מוכר למשטרה מיפו הואשם בהחזקת אקדח טעון

שתף כתבה עם חברים

בדצמבר 2014 נפרצה דירה ברחוב משה סנה בבת ים ומהדירה נגנבה כספת אשר הכילה אקדח חצי אוטומטי מסוג ברטה – שאותר כעת

האקדח שנתפס ביפו (דוברות המשטרה)

יוסף ואקנין (62) נעצר בתחילת החודש יחד עם בנו, על ידי שוטרי תחנת יפו שביצעו חיפוש בבית המשפחה. מהחקירה עולה, כי ב-4 בדצמבר 2014 נפרצה דירה ברחוב משה סנה בבת ים ומהדירה נגנבה כספת אשר הכילה אקדח חצי אוטומטי מסוג ברטה.
על פי כתב האישום, אקדח זה אותר בחיפוש שביצעו שוטרי תחנת יפו בתחילת חודש פברואר השנה בדירתו של ואקנין, כשהאקדח הוחזק בחדר שינה, בתוך כיס פנימי במעילו, שהונח על מיטתו. עת תפסו השוטרים את האקדח, הוא היה טעון ובתוכו מחסנית תואמת שהכילה שבעה כדורים.

ואקנין ובנו נעצרו והובאו לבית משפט השלום בתל אביב, שם הוארך מעצרם, אך בהמשך התגבשה תשתית ראייתית רק נגד האב. בחקירתו טען האב, שמיוצג על ידי עו"ד שאדי כבהא, כי מידי פעם מכניס דרי רחוב לישון אצלו ובתחילה טען כי הוא אינו מזהה את המעיל. בהמשך, הודה כי המעיל שלו, אך לא סיפק הסבר ביחס לאקדח שנתפס.
לצד כתב האישום, הוגשה בקשה למעצרו עד תום ההליכים. מהבקשה עולה כי באמתחתו של ואקנין 13 הרשעות קודמות בעבירות נשק (הרשעה משנת 1980), תקיפה, איומים, סמים ורכוש.

בתוך כך, יש לציין כי צו החיפוש הוצא על שמו של הבן, אך הוא שוחרר ונאמר כי אם יתגלה בהמשך ממצא פורנזי שקושר אותו, המשטרה תגיש בקשה לעיון חוזר.
כך או כך, בנתיים, מעצרו של האב, המיוצג על ידי עו"ד שאדי כבהא, הוארך עד להחלטה אחרת.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *