![]() |
| המזוודה שנתפסה בנתב"ג |
כתב אישום שהגישה הפרקליטות (חמישי, 27.4) נגד מרדכי אואקנין (31) וישי איליאסוב (27) משדרות מייחס להם ייבוא של 7.42 קילוגרם קוקאין. המניע: חובות של עשרות אלפי שקלים לגורמים בשוק האפור.
על פי כתב האישום, בחודש מרץ רכש אואקנין שני כרטיסי טיסה הלוך ושוב לגרמניה ושוברי שהייה במלון, עבורו ועבור אליאסוב, ושילם תמורתם במזומן כ-10,000 שקל. ב-5 באפריל הגיעו השניים לנתב"ג, משם טס אואקנין בשעות הבוקר למינכן שבגרמניה, ואילו איליאסוב נאלץ לטוס מאוחר יותר באותו היום. הסיבה לעיכוב: נגד אליאסוב הוצא צו הבאה לבית המשפט בעניין אחר, ולכן התאפשר לו לצאת מהארץ רק לאחר שדאג לביטול הצו.
מכתב האישום עולה, כי במהלך שהותם של השניים בגרמניה, הם קיבלו מזוודה עם תחתית כפולה, שהכילה את הקוקאין, מחולק לתשע אריזות.
ב-9 באפריל השניים חזרו ממינכן לישראל, כשהם נושאים איתם את המזוודה, אליה הוכנסו גם חפציהם האישיים. עם נחיתתם בנתב"ג, הם לקחו את המזוודה והתקדמו לכיוון רכב שהמתין להם. בעת שהכניסו את המזוודה לתוך הרכב, הם נעצרו על ידי בלשי ימ"ר לכיש, שהמתינו להם בעקבות מידע מודיעיני מוקדם. מלבד השניים, נעצרו גם שלושה אנשים נוספים שהיו ברכב. מעצרם של החמישה הוארך מעת לעת, אך בסופו של דבר שלושת החשודים הנוספים שוחררו.
כתב האישום נגד השניים מתבסס על צילומי אבטחה של נתב"ג, בהם נראים הנאשמים יוצאים עם המזוודה מחוץ לתחומי הנמל. זאת ועוד, במזוודה אותרו חפציהם האישיים, המחזקים את העובדה כי מדובר במזוודה שלהם.
![]() |
![]() |
||
| עו"ד רון פרסטר | עו"ד נס בן נתן |
אואקנין סיפר בחקירתו, כי כדי לכסות חובות הימורים שלו ושל אילאסוב בשוק האפור, הסכימו השניים לטוס לגרמניה ולקבל מאלמוני יהלומים לשם הברחתם לישראל, בתמורה למחיקת החובות ותשלום נוסף. הוא הוסיף וטען כי לא ידע שהמזוודה הכילה סמים. אילאסוב סיפר בחקירתו כי טס לגרמניה עם אואקנין כדי לחגוג "מסיבת רווקים". לדבריו, רכש את המזוודה בגרמניה ולא ידע כי היא מכילה סמים. למרות גרסה זו, הוא סיפר לשוטר ששמר עליו כי התבקש לטוס לגרמניה ולהבריח משם יהלומים תמורת מחיקת חובות הימורים.
מבקשת המעצר עד תום ההליכים שהגישה הפרקליטות לצד כתב האישום, עולה כי באמתחתו של אואקנין הרשעות בעבירות סמים, נשק ורכוש. נגד אילאסוב תלויים עומדים שני כתבי אישום על עבירות סמים.
לבקשת סנגוריהם של השניים – עורכי הדין נס בן נתן, תום הלפרין ורון פרסטר – הדיון בבקשת הפרקליטות נדחה לצורך בחינת חומר הראיות. בינתיים השופט אליהן ביתן מבית המשפט המחוזי בבאר שבע האריך את מעצרם עד להחלטה אחרת.












