![]() |
| החשיש שנתפס |
כתב אישום שהוגש נגד שלושה תושבי הפזורה הבדואית חושף ניסיון להבריח לישראל כ-60 ק"ג חשיש בשווי למעלה ממיליון שקלים דרך גבול ירדן. השלושה שנתפסו "על חם" במהלך פעילות של גורמי האכיפה למניעת הברחות בגבול הם עודה זנון, סאלם אבו סולב וסלאמה אלרמאק.
על פי כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז דרום בסוף השבוע שעבר, השלושה קשרו קשר יחד עם ישראלים וירדנים, שזהותם לא ידועה, לייבא מירדן לישראל חשיש בכמות מסחרית. ב-23 במרץ, סמוך לשמונה בערב, הגיעו הנאשמים עם אדם נוסף בג'יפ מצובישי פאג'רו עם לוחיות רישוי שונות מקדימה ומאחורה, לכביש 90, ונסעו לכיוון הגבול עם ירדן. במקביל, אלמונים מהצד הירדני הגיעו אל הגבול, כשהם נושאים עימם שלושה שקים אשר הכילו כ-60 קילוגרם חשיש, מחולקים למאות אריזות. לפי כתב האישום השקים הועמסו לתוך הרכב והחבורה החלה נוסעת לכיוון כביש 90, בעוד שאורות הרכב כבויים ושניים מהיושבים בו רצים לפניו על מנת לסמן לו את נתיב הנסיעה בשטח עפר.
![]() |
| מרדף בלב המדבר. הפאג'רו של המבריחים |
בשלב מסוים זוהו הנאשמים על ידי לוחמי יחידת מגן, בשילוב אנשי ימ"ס דרום ואוגדת 80 שפעלו באזור במסגרת פעילות יזומה בסיוע מסוק, כחלק מהמאבק ברשת הברחות סמים בגבולות מצריים-ישראל-ירדן. כשהבחינו כי עלו על עקבותיהם, השלושה החלו להימלט ברכב. בלב המדבר התפתח מרדף, עד שרכבם של הנאשמים נתקע והשלושה החלו להימלט רגלית. בסופו של דבר נעצרו השלושה מסתתרים בסמוך לרכב, מאחורי אחד השיחים ועל גבי עץ.
![]() |
| אחד הנאשמים, עודה זנון |
בכתב האישום מייחסת הפרקליטות לשלושה עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, ייבוא סמים, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, הסתייעות ברכב לביצוע פשע והפרעה לשוטר במילוי תפקידו. כתב האישום מתבסס על דוחות הפעולה של השוטרים שביצעו את מעצרם, תיעוד האירוע בווידיאו וכן איכונים טלפונים ומחקרי תקשורת. בחקירתם הם הכחישו את המיוחס להם, ומסרו הסברים שונים ומשונים. מבקשת המעצר עד תום ההליכים עולה, כי שניים מהם בעלי עבר פלילי ואחד מהם אף השתחרר ממאסר שריצה בגין הברחת סמים דרך גבול מצריים. השופט נתן זלוצ'ובר האריך את מעצרם של השלושה עד להחלטה אחרת.
מפקד יחידת מגן, סנ״צ נועם קייזר, ציין כי הפעילות לסיכול הברחות סמים דרך גבולות בדרום מתקיימת לאורך כל השנה תוך שילוב זרועות עם הכוחות המקצועיים שפועלים שם. עוד הוא ציין כי הנחישות והחתירה למגע של הלוחמים הביאה למעצרם של החשודים שניסו להימלט מהמקום בעת שהבחינו בהם.
![]() |
| מבט נוסף על שקי החשיש |













