דף הבית > נדל"ן \ אורבני > רוכשי דירות במגדלי הצעירים תובעים את קבוצת חג'ג' על "מרמה והסתרה"
125 רוכשי דירות בפרויקט "מגדלי הצעירים" של קבוצת האחים חג'ג' בדרך מנחם בגין בתל אביב, הגישו לאחרונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה בסך 68 מיליון שקל נגד הקבוצה ובעליה יצחק (צחי) ועידו חג'ג'. התביעה הוגשה באמצעות עו"ד בעז בן צור ועו"ד עומרי בירותי, בעילות חוזיות, הפרת דיני נאמנות ועילות נזיקין, בשל איחור של שש שנים במסירת הדירות, תוך התנהלות המוגדרת על ידי התובעים כ"תרמית מתמשכת".
במרס 2010 יצא לדרך קמפיין שיווק נוצץ של קבוצת האחים חג'ג' בשיתוף ענבל אור לארגון קבוצת רכישה במסגרתה יוקמו שני מגדלים הכוללים 486 דירות. התובעים טוענים כי המארגנים הציגו מצג שווא כי גובשה קבוצה מלאה של רוכשים עד למועד מימוש האופציה לרכישת הקרקע (20 ביוני באותה שנה), וכי הבנייה יוצאת לדרך.
לפי התביעה, המארגנים התחייבו למסור דירות בתוך חמש שנים, עד מרס 2015, אך בפועל עד לאותו מועד, הבנייה אפילו לא החלה, וכעת הדירות צפויות להימסר במרס 2021 – 11 שנים אחרי תחילת השיווק.
בתביעה נטען כי האחים חג'ג' ידעו והסתירו כי השיווק הראשוני נכשל, כי עד למועד היעד נמכרו רק חצי מהדירות בפרויקט, ועד לשנת 2014 לא היה ליווי בנקאי ולא ניתן היה להתחיל בבנייה – בניגוד למצגים הכוזבים לכאורה שהוצגו לרוכשים, לפי הנטען, לאורך כל הדרך.
התביעה מצטטת כתבה מעיתון "דה מרקר" באוקטובר 2011: "המשימה שעמדה בפני השותפים במיזם היתה אתגר אמיתי: למכור מאות דירות בזמן קצר במיוחד. אין כמו ענבל אור לנהל מסע תקשורתי, פרסומי ויחצ"ני גדול. זמן קצר לאחר ההודעה על הסכם האופציה, דיווחו אור וחג'ג' כי אלפי מתעניינים נרשמו באתר האינטרנט של הפרויקט; במרס קיימו אור סיטי נדל"ן (ענבל אור) וקבוצת חג'ג' אירוע מכירות המוני ומתוקשר בגני התערוכה בתל אביב. כלפי חוץ דובר על הצלחה גדולה ועל התנפלות רוכשים. ואולם, על פי הערכות, מספר הדירות שנמכרו באותו אירוע היה מעט יותר מ-200, מספר מרשים כשלעצמו, אך רחוק מלספק את מארגני הקבוצה, שנדרשו לגייס סכומים גבוהים בתוך זמן קצר על מנת לרכוש את הקרקע".
לפי התביעה, המארגנים הציגו בשלב השיווק כי סוגיית הליווי הבנקאי הוסדרה, בעוד שהאישור לליווי הבנקאי לבנייה ניתן רק במחצית השנייה של שנת 2014.
בהקשר זה נטען, כי "הנתבעים לא עמדו בפיתוי לרווחי עתק להם ו/או למקורביהם. חלף קיום התחייבות הנתבע 2 (צחי חג'ג') כנאמן, להודיע לתובעים על אי גיבוש קבוצה מלאה ולהשיב לתובעים את המקדמות שהופקדו בידיו בנאמנות, ולהודיע כי העסקה לא נכנסת לתוקף, הנתבעים חתמו מול ענבל אור על הסכם סודיות מוחלטת, המשיכו בשיווק שקט של יתר הדירות שנמשך עוד מספר שנים וביססו פלטפורמה לרווחים שלא כדין".
בהסכם הסודיות לכאורה בין י.ע.י.ל שיווק מקבוצת חג'ג' לאור סיטי מה-26 ביוני 2010 – שהעתקו צורף לכתב התביעה – נכתב כי "היות ועד מועד מימוש האופציה לא עלה בידי הצדדים לשווק את מלוא היחידות, מוסכם כי קבוצת חג'ג' ומשקיע מטעמה יצטרפו לקבוצת הרכישה כצד לכל דבר וענין, על דרך של סיחור האופציה, תוך רכישת 273 יחידות קרקע לדירות". על פי ההסכם לכאורה, צד שיפר את הסודיות ישלם למשנהו חמישה מיליון שקל.
במקביל, נטען, "הנתבעים נטעו בתובעים את האמונה של 'עסקים כרגיל', וכאילו לוח הזמנים למסירה ולאכלוס – יקוים. ביום 9.8.2103 הכחיש עידו חג'ג' עיכובים כלשהם וטען שהפרויקט עומד בלוחות הזמנים כמו שעון שווייצרי".
בפברואר 2014 צוטטה קבוצת חג'ג' לכאורה בכתבה נוספת לפיה "הפרויקט נמצא עם היתרים מלאים ובעיצומו של תהליך בנייה על ידי (הקבלן המבצע) א.דורי".
בפועל, לפי התביעה, ביולי 2014 הודיעה א.דורי לקבוצת חג'ג' כי הסכם הבנייה שנחתם עמם ב-2011 אינו בתוקף ולא הופקדו ערבויות ביצוע. לבסוף נחתם הסכם בנייה עם קבוצת דניה סיבוס.
יצוין כי ענבל אור יצאה מהפרויקט בשלב מוקדם וקבוצת חג'ג' רכשה את חלקה.
התובעים טוענים כי בינואר 2015 קבוצת חג'ג' הודיעה לרשות המסים כי הבנייה בפרויקט טרם החלה למעט עבודות חפירה ודיפון, וכי לא ניתן לפרויקט היתר בנייה, נכון לאותו מועד.
קבוצת חג'ג' הודיעה אמנם כי פריצת מי תהום במרס 2015 יצרה עיכוב בלתי צפוי, אך לטענת התובעים הדבר אינו מהווה מענה למחדלים ולאי קידום הבנייה לכאורה עד אותו מועד במשך חמש שנים.
התובעים טוענים אף כי לקבוצת חג'ג' היו אינטרסים משל עצמה לעכב את התחלת הבנייה, עקב ביצוע פרויקט אחר במקביל של בניית מגדלי "רסיטל" במגרש סמוך, בו החלו העבודות בשנת 2013.
בין התובעים לקבוצת חג'ג' מתנהלים מספר הליכים משפטיים נוספים על המהות הכלכלית של העסקה, כאשר קבוצת חג'ג' טענה כי ארגנה קבוצה לרכישת קרקע ובנייה, ואילו הרוכשים טוענים כי בפועל מדובר ביזמית שמכרה דירות, וגם לשיטתה הפרה את חובותיה כנאמן הפרויקט.
מקבוצת חג'ג' נמסר בתגובה: "מדובר בתביעה המתנהלת מזה מספר שנים, הגשתה מחדש הינה עניין פרוצדורלי בלבד ואינה מחדשת דבר. זוהי תביעה אשר הוגשה בחוסר תום לב מובהק וכל מטרתה לנסות להגדיר את ההסכמים עליהם חתמו התובעים בקבוצת רכישה כאילו רכשו בעסקה יזמית. בפרויקט הנ"ל אירע פיצוץ נדיר של באר מים שקריסתה הציפה את אתר הבנייה וגרמה לכשל של היסודות שבוצעו עד לאותו שלב. מדובר באירוע כוח עליון שלא החברה המארגנת ולא הקבלן יכלו למנוע. הדבר עיכב את הפרויקט וגרם לנזקים שאותם הקבוצה תובעת מחברת הביטוח. קבוצת חג'ג' הבורסאית לא קשורה לתביעה מאחר ונולדה כשנה אחרי התארגנות קבוצת הרכישה".
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם