![]() |
| הסמים שנשלחו בדואר ואלה שנתפסו בדירה |
בית משפט השלום בתל אביב האריך את מעצרו של אלכסנדר מלניק (27) מנתניה, החשוד בייבוא סם מסוג אמפטמין מסין. בחיפוש בביתו של מלניק – השוהה בימים אלה במעצר בית חלקי לאחר שהואשם לפני חצי שנה בתיק ייבוא סם – נמצאו בולי סם רבים.
לפני שישה חודשים הוגש נגד מלניק כתב אישום שמייחס לו ייבוא מסין של ק"ג סם מסוג 5F-AMB. במקרה הנוכחי, הוא נעצר על ידי שוטרי יס"מ ירקון יחד עם מעורבים נוספים, מאחר שבדירה בה הם מתגוררים נמצאו סמים במשקל 1.5 ק"ג.
חוקרי תחנת תל אביב צפון פתחו בחקירה בעקבות משלוח שהגיע לארץ ובו חצי ק"ג חומר החשוד כאמפמין. בתחילה נעצר חשוד אחר, שהכחיש את המיוחס לו, אולם במשטרה המשיכו בחקירה והגיעו לכתובת מסוימת בנתניה, שם נתפס ק"ג נוסף של אותו החומר, השייך לפי החשד למלניק.
החשוד, שמיוצג על ידי עו"ד שלומי שרון, הכחיש מצידו את המיוחס לו, אבל השופט ירון גת האריך את מעצרו עד ה-15 בנובמבר וקבע כי יש חשד סביר שהוא ביצע את המיוחס לו. עם זאת, השופט הורה למשטרה לעשות מאמץ לסיים את החקירה עד למועד זה, ולהתייצב בבית המשפט עם הצהרת תובע או בקשת שחרור.
כאמור, יחד עם מלניק נעצרו מספר מעורבים נוספים, ביניהם דאטו ארחיפוב (35), שהובא להארכת מעצרו בבית משפט השלום בתל אביב. לגביו קבע השופט כי עוצמת החשד הסביר נמוכה: "החומר החשוד נתפס בדירה בו מתגורר החשוד יחד עם אחרים. על פי טענת המשטרה החומר נתפס בסמוך למקום בו ישן אדם אחר (מלניק), אשר עצור כרגע בגין אותו חשד… אין הודעה כלשהי או ראיה אחרת הקושרת את החשוד הזה לסם מעבר למגוריו בדירה. אכן, גרסתו של החשוד תמוהה ופעולותיו מעוררות לחשד ראשוני, ואולם אלו מצדיקים המשך חקירה אך לא בתנאי מעצר מאחורי סורג ובריח". ארחיפוב שוחרר למעצר בית עד ה-15 בנובמבר.










