אישום: תקף מאבטח במלון באילת ואיים על קצין משטרה

שתף כתבה עם חברים

נאשם שצעק "אני מחבל מתאבד", היכה את המאבטח בראשו עם קרש ולאחר שהובא למעצר תקף עצור אחר בשתי מכות אגרוף. בחקירתו טען כי אינו זוכר כלום מאחר שהיה שיכור

video
play-sharp-fill
בסרטון: תיעוד תקיפת המאבטח בלובי המלון
במשטרת אילת התקבל לפנות בוקר ה-30 במרס דיווח על תקיפה מאבטח במלון לאונרדו פריוויליג'.
חקירת האירוע העלתה, כי רעש חריג נשמע מחדר בו התגוררו שני גברים בשנות העשרים לחייהם. אורחי החדרים מסביב דיווחו על כך, ולכן יצא מאבטח לטפל באירוע. נטען כי בעודו עושה דרכו למקום, הוא נתקל בחשודים, אחד מהם הקים רעש גדול באמצעות מאפרה שהונחה במבואת המדרגות.

עוד עלה מהחקירה, כי מיד כשהבחינו החשודים במאבטח הם החלו לברוח, ומיד לאחר מכן כאשר חזר לדלפק הקבלה, הוא הבחין בשניים בעת שביקשו מפקידת קבלה מפתח לחדרם.
לפי המשטרה, המאבטח הנחה את פקידת הקבלה לא להיענות לבקשת החשודים, והוסיף כי בכוונתו לזמן ניידת משטרה. בעודו משוחח עם מוקד 100, צעק לעברו אחד החשודים "אני מחבל מתאבד" והחל לדחוף אותו. המאבטח ניסה להתרחק מהחשוד ככל הניתן, ועל מנת שלא להיגרר לעימות עשה דרכו ליציאה מהמלון, למרות שהחשוד נצמד אליו וסירב לעזוב אותו.

החשוד הזה התברר מאוחר יותר כדור פרץ (26), מוכר למשטרה ממגדל העמק. נגד פרץ הוגש כתב אישום לבית משפט השלום בתל אביב, בו נטען כי בעוד שהמאבטח הפנה אליו את גבו ועשה דרכו לכיוון היציאה, פרץ נטל לוח עץ שהיה בלובי המלון והטיח אותו בחוזקה בראשו של המאבטח. כתוצאה מכך גרם לו לחתך עמוק בקרקפתו והוא נזקק לטיפול רפואי.

מפקח שגיב בן נעים, מפקד אחת מיחידות הסיור במשטרת אילת, אמר: "בימים אלו עובדים השוטרים לילות כימים על מנת להבטיח את שלומם וביטחונם של אזרחי ישראל. עם קבלת הדיווח הוזעקנו למקום האירוע והתחלנו בפעולות נחישות לחתירה למגע להבנת האירוע. כשהוברר כי אכן לא מדובר באירוע על רקע לאומני, החלנו בסריקות ותוך דקות מספר הצלחנו לאתר את החשודים. כל זאת התאפשר בשל תושיית המאבטח לדווח למוקד 100 ולאפשר לנו לבצע עבודתנו".

לטענת התביעה, לאחר שפרץ הובל לתא העצורים במשטרת מרחב אילת, הוא תקף בתוך התא עצור אחר בשתי מכות אגרוף לפניו, וגרם לו לדימום מהאף. בהמשך, לפי האישום, השמיע קללות ואיומים כלפי קצין חקירות במשטרת אילת.

כתב האישום מייחס לפרץ עבירות פציעה כשהעבריין מזוין, תקיפה הגורמת חבלה ממשית ואיומים. התשתית הראייתית נגדו מתבססת על עדויות שנגבו וצילומי אבטחה.

אילת (צילום ארכיון להמחשה: גו'רג' נובומינסקי, פלאש 90)

הנאשם, שמיוצג על ידי עו"ד יעל דארבי, לא הכחיש את החשדות נגדו אך טען שאינו זוכר את השתלשלות הדברים כיוון שהיה שיכור. לגבי תקיפת העצור טען כי רק דחף אותו לאחר שחשב שהוא מתכוון לתקוף אותו. כמו כן הכחיש שאיים על קצין חקירות.
לצד כתב האישום, שהוגש על ידי יחידת התביעות המשטרתית בראשות רפ"ק עו"ד שחר עידן, הוגשה בקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים. עולה מהבקשה כי בעברו של הנאשם הרשעות בעבירות אלימות, סמים ורכוש, בגינן ריצה מאסרים בפועל.

נצ"מ משה פינצי, מפקד משטרת מרחב אילת: "אנו בשלהי תקופת חג הרמדאן ובפני פתחו של חג הפסח, ימים המאופיינים בתפוסה גבוהה בבתי המלון ובמרכזי הבילוי והקניות עקב אורחים רבים הפוקדים את העיר, אנו קוראים לכל האזרחים לגלות סבלנות ואיפוק כלפי סביבתם ולהישמע להנחיות המקום בו הם נמצאים. כל עבירות האלימות, קטנות כגדולות יטופלו בחומרה, וזאת על מנת להבטיח את שלוותם של תושבי העיר, נותני השירות והאורחים בה בתקופה זו".

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *