העונש שיוטל על בן ארויה יהיה במסגרת ההליך המשמעתי ולא במישור הפלילי. עם זאת, הצדדים הסכימו כי במידה ובן ארויה לא יודה במסגרת ההליך המשמעתי, יוגש נגדו כתב אישום מחדש.
לפני מספר שבועות הציגו הצדדים את ההסכמה ביניהם לבית משפט השלום בכפר סבא, והשופט מיכאל קרשן נתן לכך תוקף משפטי וביטל את כתב האישום.
סנגורו של בן ארויה מסר בתגובה: "מדובר במלח הארץ, קיבוצניק שבחיים לא הסתבך בעבירות על מוסר. יש באמתחתו אלפי מעצרים, כולל בתיקי ארגוני פשיעה והוא אף היה מאוים על ידי עבריינים בגלל העבודה שלו".











