ספר חדש שעתיד להתפרסם בעוד כחודש טומן בחובו סיפורים ומקרים שהתרחשו במציאות ומייצגים פערים וכשלים במבנה ובתרבות הארגונית של משטרת ישראל.
לא רק זאת: בקובץ מפורטים גם השינויים שלדעת הכותב נדרשים בכדי להפוך את המשטרה לטובה יותר.
את הספר, 'משטרה הכי אחי', כתב סנ"צ בדימוס, עו"ד פרץ רצון, המגייס בימים אלו מקורות מימון להוצאתו אל האור באמצעות הדסטארט – הפלטפורמה לגיוס המונים.
34 שנים שירת רצון, במשטרה, בין היתר כמפקד תחנת כפר-סבא וכעוזר ודובר של שלושה ניצבים, ביניהם סגן המפכ"ל ומפקד משמר הגבול. לאורך השירות, כאשר היה נתקל במקרים המהווים דוגמא לכל מה שלדעתו רע או מקולקל במערכת, כאשר שב לביתו היה מעלה אותם על הכתב ומחביא במגירה. רק כדי שלא ישכח את שאירע. עם הזמן והניסיון שצבר, הוא גם הגה במוחו ובליבו שורת המלצות היכולות לסייע לתקן את הליקויים. ככל שהתארכה הרשימה הוא הוסיף לתכנן שיום אחד, יהפוך את כל זה לספר.
כשהשתחרר רצון משורות המשטרה הוא הפך לעורך דין המתמחה בפלילים ובתעבורה, אך לא זנח את הרעיון הישן. כעת, בעיתוי אקטואלי מאין כמותו, נמצא הספר "משטרה הכי אחי" בשלבי עריכה אחרונים וכבר בראשיתה של שנת 2021 הוא ייצא אל האור.
"אחת השאלות שעולות בספר היא: 'מדוע לא מצליחים למנות מפכ"ל?', כזה שיהיה 'הטוב מבין הטובים' ולא 'הרע במיעוטו'. הרי מה שקורה היום הוא לא חדש. אם נסתכל על מינויי המפכ"ל בעשרים השנים האחרונות, ניזכר שסביב כולם סבבה סאגה כלשהי", אומר עו"ד רצון בשיחה עם אתר "פוסטה". "מצב זה מחייב התבוננות לעומק והסתכלות במראה, הן של בכירים בארגון והן של פוליטיקאים במדינה, זאת מתוך הנחה שכולנו רוצים משטרה חזקה וטובה".
בדבריו מדגיש רצון כי לדעתו ועל-פי חזונו יכולה משטרת ישראל להתייעל ולשפר פלאים את המוניטין שלה ואת אמון הציבור בה, גם ללא תוספות של תקנים או תקציבים. בין היתר ממליץ הכותב לטפח ולהשקיע בבסיס הארגון, בשוטרים שיכולים להראות נוכחות ברחובות ולנסוך ביטחון בקרב האזרחים ופחות במטות. כך לדוגמא טוען רצון, שיש לאחד תחנות משטרה קטנות, לבטל את המרחבים ולקרב את פיקוד המחוזות כמה שיותר לשוטרים המיועדים לפעילות בשטח. לא רק שזה צעד ייעול, הוא אומר, יש בכך גם לחזק או להחזיר את האמון של השוטרים במפקדים ולהפך, "ולבטל את האבטלה הסמויה" הרווחת במשרדים, כלשון המחבר.
"חשוב לי לציין כי בספר לא מוזכרים שמות, גם אין בכוונתי להפנות אצבע מאשימה כלפי אף אחד באופן אישי", מדגיש רצון. "הביקורת שנמתחת בספר, הדוגמאות והסיפורים, הם נגד תרבות הארגון, נגד תרבות הקומבינות, נגד תרבות השקרים. תפקידו של הספר הוא לשאול ולנתח מדוע לא מבצעים את השינוי הנדרש כבר שנים כל-כך רבות. לצערי, נראה שבכירים בארגון בוחרים להמשיך את הקיים, מבלי לרצות לעשות את השינויים הנדרשים לטובת שוטרי ואזרחי מדינת ישראל. ואם כבר הם עושים שינויים הם קוסמטיים, מקומיים, לעיתים חלמאים או אולי אף לצורך מתן דרגה לאנשי שלומם".
עו"ד רצון מסכם ומספר כיצד במרוצת השנים, בתפקידים השונים שמילא במשטרה, ניסה לעשות ככל שביכולתו להשפיע ובכדי שהיחידות עליהן פיקד יעשו את הטוב ביותר שניתן. "אבל גם שם לצערי, קיימות מגבלות שלא תלויות רק בנו", כלשונו, "היה לי חלום להגיע במשטרה למעמד בו אוכל להשפיע, אבל זה לא קרה. החלטתי לנסות לעשות את השינוי באמצעות הספר הזה. ראש הממשלה, השר לביטחון פנים, המפכ"ל או סגנו או ממלא מקומו, מפקדים, כולם באשר הם ויהיו אשר יהיו, יכולים לקרוא את הספר ובקלות לאמץ את הרעיונות המועלים בו לשינוי".
קישור למיזם מימון הספר "משטרה הכי אחי", באתר הדסטארט
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם
2 תגובות
מהכירותי האישית את רצון פרץ וכאחד ששירת שם בתפקידי קצונה (מג"ב), אני יכול להסכים עם כל מילה שתפורסם בספר. אני אישית חוויתי חלק מהדברים באופן אישי וראיתי במו עיניי איך מתנהלים הדברים במשטרה.
אפשר לתקן ולשנות אם רק רוצים, כי בסופו של יום יש לנו משטרה ומג"ב חזקים ואיכותיים.
כל מילה בסלע , פרץ רצון תותח , אדם ערכי וישר