רצח ניסים שלום: העימות בין החשודים והטענות נגד הדוגמנית

שתף כתבה עם חברים

הסנגור ליאור שביט טען כי הדוגמנית לין פאר מכורה לקראק והמנוח חשש ממנה: "לפני שהוא נפטר, במשך שלושה שבועות הוא סיפר לכל החברים שלו שהוא מפחד שהיא תעשה לו משהו"

המנוח ניסים שלום (רשתות חברתיות)

בהמשך להארכת מעצרה של הדוגמנית לין פאר החשודה בתיק רצח ניסים שלום בפתח תקווה, והארכת מעצרו של החשוד דוד קריכלי, בבית משפט השלום בפתח תקווה הוארך שוב מעצרם של שני החשודים הנוספים במעורבות ברצח, והותרה לפרסום זהותם: מאור אלישע ובר אוטמזגין.

לכתבה הקודמת על ההתפתחויות בתיק – לחצו כאן

בפתח הדיון להארכת מעצרם של השניים אמר נציג המשטרה, כי מאז הארכת המעצר הקודמת התחזק החשד נגד החשודים והחקירה כולה התקדמה.

מהדיון התברר כי בימים האחרונים ביצעו החוקרים עימות בין הדוגמנית החשודה לבין החשוד אוטמזגין, שבו כל אחד מהם דבק בגרסתו. מעבר לכך, ככל הידוע, לא הוטחו בחשודים ראיות של ממש.

נציג המשטרה סירב במהלך הדיון לפרט לגבי גרסאות של המעורבים אך כן ציין שוב כי החשודה מסרה מספר גרסאות.

בתוך כך, בדיון בעניינו של אוטמזגין טען סנגרו, עו"ד ליאור שביט, כי לדוגמנית יש רקע בעייתי. לטענתו לפני מספר חודשים היא דקרה את בן זוגה ועשתה לו מה שמכונה "כיפה אדומה".

כמו כן טען הסנגור כי החשודה מכורה לסם מסוג קראק. בכך רצה הסנגור לערער על המהימנות של גרסאות הדוגמנית ולהצביע על דפוס התנהגות בעייתי מצידה באופן סדרתי.

לין פאר (צילום מסך מערוץ 12)

אתר חדשות פלילי >>>
רשימת עורכי הדין הפלילים המומלצים >>>

כמו כן טען הסנגור כי גם המנוח השתמש בסמים. "שימוש בקראק מביא לתוצאות של פרנויה, חשיבה רדיפתית, מחשבות שווא… למשל, שרודפים אחריהם וקופצים מגגות. אם המנוח היה מממן לה סמים, אולי אחד התסמינים של הקראק הוא פרנויה ואז הוא קפץ מהגג?".

הסנגור המשיך והעלה טענות לגבי התנהלות הדוגמנית החשודה: "החקירה לא התקדמה, היא התחילה כסברה שהמנוח הושלך, וכך היחידה החוקרת חקרה בקו זה, לא חקרו את העובדה שהמנוח מכור לקראק, לא חקרו שהדוגמנית היא פילגש של המנוח, שהוא משלם לה בטובות הנאה של סם. אם היחידה החוקרת היתה באמת חוקרת כדי לחשוף את האמת, סביר להניח שהיחידה החוקרת היתה מגלה, כמו שההגנה גילתה בשתי שניות, שהמנוח לפני שהוא נפטר, במשך שלושה שבועות לכל החברים שלו מספר שהוא מפחד מהדוגמנית ומאוים על ידה ופוחד שהיא תעשה לו משהו".

"אם היו חוקרים היו מוצאים לזה ביטוי, אם הם היו חוקרים את הדוגמנית הם היו מבינים שהיא מכורה לקראק", אמר עו"ד שביט, "…איך אפשר לתת משקל לגרסאות משתנות של מי שמכורה לקראק, הדוגמנית היא הגורם האחראי… אני לא חושב שהיא חשבה שזו תהיה התוצאה אבל זו תוצאה של הדברים שהיא עשתה" .

השופט דן באומן קבע: "אין ספק כי קיים חשד סביר למעורבותם של החשודים בעבירה הנחקרת וכי חשד סביר זה, הינו ברמה הנדרשת אף לשלב חקירתי זה".

השופט התייחס לטענות הסנגורים ואמר: "הסנגורים מעלים טענות שונות הן ביחס למהימנות מעורבת נוספת המכונה 'הדוגמנית', הן ביחס להרגלי צריכת הסמים של המנוח וסברה כאילו בשל צריכת הסמים הוא נכנס להתקף פרנואידי וקפץ אל מותו, מבלי שבוצעה עבירה".
לדברי השופט, "היחידה החוקרת אינה שוקטת על שמריה ומבצעת פעולות חקירה".

בסופו של דבר, מעצרם של החשודים הוארך כאמור, עד 5 בנובמבר.

עו"ד ענת יערי מהסניגוריה הציבורית שמייצגת את לין פאר: "לין היא בחורה צעירה נורמטיבית ללא עבר פלילי שנקלעה לסכסוך בין עבריינים. היא מסרה גרסה להשתלשלות האירועים ומכחישה את החשדות שמיוחסים לה".

* שמה של הדוגמנית לין פאר הותר לפרסום ב-2 בנובמבר

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *